به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، فانوس دریایی یکی از کمکهای ناوبری در دریاها است که معمولاً یک ساختمان بلند قامت و با نورپردازیهای فراوان بوده و وظیفه ارسال علامتهای نوری به شناورها را دارد.
در سومین دوره شورای شهر بوشهر طرح ایجاد فانوس دریایی در نوار ساحلی این شهر مطرح شد و به تصویب رسید، و در شورای چهارم نیز مطالعات آن انجام و ۲۴ میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد آن اختصاص یافت.
غلامعلی میگلی نژاد شهردار وقت بوشهر در دی ماه سال ۹۵ خبر از احداث این پروژه داد.او در بازدیدی که پروژههای عمرانی شهر داشت گفته بود: برج فانوس دریایی به ارتفاع ۴۰ متر احداث خواهد شد و در طراحی مجتمع فانوس سالنهای VIP و مجموعههای فرهنگی و هنری(کتابخانه، نمایشگاه صنایع دستی و…) دیده شده است.
در حالیکه استارت احداث پروژه فانوس دریایی زده شد و حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اما این پروژه برای بررسی دقیقتر در شورای پنجم به کمیسیون عمران فرستاده میشود و بعد از ارزیابیهای دقیق کارشناسان، پروژه به دلیل ایرادات فنی زیاد متوقف میگردد.
در همین خصوص عبدالخالق برزگر زاده عضو شورای شهر بوشهر در صحن علنی شورای عنوان کرد: پروژه فانوس دریایی باید توسط یک گروه فنی متشکل از کارشناسان خبره تعیین وضعیت و اسکله تفریحی نیز از بلاتکلیفی بین شهرداری، میراث فرهنگی و سایر دستگاههای متولی خارج شود.
او گفت: نیمه تمام ماندن پروژههای فانوس دریایی و اسکله تفریحی چهره ساحل این بندر را نازیبا کرده و باید هر چه زودتر وضعیت آنها سامان یابد.
بیشتر بخوانید
همچنین ابوذر دهدار رئیس پیشین شورای اسلامی شهر بوشهر در خصوص این پروژه که هزینههای زیادی برای ساخت آن انجام شده و مدتها است رها شده است در اردیبهشت سال گذشته عنوان کرد: فانوس دریایی ایرادات فنی داشته و در کمیسیون عمران نیز بررسی شده است و همه به این نتیجه رسیدهاند که باید با ساحل فاصله بگیرد و به همین دلیل اتمام کار پیمانکار زده شده است.
فانوس دریایی ردیفی در بودجه شهرداری ندارد
حسین صالحیان در خصوص این پروژه اظهار داشت: فانوس دریایی مربوط به چند سال گذشته بوده و از زمانی که بنده در شهرداری ورود پیدا کردهام پروژههای زیادی از جمله این پروژه بر روی زمین مانده است.
شهردار بوشهر در خصوص بودجه این پروژه ابراز داشت: بودجههایی که اختصاص پیدا میکنند برای پروژهها مربوط به همان سال است و هم اکنون فانوس دریایی هیچ بودجهای ندارد.
او ادامه داد: در حال بررسی موارد حقوقی و مطالعاتی آن هستیم و ان شاالله طی چند ماه آینده مطالعات آن به پایان میرسد و گزارش تکمیلی را به مردم ارائه خواهیم داد.
احداث پروژه بدون مطالعات دقیق
سوال اینجا است چگونه ممکن است پروژهای پیش از ورود به فاز عملیاتی هیچ گونه مطالعات و امکانسنجی دقیق به لحاظ مختلف روی آن صورت نگرفته است. همچنین چرا دستور کار توسعه ساخت آن رعایت نشده، و مطالعات ترافیکی و ارزیابیهای توجیهی مربوطه در این پروژه مد نظر قرار نگرفته است؟
پولی که با سکوت از بیت المال رفت
با گذشت چندین سال از زمان شروع بکار احداث این پروژه اما هیچکدام از مسئولین شهر پاسخ قانع کنندهای برای این اقدام خود ندادهاند. این در حالی است که احداث این پروژه حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و قطعاً همین مقدار هزینه کلانی را برای احداث آن در برداشته اما با این وجود هیچکس جوابگوی هدر رفت بودجه بیت المال نیست و کسی خود را مقصر نمیداند.
با این وجود میطلبد نهادهای نظارتی و قضایی ورود جدی به این مساله داشته باشند تا مشخص شود چرا به این راحتی عدهای میتوانند موجب هدر رفت بیت المال شوند.
منبع: فارس
انتهای پیام/ح