انجام عمل‌های زیبایی قدمتی چندساله دارد، آنقدر که در ایام کرونا هم کماکان این جراحی‌ها در حال تاختن و تازیدن هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مسئله زیبایی جزء مقوله‌هایی است که برای هر فرد در هر موقعیت و مکانی مهم است و به سن و سال هم ارتباطی ندارد، از کودک ۱۰ ساله تا پیرزن ۷۰ ساله با گذر زمان و تغییر در تمامی ابعاد جامعه به فکر بهتر جلوه دادن و زیبایی ظاهری خود هستند، البته شواهد حاکی از آن است که این میل به زیبایی و تلاش برای دستیابی به زیبایی بیشتر در خانم‌ها دیده می‌شود، همچنین با توجه به این موضوع، آمار عمل‌های جراحی زیبایی نه تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشور‌های جهان روندی رو به رشد داشته‌است.

البته این نکته قابل ذکر است که زیبایی به طور کلی مفهومی نسبی و ناپایداری دارد که ممکن است با گذر زمان معانی آن شاخه‌های متفاوتی پیدا کند، اما میل به زیبا شدن از امیالی است که همه انسان‌ها به آن گرایش دارند، البته این دسته از جراحی‌ها در کشور ما مرز و محدودیت جنسیتی، اقتصادی و سنی ندارد و زنان و مردان در شرایط اقتصادی مختلف و سنین مختلف متقاضی انجام جراحی زیبایی هستند، به گفته کارشناسان، ایران در انجام عمل‌های زیبایی رتبه دوم در جهان را دارد و سن این عمل‌های زیبایی در ایران به ۱۵ سال رسیده است.

سبقت بی‌اندازه «جراحی‌های زیبایی» حتی در دوران کرونا/ پدیده‌ای که هدفش خودنمایی و تشخص‌طلبی است!

داستان عمل‌های زیبایی با آمدن مهمان ناخوانده‌ای از جنس ویروسی به نام کرونا تغییر پیدا کرد، از همان روزی که خبر رسیدن کرونا به گوش جهانیان رسید در یک زمان خاصی مقرر شد برخی مطب‌های زیبایی فعالیت خود را متوقف کنند و برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و جلوگیری از گسترش ویروس کرونا جراحی زیبایی انجام ندهند، با این حال هرچند محدودیت‌های اعمال‌ شده به جهت بیماری کرونا مورد توجه قرار گرفت اما در برخی از کلینیک‌های زیبایی به صورت زیرزمینی و شاید در شرایط غیر بهداشتی، این عمل‌ها انجام می‌شد.

با وجود آن که ویروس کرونا باعث بسته شدن تقریبا تمام کسب و کارها در سراسر جهان شد، اما تعدادی از کلینیک‌های جراحی پلاستیک با اتخاذ اقدامات سختگیرانه‌تری مانند آزمایش‌های کووید ۱۹ و تمیز کردن مکرر، فعال ماند و تعداد بیشتری از عمل‌های زیبایی را انجام داده‌اند که در نتیجه موجی از عمل‌های غیرضرور جراحی در کرونا را مشاهده کردیم، موجی که از ارقام بسیار خیره‌کننده‌ای در ایام کرونا حکایت دارد، به طوری که با اعمال محدودیت‌ها و اعلام ممنوعیت همچنان شاهد تبلیغات در فضای مجازی برای جذب متقاضیان این نوع اعمال جراحی هستیم.

اما به راستی چرا مسئله زیبایی آنقدر برای مردم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که با حضور ویروس کرونا که تهدیدش مرگ است، باز هم همچنان بازار خوبی دارد؟ آیا زیبایی ظاهری حتی با از دست دادن جان ارزشی دارد؟ در این راستا امان الله قرائی مقدم، جامعه‌شناس در ارتباط با افزایش چنین جراحی‌های زیبایی در دوران کرونا اظهار کرد: گرایش افراد در دوره کرونا به اعمال جراحی بیشتر جنبه مادی دارد و افراد به دنبال کاهش هزینه‌ها و نیز مراجعات به کلینیک‌ها با پول کمتر می‌توانند به مقصود خود برسند، همچنین جامعه ایران صوری شده و به ظواهر بیشتر اهمیت می‌دهد و بیشتر حسی و مادی شده‌ است و افراد به ظاهربینی گرایش پیدا کرده‌اند.

وی معتقد است که حسیات و مادیات به اوج رسیده و در چنین جامعه‌ای، اگوئیسم و خودخواهی حکمفرما است و نوعی شیء‌سروری دیده می‌شود؛ یعنی افراد با اشیا شخصیت می‌گیرند و احترامشان با دارایی‌های آن‌ها ارتباط مستقیم خواهد داشت.

سبقت بی‌اندازه «جراحی‌های زیبایی» حتی در دوان کرونا/ پدیده‌ای که هدفش خودنمایی و تشخص‌طلبی است

در ادامه هم  پریسا فرنودیان روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره علت روانی گرایش افراد به انجام عمل‌های زیبایی بیان کرد: توجه به ظاهر در دهه اخیر زیاد شده و تاکید به جذاب بودن از سوی بلاگرها، سلبریتی‌ها، سینما و فیلم‌ها، مجلات، رسانه‌ها و ... به افراد القا می‌شود و طی تحقیقاتی نشان داده شد که همه زنان تقریبا یک بار از ظاهر خود احساس شرم و نارضایتی می‌کنند، فارغ از طبقه اجتماعی که در آن قرار دارند.

وی بر این باور است که ما ۱۲ هویت داریم، یکی از آن‌ هویت جسمانی است وقتی این هویت شکل نمی‌گیرد، فرد مدام با خود درگیر است، فکر می‌کند با تغییر ظاهر می‌تواند عدم تشکیل این هویت را کنترل کند؛ این افراد هویت جسمانی‌شان از دوران نوجوانی به بعد شکل نگرفته است.

همچنین تجربیات چندین ساله برخی صاحبنظران در این عرصه نشان می‌دهد که رونق عمل‌های جراحی در جامعه، پدیده‌ای در راستای وجهه‌خواهی، خودنمایی و نوعی تشخص‌طلبی است که بالاخص در کلانشهرها به عنوان هویت‌یابی در نتیجه گمنامی به وجود آمده‌ است. در این جوامع، ظاهر افراد معرف آن‌هاست که از دارایی‌های مادی از قبیل اتومبیل و زیورآلات آغاز شده و تا چهره و اندام ظاهری افراد ادامه پیدا می‌کند.

سبقت بی‌اندازه «جراحی‌های زیبایی» حتی در دوان کرونا/ پدیده‌ای که هدفش خودنمایی و تشخص‌طلبی است

اما به جرأت می‌توان گفت در این ۱۱ ماه کرونایی، روز‌های داغ عمل‌های جراحی زیبایی بود؛ البته این طور نیست که تخفیفی در نظر گرفته باشند، خیر! از نظر برخی از مردم بهترین زمان است که جراحی‌های زیبایی خود را پشت ماسک‌های اجباری پنهان کنند تا بعد از کرونا از آن رونمایی کنند.

به گفته برخی پزشکان هزینه‌های عمل زیبایی نسبت به دوران قبل از کرونا بیشتر شده، اما مراجعان هم بیشتر شده‌اند. این گفته جای تعجب دارد که بسیاری از افراد بدون ترس از کرونا و بی‌محابا برای خدمات زیبایی مراجعه می‌کنند، در حالی که بعضی‌هایشان می‌گویند برای خدمات دندانپزشکی می‌ترسند به دندانپزشک مراجعه کنند.

نکته بسیار مهم این است که جراحی‌های زیبایی و رسیدگی به خود به طور کلی امر نامناسبی نیست، اما بهتر است در این روزهای کرونایی بیشتر به فکر سلامت جان خود باشیم نه اینکه زیبایی‌مان را در گرو سلامتی قرار دهیم، شاید با رعایت حداکثری بتوانیم تا حدودی ردپای این ویروس چموش را از زندگی‌ها حذف کنیم.


بیشتر بخوانید


گزارش از نوشین نثاری

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۲۸ دی ۱۳۹۹
شاید این کاری که عرض می کنم بتونه تا حدودی شخص رو قانع کنه دنبال عمل نره.3 دقیقه و نه بیشتر تو یه جای خلوت بشینه وفکر کنه که با این همه گرسنه وبیخانمان که توسرتاسر دنیا هست واین همه کودکانی که از سوء تغذیه می میرند این عمل اولویت داره؟اگه وجدان ما قبول کرد عمل کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۵ ۲۸ دی ۱۳۹۹
باید مالیات بدهند شاید آدم شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۸ دی ۱۳۹۹
مطلب رو نخوندم ولی اون عکس که جراحها بکوب بکوب در حال تعمیرات اساسی هستند خیلی با مزه بود.
Iran (Islamic Republic of)
سیدمحمدامین
۱۳:۴۵ ۲۸ دی ۱۳۹۹
واقعا چه جور جرات میکنن با این وضع برن زیر تیغ جراحی اونم که اصلا ضرورتی نداره
Iran (Islamic Republic of)
کیهان
۱۳:۳۶ ۲۸ دی ۱۳۹۹
کاش این زیبایی فقط در محیط خانه وبرای همسرباشه امان از کسانی که فقط برای خودنمایی و آسیب رساندن به زندگی دیگران درمحیط مجازی اقدام به این کارها میکنن خداازسرتقصیراتشون بگذره به همین راحتی حق الله که هیچ حق الناس به گردنشون میارن
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۵۶ ۲۸ دی ۱۳۹۹
امان از خودنمایی و تبرج امان از چشم و هم چشمی امان از پول باد آورده امان از شکم های سیری که به دیگران فکر نمی کنند امان از این سبک زندگی غربی امان از دکترانی که فقط به دنبال پولن
Iran (Islamic Republic of)
ح
۱۲:۵۲ ۲۸ دی ۱۳۹۹
انسان اهم زن و مرد فرق نمی کند وقتی دچار خلا و کمبود معنا در زندگی شد وجود خود را به هر ننگ و ذلتی آلوده می کند و در نهایت هم به مطلوب نمی رسد و برای همیشه سقوط می کند جراحی برای زیبا شدن از مصادیق روشن و مشخص چنین بدبختی بزرگ است هرچند بعضی عملهایی صد درصد ضروریست برای طبیعی شدن موضع که دچار حادثه شده لازم است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۸ دی ۱۳۹۹
پول زیادی
Iran (Islamic Republic of)
جیر جیر
۰۰:۱۸ ۲۸ دی ۱۳۹۹
علم بهتره یا دماغ
آخرین اخبار