به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، غلامحسین شعرا در جلسه کمیسیون پایش قوانین و مقررات، رقابت، خصوصی سازی و سلامت اداری این اتاق که به صورت وبینار برگزار شد، گفت: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی ظرفیت ویژهای برای بخش خصوصی است تا مسائلی که سالها باعث بروز مشکلات متعدد بوده، را مرتفع کرد از این رو این کمیسیون اولویتها و مطالبات خود از این شورا در استان را اعلام میدارد.
او افزود: در مسائل با اهمیتی در فارس وجود دارد که باید در دستور کار شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان قرار گیرد که حل این مسائل میتواند منجر به بهبود مسئله اقتصاد استان شود.
شعرا با قدردانی از عملکرد شورای گفت وگوی استان فارس در حل مشکلات فعالان اقتصادی تاکنون، افزود: حاکم شدن تفکر نقش دهی به بخش خصوصی، فضای فعالیت بیشتر برای فعالان اقتصادی، اشتغالزایی و درآمد اقتصادی برای استان فراهم میکند و منفعت آن برای همه استان و کشور خواهد بود.
او عنوان کرد: اولویت ما در این کمیسیون پیگیری موضوع الحاق استان فارس به خلیج فارس است که در این زمینه مصوبه شورای امنیت ملی و تایید مقام معظم رهبری نیز ابلاغ شده، اما اجرایی نشده است و ما انتظار داریم شورای گفتگوی استان موضوع ۲۳ کیلومتر طول ساحل خلیج فارس به استان فارس را در دستور کار قرار دهد.
شعرا اضافه کرد: اجرای این مصوبه پیامدهای اقتصادی مثبتی نظیر ارسال کالاها و تولیدات فارس از گمرک استان و به نام فارس برای استان در پی خواهد داشت.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس از دیگر مطالبات این کمیسیون از شورای گفتگوی استان را در حوزه کشاورزی بیان و اضافه کرد: سالها بر اساس تصمیمهای اشتباه رویکرد استان فارس را به سمت کشاورزی هدایت کردند و برای رتبه برتر شدن در تولید محصولاتی از جمله گندم منابع آب زیر زمینی استان از بین رفت.
شعرا اضافه کرد: به همین دلیل استان فارس در حوزه آب با خشکسالی مواجه است لذا نیاز است در حوزه کشاورزی استان سیاست گذاریهای متفاوت و موضوع مهم کشت جایگزین را برای استان پیاده سازی کنند.
او با بیان اینکه هماینک فارس سالیانه ۱۲ میلیون تن محصول کشاورزی کشور را تولید میکند، عنوان کرد: مسئولان استان باید کشت محصولات آب بر در استان را متوقف کرده و فضا برای کشت جایگزین محصولاتی از جمله زعفران و پسته را دنبال کنند.
شعرا اظهار کرد: انتظار ما از شورای گفتگوی استان در این زمینه افزایش عرصه کشاورزی استان به صورت سهمیه و طبقه بندی را در استان مصوب و سالانه به این عرصه اضافه کنند.
او از دیگر پیشنهادهای این کمیسیون برای طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را در حوزه معادن استان عنوان و بیان کرد: فارس با برخورداری از معادن مختلف و جایگاه در سطح کشور از استانهای معدنی کشور است، اما به علت خام فروشی و عدم وجود صنایع پایین دستی در این حوزه بازخورد این ظرفیتها برای استان مناسب نیست.
شعرا اظهار کرد: انتظار داریم مسئولان استان با تمرکز بر جلوگیری از خام فروشی محصولات معدنی و ایجاد صنایع پایین دستی در حوزههای مختلف معدنی؛ برنامه ویژهای برای معادن استان داشته باشند این درحالی است که در حال حاضر درآمد ناخالص روزانه استان از محل بهره مالکانه معادن فارس از درآمد روزانه یک رستوران شاخص شهر شیراز نیز کمتر است.
او، از دیگر پیشنهادهای این کمیسیون را موضوعهایی از جمله بررسی مشکلات شهرکهای صنعتی استان، ایجاد شهرکهای صنعتی تخصصی به ویژه شهرک صنعتی و نمایشگاه دائمی گل و گیاه و آبزیان در استان، قبول اسناد وثیقه فعالان اقتصادی در روستاها، حل مشکلات کارگران ساختمانی انبوه سازان، تهاتر بدهیهای دولت و بخش خصوصی، مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی در مسایل اسنادی، مسائل حوزه تامین اجتماعی و بیمه اعضای هیات مدیره، ایجاد خط هوایی کارگو برای صادرات هوایی استان و احصا و مدیریت درآمدهای عرصههای موقوفه استان برای در دستور کار شورای دولت و بخش خصوصی استان عنوان کرد.
شعرا اضافه کرد: اهتمام اتاق بازرگانی بر حل مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی استان است و از فرصت مهم و تاثیرگذار شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی فارس برای حل مسائل کلان و کلیدی استان که بازخورد اقتصادی برای استان دارد، استفاده خواهد کرد.
انتهای پیام/