مهرداد جهاندیده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، اظهار داشت: اجرای طرح طبقهبندی مشاغل با هدف جلوگیری از بهرهکشی از نیروی کار، استقرار مناسبات صحیح کارگاه یا بازار کار در زمینه مزد و مشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسوولیت مشاغل مختلف در کارگاه های بالای ۵۰ نفر اجرا میشود.
او افزود: در شرکت های خدماتی پشتیبانی تامین نیرو پیمانکاران باید نسبت به تهیه و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل منطبق با جدول مزد و دستگاه پیمان دهنده با هر تعداد نیرو اقدام کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: در راستای صیانت از نیروی انسانی و بهره وری نیروی کار، مناطق ویژه و آزاد تجاری باید این موضوع را مدنظر داشته و نسبت به اجرا و نظارت طرح طبقه بندی مشاغل در جهت استیفای حقوق کارگران اهتمام داشته باشند.
او ادامه داد: بزرگترین مزیت طرح طبقه بندی مشاغل این است که فرد بعد از گذراندن دوران کاری و افزایش سوابق و یا تحصیل در رشته ای و بالا رفتن مدرک تحصیلی و یا کار مفید و موثر و مورد رضایت کارفرما می تواند ارتقای شغلی یافته و در گروه بالاتر شغلی کار کند.
جهاندیده افزود: سرعت بخشیدن و شفافیت از اهداف این طرح است که اجرای صحیح آن باعث افزایش بهره وری، ایجاد انگیزه در نیروی کار، ایجاد تعادل در بازار کار، پاسخگویی به نیازهای سیستم جبران خدمت، هم افزایی بین کارگر و کارفرما و در نهایت کاهش دعاوی کارگر،کارفرما و ممانعت از اعمال نظرهای فردی میشود.
او اظهارداشت: بر اساس ماده ۴۸ قانونکار، «به منظور جلوگیری از بهرهکشی از کار دیگری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است نظام ارزیابی و طبقهبندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور، تهیه کرده و به مرحله اجرا درآورد.
انتهای پیام/ع