مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: فردا (یکشنبه، ۵ بهمن) چندین رخداد نجومی در آسمان به وقوع میپیوندد. فردا سیاره تیر در بیشترین کشیدگی شرقی، کیوان در مقارنه با مهر تابان و ماه و ستاره چشم گاو همنشین میشوند.
او افزود: رسیدن ماه به گره صعودی نیز رخداد نجومی روز دوشنبه، ۶ بهمن خواهد بود.
سیاره تیر در بیشترین کشیدگی شرقی
عتیقی بیان کرد: ساعت ۰۵:۳۰ بامداد فردا (یکشنبه، ۵ بهمن) سیاره تیر (عُطارد - Mercury) به حداکثر کشیدگی شرقی (Eastern greatest elongation) خود میرسد و در این هنگام، ۱۸.۶ درجه با خورشید جدایی زاویهای دارد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: با توجه به اینکه این سیاره در افق شامگاهی قرار دارد، در صورت باز بودن افق غربی و نبود غبار در این افق، فرصت مناسبی برای تماشای این جرم ستاره مانند و کمسو در غرب آسمان پس از غروب مهر تابان با چشم و برای مشاهده بهتر با تلسکوپ وجود دارد که از درون تلسکوپ بصورت اهله ماه در وضعیت " تربیع " دیده خواهد شد.
کیوان در مقارنه با مهر تابان
مدیر انجمن نجوم آماتوری اضافه کرد: سیاره حلقه بر گردن کیوان در ساعت ۰۵:٣٠ بامداد فردا در وضعیت مقارنه (Conjunction) قرار مىگیرد و در سوی دیگر خورشید نسبت به زمین خواهد بود.
او اضافه کرد: در وضعیت مقارنه، یک جرم آسمانی طی شبهای قبل و بعد از این تاریخ، برای مدتی در آسمان شب حضور نداشته و قابل رصد نیست، چرا که همنشین خورشید و در شعاع نور و تابش اطراف آن، در موقعیت روز قرار دارد و پس از آن نیز در افق قابل مشاهده خواهد بود.
به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری، در نجوم قدیمه، به همنشینی ماه و سیارات با خورشید " احتراق " میگفتند.
همنشینی ماه و ستاره چشم گاو
عتیقی تصریح کرد: ساعت ۰۸:۰۹ صبح یکشنبه، ۵ بهمن، ستاره مشهور دبران (Aldebaran) یا چشم گاو، ۴.۷ درجه جنوب کوژماه افزاینده خواهد بود.
او ادامه داد: همنشینی این اجرام را در صورت فلکی گاو، در حالیکه خوشه زیبای باز ستارهای پروین M۴۵ بالاتر از آنها و صورت زیبای فلکی شکارچی (Orion) پایینتر از این برج فلکی قرار دارد، میتوانید در بامداد این روز و تا پیش از روشنی آسمان به سختی (با توجه به نور زیاد ماه) این پدیده را مشاهده کنید.
رسیدن ماه به گره صعودی
مدیر انجمن نجوم آماتوری همچنین اضافه کرد: در ساعت ۰۱:۱۷ بامداد دوشنبه، ۶ بهمن نیز ماه به گره صعودی (Ascending node) میرسد و برای دو هفته بالاتر از مدار زمین خواهد بود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/