به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،مراغه از قطبهای مهم تولید سیب در کشور است و امسال با افزایش ۲۵ درصدی محصول بیش از ۳۰۰ هزار تن سیب در این شهرستان تولید شده است.
هنوز نیمی از محصول با کیفیت باغهای مراغه در سردخانهها نگهداری میشود و هموار نشدن مسیر صادرات میتواند موجب متضرر شدن باغداران و صادرکنندگان شود.
بسته بندی نامناسب، افزایش هزینههای حمل و نقل، هزینههای بالای گمرکی، بسته بودن برخی مبادی خروجی کشور برای صادرات سیب و پرداخت نشدن تسهیلات برای صادرکنندهها از مشکلات این روزهای صادرات سیب در مراغه است.
کریمی اصل مدیر جهاد کشاورزی مراغه گفت: صادرات سیب این شهرستان از نیمه دوم دی ماه آغاز شده و روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن محصول ازاین شهرستان صادر میشود.
کریمی اصل افزود: روسیه، هندوستان، امارات متحده عربی، عراق، پاکستان و کشورهای آسیای میانه مقصد بیشترین سیب مراغه است.
او با بیان اینکه در سالهای گذشته اول بهمن ماه ۳۵ درصد سیب مراغه صادر میشد افزود: امسال تنها ۱۵ درصد ذخیره سردخانههای شهرستان صادر شده است.
او گفت: به علت کند بودن روند صادرات از کل محصول تولید شده در مراغه ۱۵۰ هزار تن در سردخانه ذخیره شده است.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه گفت:سیب این شهرستان از نظر طعم، مزه، رنگ و ماندگاری بازار پسند است.
کریمی اصل افزود: بخشی از محصول سیب مراغه برای تامین نیاز شب عید استان و کشور ذخیره سازی شده است.
از مجموع ۴ میلیون ۱۲۰ هزار تن سیب درختی تولید شده در کشور سالانه ۱.۵ میلیون تن صادر میشود، ولی امسال به علت تعلیق کارت بازرگانی صادرکنندگان میوه و تره بار و مشکلات پیمان سپاری ارزی، صادرات این محصول در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
ایران در زمینه صادرات سیب درختی در جایگاه ششم دنیا قرار دارد و صادر نشدن به موقع سیب کشور موجب از بین رفتن بازارهای خارجی این محصول باغبانی خواهد شد.
انتهای پیام/ک