رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، گفت:افراد دارای ضعف سیستم ایمنی، در روز‌های هوای آلوده، باید از مکمل‌های امگا ۳ و ویتامین‌ها طبق دستور پزشک استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،آرزو کاوه ئی,رئيس گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود:آلودگی هوا در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مخرب‌تر است و بهتر است این افراد یک روز درمیان یک عدد مکمل امگا ۳ و روزانه یک عدد قرص ویتامین سی به عنوان  ضد التهاب مصرف کنند.

او ادامه داد:هوای آلوده حاوی ترکیبات اکسیدکننده و سمی است و بدن به ذرات موجود در این هوا واکنش التهابی نشان می‌دهد بنابراین استفاده از موادغذائی ضدالتهاب و ترکیبات آنتی اکسیدانی از این فعالیت‌ها جلوگیری می‌کند.

رئيس گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد:در صورت ورود مواد سمی به دستگاه گوارش استفاده از شیر و فرآورده‌های لبنی توصیه می‌شود اما در آلودگی هوا،استفاده از آنتی اکسیدان‌ها بسیار مهم‌تر از شیر و لبنیات است.

کاوه ئی تاکید کرد: در شرایط آلودگی هوا باید علاوه بر پرهیز از کار در فضای باز و دور کردن کودکان از آلودگی، تا حد ممکن این مواد غذایی را در رژیم روزانه خود اضافه کنید تا بدنتان نسبت به آلودگی مقاوم‌تر شده و عوارض آن کمتر بر بدن شما اثر کند.

او با بیان اینکه نتیجه تحقیقات موید این است که تعدادی از غذا‌ها و نوشیدنی‌ها نیز می‌توانند در پاکسازی لوله‌های تنفسی موثر باشند افزود: استفاده نکردن از غذا‌های سرخ شده، روغن‌های جامد و مواد غذایی پر چرب مورد تاکید است چراکه مصرف خوراکی‌های پُرچرب، پُر پروتئین و غذا‌های فرآوری شده آماده می‌تواند سرعت اکسیداسیون و افزایش رادیکال‌های مضر آزاد را در بدن بالا ببرد.

رئيس گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان استفاده کمتر از منابع کلسترول و اسید‌های چرب اشباع مانند گوشت‌های قرمز، کاهش استفاده از موادغذائی حاوی کافئین مانند چای پررنگ، نوشابه، قهوه و نسکافه، شکلات تلخ به دلیل افزایش ضربان قلب و افزایش تنفس، افزایش مصرف مایعات به ویژه آب به دلیل افزایش ادرار و دفع مواد سمی و استفاده از میوه و سبزیجات حاوی ویتامین «ث» شامل کیوی، پرتقال و گوجه فرنگی مورد تاکید قرار داد.

کاوه ئی همچنین خواستار مصرف کم آب میوه کارخانه ای، استفاده از منابع ویتامین «E» مانند بادام، پسته، زیتون، انواع جوانه‌ها به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و جلوگیری از بروز التهابات، مصرف شیر و لبنیات کم چرب شد.

او اضافه کرد: مصرف شیر و لبنیات پُرچرب موجب بازگشت بیماری‌های ریوی در زمان آلودگی هوا می‌شود، زیرا اسید‌های چرب موجود در این فرآورده‌ها تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن هستند.

رئيس گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:با توجه به نقش سُرب موجود در هوای آلوده در فقر آهن و کم خونی، استفاده از منابع حاوی آهن مانند جوانه‌ها و حبوبات همچنین مصرف روغن زیتون به خاطر داشتن «الفا توکو فرول» و نقش موثر آن در بهبود تنفس و کاهش التهاب، مورد تاکید است.

کاوه ئی ادامه داد: اگر خانواده‌ها در روز‌های معمولی از روغن مایع گیاهی معمول استفاده می‌کردند در زمان آلودگی هوا از روغن زیتون برای مصارف پخت غذا استفاده کرده حتی سالاد را بیشتر از معمول با روغن زیتون و لیموی تازه خوش طعم کنند.

او گفت: بیشتر سبزی‌ها و محصولات گیاهی تازه، غنی از آنتی اکسیدان بوده و می‌توانند عوارض آلودگی هوا را کاهش دهند همچنین خوردن سیب، پرتقال، لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجه فرنگی، کیوی و غلات سبوس دار موجب جذب سرب و ممانعت از رسیدن آسیب به سلول‌های بدن می‌شود.

رئيس گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اهمیت و تاثیر مصرف کلم بروکلی در راحتی تنفس و توصیه خوردن مواد غذائی حاوی اُمگا ۳ مانند ماهی، گردو و تخم کتان و یا مکمل آن بیان کرد: اسید‌های چرب اُمگا ۳ علاوه بر خاصیت ضدالتهابی، ریسک ابتلا به آسم را کاهش می‌دهد و برای کسانی که بیماری عروقی دارند خاصیت پیشگیری کننده دارند.

کاوه ئی افزود:خوردن انار، آب انار و چای سبز نیز توصیه می‌شود چرا که به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی به دفاع بدن در برابر عوامل اکسیدکننده که از طریق آلودگی هوا وارد بدن می‌شوند کمک می‌کند.

او یادآور شد: مصرف نکردن مواد غذایی حاوی مواد نگه دارنده مثل چیپس، پفک و انواع کنسرو باید مورد توجه قرار گیرد، چون این مواد به علت داشتن خاصیت اسیدی می‌توانند آسیب‌های وارده را تشدید کنند.

انتهای پیام/م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.