به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کرفس یکی از مفیدترین انواع سبزیجات است که از آن هم برای درست کردن خورشت کرفس و هم پلو کرفس استفاده میشود. کرفس کالری پایینی دارد و از طرف خواص بینظیری برای سلامت و افزایش سوخت و ساز بدن دارد. برای درست کردن کرفس پلو شما میتوانید این غذا را با گوشت تکهای، مرغ و حتی بدون گوشت و حتی کرفس پلو گیاهی نیز درست کنید. در این مقاله میتوانید ۴ طرز تهیه کرفس پلو را در ادامه یاد بگیرید.
مواد لازم برای ۴ نفر
برنج: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
ساقه کرفس: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر رنده شده: ۳ حبه
زعفران آب شده: ۲ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: نصف قاشق چای خوری
پاپریکا، نمک و فلفل: به مقدار لازم
زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
بیشتربخوانید
آموزش آشپزی؛ از ایمام بایلدی و عدسی میجو تا چیزکیک زنجبیلی + تصاویر
طرز تهیه
در اولین مرحله از طرز تهیه کرفس پلو باید بعد از شستن و خشک کردن کرفسها، آنها را روی تخته قرار دهید و خرد کنید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. گوشت گوسفند را نیز روی تخته قرار دهید و به صورت مربعی و نه خیلی درشت و نه خیلی ریز خرد کنید. سیر را نیز رنده کنید و در یک ظرف جداگانه برای طعمدار کردن کرفس پلو با گوشت کنار بگذارید.
در دومین مرحله از تهیه کرفس پلو با گوشت باید یک ماهیتابه را مقداری روغن روی گاز قرار دهید. حرارت گاز را روی شعله ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید روغن داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد از چند دقیقه گوشتهای خرد شده را به پیازها اضافه کنید. مواد را با هم تفت دهید تا گوشت کمی پخته شود. سپس سیر رنده شده، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و پاپریکا را به سایر مواد اضافه کنید. سپس برای درست کردن کرفس پلو مجلسی چند دقیقه مواد را تفت دهید و سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید مواد برای چند دقیقه پخته شود.
در مرحله سوم از طرز تهیه کرفس پلو با گوشت باید بعد از جمع شدن آب گوشت، کرفسهای خرد شده را همراه با کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید مواد برای ۱۰ دقیقه تفت بخورد. در این مرحله میتوانید مقداری ادویه پلویی نیز به غذا اضافه کنید.
در مرحله چهارم کرفس پلو با گوشت و بعد از آماده کردن مواد کرفس پلو باید برنجی را ابتدا برای یک ساعت در آب و مقداری نمک بخیسانید. سپس یک قابلمه از آب جوش و کمی نمک را روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از اینکه آب به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج کمی قد بکشد و به مرحله آبکش کردن برسد. سپس برنج را آبکش کنید.
در این مرحله از کرفس پلو مجلسی باید بعد از آبکش کردن برنج مقداری زعفران با آن ترکیب کنید مواد کرفس پلو را با برنج مخلوط کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ را با لایههای سیب زمینی یا برنج درست کنید و بعد برنج مخلوط شده را روی آن بریزید. درب قابلمه را قرار دهید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد. بعد از چند دقیقه کرفس پلو شیرازی خوشمزه شما آماده است. میتوانید زرشک را با مواد برنج ترکیب کنید و یا برنج را با زرشک تزئین کنید و این غذای خوشمزه را نوش جان کنید.
برای درست کردن کرفس پلو با گوشت قلقلی باید کرفس را با ادویهجات و پیاز تفت دهید و مقداری ادویه و سیر به آن اضافه کنید. سپس گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را با هم ترکیب کنید و ادویه و سیر به آن اضافه کنید. مواد را خوب ورز دهید و به صورت قلقلی درآورید. سپس قلقلیها را در مقدار کمی روغن سرخ کنید. سپس برنج را آبکش کنید و با کرفس و زعفران ترکیب کنید و در نهایت قلقلیها به همراه زرشک روی برنج قرار دهید. این روش درست کردن کرفس پلو مجلسی ظاهری جذابتر نسبت به سایر انواع کرفس پلو دارد و برای پذیرایی از مهمانها بسیار مناسب است.
مواد لازم برای ۳ نفر
برنج: ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
سینه مرغ پخته شده: یک عدد
ساقه کرفس به همراه برگ آن: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر رنده شده: ۲ حبه
رب گوجه فرنگی: ۱/۵ قاشق غذاخوری
پودر لیمو عمانی: نصف قاشق چای خوری
پاپریکا، نمک و فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
در اولین مرحله از کرفس پلو با برگ کرفس و گوشت قلقلی باید ساقههای کرفس را خوب و به صورت ریز خرد کنید. برگ کرفس را نیز کاملاً ریز خرد کنید تا برای این پلو مخلوط خوشمزه از آن استفاده کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید داغ شود. سپس ساقه کرفس را در ماهیتابه بریزید و خوب با روغن سرخ کنید.
در مرحله دوم از درست کردن کرفس پلو با مرغ باید پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و به همراه ۲ حبه سیر رنده شده داخل روغن سرخ کنید. بعد از اینکه رنگ پیازها کمی طلایی شد، سینه مرغ پخته شده را به صورت ریش ریش کنید و به پیاز اضافه کنید. ۱/۵ قاشق رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و کمی زردچوبه، فلفل، نمک و پودر لیمو عمانی به مواد بزنید. در این مرحله میتوانید کمی آب لیمو ترش تازه نیز به مرغها اضافه کنید. همه مواد را خوب ترکیب کنید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
در آخرین مرحله از کرفس پلو شیرازی باید برنج را آبکش کنید. سپس ته قابلمه کمی روغن بریزید و مقداری سیب زمینی یا برنج زعفرانی قرار دهید. یک لایه برنج روی کف قابلمه و روی ته دیگ بریزید سپس مواد کرفس پلوی بدون گوشت را روی آن قرار دهید. حالا برگ کرفسهای خرد شده را روی مواد کرفس پلو بریزید و باز مقداری برنج روی آن قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید برنج را شعله ملایم روی گاز دم بکشد. در نهایت این برنج خوشمزه را روی دیس برگردانید و نوش جان کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه کرفس پلو
*درست کردن کرفس پلو با برگ کرفس طعم و عطر جذابتری به آن میدهد. شما میتوانید برای درست کردن کرفس پلو با گوشت نیز از مقداری برگ کرفس استفاده کنید.
*برای درست کردن کرفس پلو گیاهی میتوانید این غذا را بدون گوشت و مرغ تهیه کنید و از انواع سبزیجات در برنج درست کنید. در واقع کرفس پلو گیاهی را میتوان کاملاً سلیقهای همراه با فلفل دلمه، نعناع، جعفری و هر سبزیجاتی که دوست دارید تهیه کنید.
*برای درست کردن کرفس پلو شیرازی با گوشت یا مرغ میتوانید آن را با استفاده از رب گوجه فرنگی یا زعفران آماده کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/