برف‌پاک‌کن در طول ۱۰۰ سال، رفته‌رفته از یک وسیله پیش‌ پاافتاده در خودروهای قدیمی،به وسیله‌ای پراهمیت در خودروها تبدیل شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، جهش تولید که سیاست راهبردی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است در ارکان مختلف قابل تحقق بوده که یکی از آن‌ها حمایت از صنایع کوچک و زودبازده و کارآفرینان برتر و دانش محور است.

صنایع کوچک، متوسط و زودبازده در مسیر تقویت تولید و اشتغال به ویژه برای حفظ و تقویت بنیه اقتصادی کشور در شرایط سخت اقتصادی کنونی، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند.

تاریخچه برف پاک کن اتومبیل‌ها

در طول تاریخ علم، زنان بسیاری بودند که همپای مردان در آزمایشگاه‌ها حضور یافتند و با پوشیدن روپوش آزمایشگاه به انجام کار‌های زمخت و خشنی پرداختند که به نظر می‌رسید با طبع زنان سازگار نیست، اما زنان حتی در بخش‌های فنی و مهندسی از خود توانایی‌ها نشان دادند.
 
یکی از مخترعان برجسته تاریخ پرنس «هانریش فون پروس» بود که اختراعش به رغم سادگی ظاهری، اهمیت فراوانی در بسیاری از وسایل نقلیه دارد.

فون پروس که به اتومبیل سواری بسیار علاقه‌مند بود، در روز‌های بارانی با مشکل مواجه می‌شد، شیشه باران خورده مانع از تماشای محیط اطراف می‌شد. در آن روزگار (سال‌های اولیه دهه ۱۹۰۰) رانندگان مجبور بودند از خودرو پیاده شوند و شیشه جلویی را با دست تمیز کنند و این روش یعنی استفاده از خودرو در روز‌های بارانی غیرممکن است. بعد‌ها برخی از تولید کنندگان خودرو برای مقابله با این مشکل شیشه جلویی خودرو را دوتکه می‌ساختند. رانندگان نیز هنگام باران بخش بالایی شیشه را برمی داشتند تا شیشه باران خورده مانع دید نشود، اما این همه، راه حل اساسی برای مشکل روز‌های بارانی نبود.

اولین نمونه از برف پاک کن‌ها را آپجان (مخترع انگلیسی) ساخت. طرح وی شامل یک بازوی پاک کننده بود که قابلیت حرکت داشت و به سمت بالا و پایین شیشه حرکت می‌کرد.
 
همت جوان دانش بنیان برای خداحافظی با واردات برف پاک کن خودرو
 
گفتنی است به رغم آنچه ممکن است در نگاه اول به نظر برسد، بخشی از اختراع زنان در حوزه فناوری به ابداع ابزار‌هایی در خودرو‌ها مربوط می‌شود، به عبارت دیگر خودرو فرصتی برای عرضه دستاوردهایشان فراهم آورد.

در سال ۱۹۲۳ در بولتن شماره هشت اداره زنان حدود ۳۴۵ اختراع برای زنان ذکر شده است که حدود نیمی از این اختراعات در حوزه حمل و نقل و ۲۵ اختراع مربوط به چراغ‌های راهنمایی بود.

اولین برف پاک کن خودکار را زنی دیگر به نام شارلوت بریج وود ابداع کرد. وی که رئیس شرکت تولیدی بریج وود در نیویورک بود، در سال ۱۹۱۷ نوع تازه ای از برف پاک کن‌ها را با نام تجاری استورم ابداع کرد، هر چند با موفقیت تجاری چندانی همراه نبود.

اجزای تشکیل دهنده برف پاک کن

به‌صورت ساده، برف پاک کن قطعه‌ای مکانیکی الکتریکی بوده که وظیفه‌ی اصلی آن، پاک کردن شیشه‌ی جلو از باران، برف و گرد و خاک است که البته در شیشه‌ی عقب و چراغ‌های برخی خودرو‌ها هم نصب می‌شود. طرح‌های اولیه‌ی برف پاک‌کن، کاملاً مکانیکی بودند و توسط یک اهرم در کابین، به‌صورت دستی کنترل می‌شدند، اما نمونه‌های مدرن کاملاً برقی و حتی به آب‌پاش، گرم‌کن و سنسور‌های تشخیص باران هم مجهز هستند.

همت جوان دانش بنیان برای خداحافظی با واردات برف پاک کن خودرو
 
تیغه‌های برف پاک کن معمولی از جنس پلاستیک فشرده ساخته می شوند. از این نوع تیغه برف پاک کن در اکثر خودروهای تولید شده در داخل کشور استفاده می شود.
 

بیشتر بخوانید


در شرایط کنونی با وجود تحریم‌های ظالمانه، نیاز به ایجاد اشتغال پایدار، افزایش ظرفیت تولید، رقابت پذیری تولیدات، توسعه فناوری و محصولات دانش بنیان و توسعه و تعمیق نهضت ساخت داخل احساس می‌شود و باید تمامی مسئولان در راستای شعار سال و تحقق این اهداف گام بردارند.

رشد و ترویج بیش از پیش صنایع کوچک و متوسط می‌تواند به تشدید رقابت جهانی، افزایش تقاضا برای محصولات متنوع، حرکت به‌سوی بازار منطقه‌ای و جهانی و مشتری محور شدن تولیدات منجر شود.

تولید روزانه دو هزار تیغه برف پاک کن در شهرکرد

یک شرکت تولیدی در شهرک صنعتی شهرکرد دومین کارخانه تولید کننده تیغه برف پاک کن در کشور  و اولین تولید کننده‌ای است که  صد درصد روند تولید قطعات برف پاک کن را انجام می‌دهد.
 
ابراهیمی مدیرعامل کارخانه تولید تیغه برف پاک کن گفت: از سال ۹۳ وارد فعالیت در این عرصه شدم و توانستم برای اولین بار تیغه برف پاک کن را در کشور تولید کنم.

او افزود: در حال حاضر ۴۰ نیروی کار آقا و خانم به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این شرکت روزانه در دو شیفت کاری از ساعت ۸ تا ۲۲، مشغول به کار هستند.
 
 خداحافظی با واردات برف پاک کن خودرو
ابراهیمی اضافه کرد: روزانه دو هزار تیغه برف پاک کن و سالیانه یک میلیون قطعه در این کارخانه تولید می‌شود.

تولیدی باغرور و رقابتی پایاپای

مدیر تولید این واحدصنعتی هم با بیان اینکه تیغه برف پاک کن یک قطعه مصرفی است به همین دلیل محصولات خارجی کیفیت  بالا و ضمانت ندارندگفت: کیفیت محصول تولیدی ما ضمن اینکه با نمونه‌های وارداتی برابری می‌کند استاندارد و ضمانت پس از فروش نیز دارد.

یک عمده فروش لوازم یدکی هم در این خصوص گفت: تیغه برف پاک کن‌های خودرو مورد نیاز فروشگاه خود برای مشتریها را از همین کارخانه تهیه می کنیم و این تیغه‌ها کیفیت بهتر از نمونه های خارجی و قیمت مناسب دارد.
 
همت جوان دانش بنیان برای خداحافظی با واردات برف پاک کن خودرو

عمده فروش لوازم یدکی دیگر نیز افزود: انواع تیغه‌های برف پاک کن چینی، تایوانی و ایرانی برای فروش داریم، اما تیغه‌های برف پاک کن ایرانی به دلیل کیفیت بالا مشتری بیشتری دارند.

کنترل کیفیت تیغه‌های برف پاک کن خودرو به عنوان یکی از پایه‌های اساسی و مورد توجه شرکت در تولید محصولات است که مرادی مسئول کنترل کیفی کارخانه گفت: تمامی قطعات از لحاظ اصطکاک، پین، لاستیک در آزمایشگاه این کارخانه کنترل و بسته بندی می‌شوند.
 
 
همت جوان دانش بنیان برای خداحافظی با واردات برف پاک کن خودرو
 
ابراهیمی مدیرعامل کارخانه تولید تیغه برف پاک کن نیز گفت: ما امروز دانش تولید این محصول را داریم و صد درصد تولید قطعات برف پاک کن را می‌توانیم انجام دهیم و در صورت حمایت جدی به صادرات نیز خواهیم رسید.

او تأکید کرد: اگر خودروسازان قطعات مورد نیاز را از تولیدکنندگان داخلی خریداری کنند، هم برای آن‌ها مقرون به صرفه خواهد بود و هم با جلوگیری از خروج ارز، اشتغالزایی در صنایع کوچک و زودبازده افزایش می‌یابد.

ابراهیمی مدیرعامل کارخانه از مسئولان خواست، تسهیلات مناسب داده شود تا به تولید انبوه رسیده و صادرات داشته باشند.
 
او همچنین مشکل تأمین مواد اولیه مخصوصاً ورق‌های فولادی را از دغدغه‌های دیگر این واحد صنعتی بیان کرد.

منزوی مدیر امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در پاسخ به این مشکل گفت: تهیه مواد اولیه از طریق بورس و به قیمت ارزان‌تر مهم‌ترین کمک سازمان صمت استان به این کارخانه است.

سالانه بیش از ۲۰ میلیون تیغه برف پاک کن به منظور تأمین نیاز شرکت‌های خودروسازی وارد ایران می‌شود.
 
همت جوانان دانش بنیان برای خداحافظی با واردات برف پاک کن خودرو
 
براساس آمار گمرک ایران، چین بزرگترین واردکننده تیغه برف پاک کن به ایران است و برف پاک کن از ۱۰ کشور جهان از جمله آلمان، چین، فرانسه، جمهوری کره، امارات متحده عربی و ... وارد ایران شده است.

اگر کارخانه‌های تولید خودروسازی از این واحد صنعتی حمایت کنند تا چندسال آینده ۱۰۰ درصد نیاز کشور از این کارخانه تأمین خواهد شد.
 
حمایت از کارآفرینان و صنعتگران و بنگاه‌های اقتصادی توانمند و تولیدات با کیفیت داخلی، تأثیر مستقیمی بر استقلال و خودکفایی کشور دارد و موجبات توسعه رقابت‌پذیری و صادرات محصولات واحدهای تولیدی را فراهم می‌کند.

گزارش از نگار شیخ پور

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۸ ۲۰ اسفند ۱۴۰۰
این شرکت اولین توليد کننده تیغه درایران نیست لطفا بیشتر بررسی کنید توليد برف پا کن از سال ۱۳۷۰ در ایران انجام میشه فکر کنم این شرکت پنجمین یا ششمین توليد کننده برف پا کن در ایران میباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
هر روز تو اخبار و روزنامه و سایت ها دم از تولید یه قطعه از خودور میزنن ولی باز هم قیمت خودرو بالا میره ....