به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اِوری دی هلث، چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت از رایجترین بیماریهایی است که به دلیل سبک زندگی انسانها و نیز رژیم غذایی آنها بروز میکنند. با این حال، برخی معتقدند میتوان با پیروی از رژیمهای غذایی خاص مانند رژیم غذایی "پارینه سنگی" بر چنین بیماریهایی فائق آمد.
افرادی که از این رژیم غذایی پیروی میکنند معتقدند انسانهای اولیه تنها از طریق جمع آوری گیاهان و میوهها و نیز شکار اقدام به امرار معاش میکردند. با پیشرفت فناوری حوزههای کشاورزی و نیز دامداری دچار تحول گشته است و انسانها از رژیم غذایی دوران ابتدایی خود فاصله گرفته اند.
از این رو، در رژیم غذایی پارینه سنگی که به رژیم غذایی غارنشینی نیز معروف است افراد باید به طور مستمر ورزش کرده و از یک رژیم غذایی خاص تبعیت کنند که مربوط به انسانهای اولیه میشود. تحقیقات دانشمندان نشان داده است افرادی که از این رژیم غذایی پیروی میکنند در کوتاه مدت علائم بیماریهای مزمن آنها مانند قند خون بالا کنترل و بهبود مییابد.
تحقیقات در سال ۲۰۱۶ حاکی از آن بود که پیروی از رژیم غذایی پارینه سنگی با کاهش وزن، جلوگیری از التهابات و عملکرد بهتر انسولین ارتباط دارد و باعث تنظیم چربی خون میشود.
در این رژیم غذایی افراد مجاز به مصرف گوشتهای اورگانیک، پرندگان شکار شده، ماهیهای صید شده در دریا، میوه ها، سبزیجات، دانهها و آجیل ها، روغنهای طبیعی مانند روغن زیتون، بادام و کتان هستند.
با این حال، مصرف طیف گستردهای از مواد غذایی مانند فرآوردههای غذایی کنسرو شده و انواع لبنیات مانند شیر، ماست، کره؛ دانههای غلات مانند گندم، برنج، جو؛ تمامی حبوبات، انواع شیرینیها حتی عسل و شکر، شیرین کنندههای مصنوعی، آب میوههای دارای مواد افزودنی، گوشتهای غیراورگانیک و فرآوری شده مانند سوسیس، هات داگ و همبرگر در این رژیم غذایی ممنوع است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/