به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فتح الله عالی پور کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار داشت: هر ایرانی سالیانه حدود ۳۵ کیلوگرم قند و شکر مصرف میکند که این مقدار معادل بیش از دو برابر بیشینه حد مجاز است.
او افزود: این مقدار قند و شکر به دو شکل پنهان و آشکار در رژیم عذایی روزانه وارد بدن میشود.
بیشتر بخوانید
عالی پور اضافه کرد: دریافت زیاد قندهای آزاد یا رژیمهای غذایی سرشار از قند، مخاطراتی از قبیل پوسیدگی دندان، کاهش حسایت به انسولین، چاقی و اضافه وزن، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون بالا، کبد چرب غیر الکلی، سرطان لوزالمعده و تضعیف عملکرد کلیه و حتی نقرس را به همراه دارد.
او ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت به بزرگسالان و کودکان توصیه میکند تا دریافت روزانه قندهای آزاد را به کمتر از ۱۰ درصد از کل مصرف انرژی کاهش دهند که این مقدار معادل ۱۰ قاشق چای خوری شکر است (هر قاشق چای خوری حاوی پنج گرم شکر است).
عالی گفت: کاهش بیشتر مصرف قند به کمتر از پنج درصد کل انرژی یا ۲۵ گرم (پنج قاشق چای خوری) در روز مزایای بیشتری را برای سلامتی به همراه دارد.
او بر کاهش مصرف نوشیدنیهای حاوی شکر مانند انواع نوشیدنیهای گازدار، نوشیدنیهای کربناته، نوشیدنیهای انرژی زا، شیرهای طعم دار و بسیاری از آب میوهها تاکید کرد و افزود: توصیه میشود به جای نوشابههای گازدار یا آب میوههای شیرین شده، آب سالم مصرف شود.
عالی پور اضافه کرد: به جای نوشیدنیهای میوهای شیرین شده میتوان از میوههای تازه استفاده کرد.
او از مردم خواست: غذاهای کامل را انتخاب کنند چرا که قند کمتری دارند و عاری از افزودنیهای شیمیایی هستند.
عالی پور بر مطالعه دقیق برچسبهای مواد غذایی خصوصاً نشانگرهای رنگی تغذیهای تاکید کرد و یادآور شد: مصرف کنندگان باید برچسبهای مواد غذایی را بررسی کنند چرا که بسیاری از اقلام غذایی کم چرب میتوانند سرشار از قند باشند.
انتهای پیام/ف