به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم روز چهارشنبه درستاد استانی مقابله با کرونا در سالن کرامت استانداری قم، با بیان اینکه مردم قم در رعایت دستورالعمل های بهداشتی عملکرد بسیار خوبی داشتهاند، گفت: اگر همکاری و هم افزایی و حمایتهای مردم و علمای قم نبود، مقابله با کرونا در سطح ملی با این خوبی پیش نمیرفت.
قدیر افزود : شرایط مطلوب کنونی استان از نظر مقابله با کرونا، نقش بیبدیل مراجع تقلید، علما و مردم و جایگاه ویژه قم را در سطح استان نشان میدهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، اظهارات اخیر سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا را موجب رنجش مردم قم دانست و گفت: در تماس تلفنی که شب گذشته با وزیر بهداشت داشتم، وزیر از زحمات و اقدامهای انجام شده در قم و همراهی مردم قم تقدیر کرد.
قدیر با بیان اینکه باید از مردم قم به دلیل اظهارات اخیر سخنگوی ستاد ملی کرونا دل جویی شده، ادامه داد: سخنگوی ستاد ملی کرونا نیز با ارسال فایل صوتی تاکید کرد که قصد اسائه ادب به مردم را نداشتهاست.
او ادامه داد: علاوه بر اینکه باید جایگاه و شأن استان حفظ و مردم قم نیز تکریم شود، ولی این موضوعات نباید منجر به غفلت از کنترل بیماری در استان گردد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهارات اخیر مطرح شده در ستاد ملی مقابله با کرونا را غیرصحیح دانست و گفت: حفظ همدلی و همراهی در راه مقابله با کرونا بسیار موثر است و باید این اشتباه صورت گرفته در ستاد اصلاح شود.
قدیر با تقدیر از همراهی مردم و اصناف قم در اجرای دستورالعمل های بهداشتی گفت: نقش مراجع عظام تقلید و مدیریت حوزههای علمیه در رعایت دستورالعملهای بهداشتی در برگزاری مراسمهای عزاداری شهادت حضرت زهرا (س) قابل تقدیر و الگویی در سطح ملی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان افزود: هم اکنون ۱۰۵ بیمار بستری و ۱۰ بیمار بدحال در مراکز بهداشتی استان وجود دارد ضمن اینکه متوسط فوتیهای بیماران کرونایی در استان نیز بین صفر تا یک است.
قدیر با بیان اینکه آمار بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی در هفته جاری نسبت به هفته گذشته افزایش یافته است، افزود: کرونا هنوز تمام نشده است و باید استفاده از ماسک، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و ممنوعیت هر گونه تجمع همچنان ادامه یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، با انتقاد از کاهش استفاده از ماسک در سطح اصناف استان گفت: نظارت بر اصناف، مساجد، هیاتهای عزاداری و ادارات استان باید ادامه یابد تا شاهد اوج گیری مجدد کرونا در این استان نباشیم،قم از روز بیستم دی ماه در ردیف مناطق آبی کرونایی کشور قرار دارد.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
انتهای پیام/ح