به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها با وجود شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام، فیسبوک و... جوانان زیادی در آن به دلایل مختلفی از جمله تفریح یا کسب در آمد جولان میدهند، اما در کنار این موارد شغل جدید و پردرآمدی در فضای مجازی نقش پررنگی گرفته، شغلی که شعارش ژست گرفتن است، هرچه ژست زیباتر، درآمد هم بیشتر!
فکر نکنید کار سختی هم هست، خیر! کافیست یک اکانت در اینستاگرام داشته باشید تا بتوانید خانه مد را در فضای مجازی راه اندازی کنید البته این روزها افراد زیادی در فضای مجازی بیشتر برای جذب فالوور اما به دلیل کسب درآمد زیاد به این کار روی میآورند، افرادی که با تبلیغات شال، روسری، مانتو و... فکر میکنند در حال تحول صنعت مد در کشور هستند، اما متاسفانه راه درستی را انتخاب نکردهاند.
نکته جالب اینجاست که صاحب همان صفحه بسیار معمولی که تا چند روز قبل فردی ناشناخته بود، اما حالا تنها با داشتن یک دوربین عکاسی و بارگذاری عکسهایی با ژستهای متفاوت تبدیل به شهروندی پرمخاطب و حتی محبوب در فضای مجازی شده است، با گذشت زمان متاسفانه این فرد احترام زیادی پیدا میکند و مخاطبان خواهان برقراری ارتباط با او هستند و میخواهند درباره نوع پوشش و خرید لباس از او مشاوره بگیرند.
در بسیاری از موارد دیده شده که این افراد به دلیل شهرت بیش از حدی که در فضای مجازی پیدا کردهاند، اقدام به برگزاری دورهمی یا به گفته خودشان میتینگ میکنند تا طرفداران و دنبال کنندگان خودشان را از نزدیک ببینند، بسیاری از کارشناسان این حوزه معتقدند که مدلینگهای مجازی همیشه با مخاطب روراست نیستند، گاهی این موضوع آنقدر آرام و غیرقابل محسوس رخ میدهد که مخاطب متوجه آن نمیشود فقط میداند به سبک زندگی آن شخص علاقمند شده است، حسرتش را میخورد و در تلاش است که این سبک زندگی را وارد زندگی خودش کند.
مدل شدن ارتباطی با هویت، نوع پوشش، سن و... ندارد و شما با هر نوع پوششی میتوانید وارد این بازار کاری شوید، همچنین اخیرا دیده شده که بسیاری از افراد با پوشش کامل و اسلامی مدلینگ شدهاند، همچنین تب مدل شدن، تحت تاثیر جو نمایشی اینستاگرام بین دختران و زنان محجبه بالا گرفته است، مدل حجاب بودن ارزنده شده و یک کلاس اجتماعی به حساب میآید و روز به روز به تعداد بلاگرها و اینفلوئنسرهای حجاب اضافه میشود، اعظم آهنگر سلهبنی، محقق و مدیر گروه مطالعات شهری و منطقهای مؤسسة مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران معتقد است که موفقیت را در اندام و پول دیدن بسیار بد است و باعث آسیبهای جدی هم از لحاظ دینی هم از لحاظ علمی میشود. حتی باعث میشود دختران ما به جای اینکه در راستای سلامتی خود ورزش کنند، برای اینکه مدل خوبی باشند و اندامشان را در قالب مدلها شکل دهند به ورزش رو بیاورند. در این صورت اتفاقی رخ میدهد که در مدلینگ غرب هم رخ داده است.
وی تاکید کرد: این موضوع باعث میشود دختران ما پوشش را براساس راحتی خودشان انتخاب نکنند بلکه براساس چیزی که جامعه و مد برای آنها تعیین میکند، انتخاب کنند. اینها از آثار سویی است که مدلینگ میرساند، همچنین این مدلها و اینفلوئنسرها با توجه به شهرتی که دارند به الگوی دختران جوان و نوجوان تبدیل شدهاند و در حال تغییر ذائقه آنها در امر حجاب و حیا هستند! ولی این تغییر ذائقه به همینجا ختم نمیشود.
در این راستا سهند خانکشی پور،جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: بدون تردید یکی از نقاط حائز اهمیت مورد توجه دشمن برای پیاده سازی اهداف شوم ضد فرهنگی خویش، بازارهای فروش البسه است و هجمه تبلیغاتی دشمن و ترویج و تبلیغ مدل هایی خاص از لباس و پوشش توسط مدلینگها یا چهرههای هنری و ورزشی مشهور اجرایی و عملیاتی میشود.
وی تاکید کرد: میطلبد طراحان لباس در کشور ما نیز با لحاظ کردن نبوغ و ظرافت خاص به خود طرحهایی شیک، به روز و زیبا ارائه و تولید کنند که از جذابیت لازم در میان قشر جوان این کشور برخوردار باشد.
البته طبق آمار اخیر، بین ۵.۵ تا ۲۲ میلیون دلار، حقوق ۱۰ مدل برتر جهان و رقمی وسوسه انگیز است، شغلی که بدون داشتن سرمایه اولیه به سود سرشار برسد، هرکسی را اغوا میکند، همچنین در ایران درآمد روزانه مدلها از ۲۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون متغیر و درآمد ماهیانهشان از ۲ تا ۴۰ میلیون تومان در نوسان است.
با این حال به نظر میرسد که باید فکری کرد، فکری که تازه باشد و نتیجه موثری به دنبال خودش داشته باشد، زیرا روز به روز بر تعداد مدلینگها افزوده میشود و بازار کارششان داغ داغ است، البته امیدواریم که این تب و تاب موجب پشیمانی نشود که عواقب آن شاید قابل جبران نباشد.
همچنین گفتنی است در حالی که معضل مدلینگهای مجازی این روزها امنیت جامعه را به خطر انداخته و کارشناسان حوزه آسیبهای اجتماعی و نیروی انتظامی به جوانان در این مورد هشدارهای لازم را دادهاند حال باید بیش از پیش بر فعالیت این افراد در شبکه های اجتماعی نظارت داشت و در مقابل ترویج این شغل ایستاد، قبل از آن که دیر شود...
گزارش از نوشین نثاری
انتهای پیام/
نه همه لباس زيباست نشان آدميت
ملت به جاي ور رفتن زيادي به ظاهرشون فشار اصلي رو زيبا كردن باطنشون بذارن يعني قدرت فداكاري رو تو خودشون به حد اعلاي ممكن خودش برسونن
مثلا قدیم که ما می ترسیدیم فیلم ویدئویی ببینیم یا هر چیز دیگه
یا تلگرام که الان بچه ده سال با فیلتر شکن وارد میشه !
حکومت اسلامی باید با سیاست جلو بره
پر درآمد ترین شغل توی دنیا مدلینگ هست
امیدوارم همه بیکاران کار شرافتمندانه ای داشته باشن
میگن از جوانا کمک بگیرید والا ما هرچی مسول دیدیم بالای 60 سالشه
جور دیـگر بایـد دیـد
خواهش میکنم زود قضاوت نکنید .
هر شغلی را بد نام نکنید . فقط باید سازماندهی کرد .
چه بسا همان لباسی که مدلینگ تبلیغ میکند ممکن است همسر یا دختر یا خواهر و یا پسر و برادر شما برود همان را بخرد و بپوشد . ایا به خانواده خود هم به دید مدلینگ نگاه میکنید و همان حرفهایی که به مدلینگ میزنید به خانواده خود هم میزنید ؟
بفرمایید شما کار بدید به جوانان تا در باتلاق فرو نرن
فقط بلد هستید شعار الکی
اصالت احساس کودکانه نیست/تجربه ای ست زسالها احساس
ابنا اکثرشون بی پول نیستن از شکم سیریه اتفاقا
آیا مجبور هستید ؟