به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا بیگلری، رئیس انستیتوپاستور ایران با بیان اینکه ایران و اندونزی به عنوان ۲ کشور تولید کننده واکسن در کشورهای مسلمان مطرح هستند، اظهار کرد: ۱۲۰ سال از تأسیس انستیتوپاستور ایران میگذرد و تشخیص بیماری کرونا در کشور با کار شبانهروزی انستیتوپاستور ایران و بدون نیاز به خارج از کشور در ۳۴۰ آزمایشگاه انجام شد.
او افزود: انستیتوپاستور ایران به عنوان قدیمیترین واکسن ساز در منطقه مطرح است و تقریباً در بدن همه مردم ایران، واکسنی از انستیتوپاستور ایران و رازی وجود دارد.
بیگلری ادامه داد: افتخار داریم که فلج اطفال با واکسن رازی در کشور واکسینه شد و همینطور آبله در ۸۰ سال گذشته توسط انستیتوپاستور هم در کشور و هم در منطقه واکسینه شد.
رئیس انستیتوپاستور ایران با بیان اینکه واکسن یک سلاح امنیتی و بازدارنده است، تصریح کرد: واکسن یک تکنولوژی پوششی است، یعنی هر کشوری بتواند ۲ یا سه واکسن بسازد، زیرساختهای آن میتواند برای تولید چندین واکسن استفاده شود؛ از طرفی کشوری که قادر به تولید واکسن باشد در مباحث مهندسی ژنتیک، ایمونولوژی، ویروس و بسیاری از رشتههای دیگر پیشرفت میکند.
او اظهار کرد: ۲ سال پیش با کوبا قراردادی برای ساخت واکسن پنوموکوک یا واکسن ذاتالریه که یکی از پیچیدهترین واکسنهای دنیاست و تنها ۴ کشور تکنولوژی تولید آن را دارند، منعقد کردیم و در حال حاضر نیز تکنولوژی تولید واکسن کرونا را از کشور کوبا دریافت کردیم.
بیگلری با بیان اینکه واکسن مشترک ایران و کوبا در عین ایمن بودن، کارایی بسیار بالایی دارد، افزود: در نظر داریم واکسن کرونا برای کسانی که به کرونا مبتلا شدهاند، نیز تولید شود. همچنین با توجه به پیشرفتهای کشور در تولید واکسن کرونا، روسیه نیز برای تولید مشترک واکسن درخواست مذاکره داده است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
البته در كل همه دنيا بايد ريز اطلاعات واكسنايي كه ساختن رو برا همديگه بگن