به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک با رییس سازمان امداد و نجات کشور در کرمان گفت: بودجه سال آینده مشکلاتی دارد و برای جبران این کسری باید راهکار ارائه و از محلی این مبلغ را جبران کنیم که از طریق استقراض و انتشار اوراق ممکن است که درآمد پایدار محسوب نمیشود.
او افزود: در مدت کوتاه تصدی مسولیت در هلال احمر نگاه راهبردی خوبی به موضوعات شده و مسیر حرکت خوبی را تعریف کرده اند و امیدواریم با برنامه ریزی خوبی که تعریف کرده اند بتوانند با همراهی سایر اعضا منشا خیر باشند.
پورابراهیمی تاکید کرد: ظرفیتهای بودجهای کشور با توجه به شرایط سالهای اخیر محدودیتهای خاصی پیدا کرده است.
اوبیان کرد: آنچه که از آن به عنوان مشکلات اقتصادی نام برده میشود که نمونه آن کاهش ارزش پول ملی به دلیل شوکهای ارزی است و یک بخش عمده ایجاد شوکهای ارزی در کشور به دلیل ناترازی بودجهای است که دسترسی پیدا میکند به منابع استقراضی بانک مرکزی و پول را در نظام اجرایی کشور وارد میکند و خروجی آن آثار تورمی بر جا میگذارد.
پورابراهیمی افزود: آثار تورمی، پیامد شوکهای ارزی است که اینها هم علت و هم معلول هستند و دوباره به یک تورم افسار گسیخته در اقتصاد کشور تبدیل میشود و این امر مانند آب شور و تشنگی است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر این ناترازی را نتوانیم مدیریت کنیم قطعا آثار و پیامدهای آن به سایر بخشها تسری پیدا میکند، تلاش ما در مجلس این است که بتوانیم این بخش را از این وضعیت نجات بدهیم.
او گفت: بخصوص در بودجه ۱۴۰۰ که یک بودجه خاص محسوب میشود، زیرا سال پایانی دولت فعلی و سال اول مجلس فعلی است.
او افزود: بودجه امسال خاص و تلاش ما بر اصلاح ساختار است و در دل این بودجه موارد زیادی است که به آن اشاره میکند.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه شیوع کرونا هزینههای سنگینی به بخش درمان، اجرایی و اقتصادی کشور وارد کرد تاکید کرد: برخی حوزهها مانند ارز کالای اساسی را نمیتوانیم نادیده بگیریم هر چند اکنون بین مجلس و دولت بر سر اینکه این مابه التفاوت را چه بکنیم اختلاف است و این اختلافات به صورت کارشناسی در مجلس مطرح است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بخشهای تامین کالاهای اساسی، سلامت، امنیت موضوعهای مهمی است که باید بودجه اش تامین شود لذا باید اصلاح ساختار در نظام بودجه انجام شود.
اوتاکید کرد: اعتقاد ما بر این است باید اصلاح ساختار انجام شود و اگر اصلاح ساختار در حوزه نظام اقتصادی با اولویت بودجه ریزی انجام شود کشور میتواند بدون اتکا به درآمدهای ناپایدار اداره شود و به در آمد پایدار برسد و این مهم امکان پذیر، سخت و ممکن است.
او اظهار داشت: لذا گلایهای که ما از دولت داشته و داریم این است که میتوانسته در سالهای اخیر محورهای کارشناسی در حوزه نیازهای ضروری که یکی از موارد هلال احمر است و کاملا مشکلات این بخش را قبول دارم و این سازمان خط مقدم و خاکریز نخست مواجه با بحرانها است.
پورابراهیمی تصریح کرد: انتظارات خاصی از هلال احمر شکل گرفته و عملکرد این سازمان قابل قبول است و آنچه در توان داشته در روزهای سخت به کار گرفته است.
او افزود: شرایط تحریمی سالهای گذشته مازاد بر ظرفیتهای و مشکلات عدم اصلاح ساختاری هم شده است و این تا حدی تاثیرگذار بوده که میشد از آن به عنوان فرصت و نقطه قوت برای بازسازی اقتصاد کشور استفاده کرد که کوتاهیهای انجام شده است.
پورابراهیمی گفت: به نظر میرسد سال ۱۴۰۰ نقطه عطف تحولات اقتصادی ما از منظر و نگاه حوزه اصلاح ساختار اقتصادی کشور است که این مجلس بر انجام این مهم است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در ارتباط با اقداماتی که در هلال احمر میتوان انجام داد یکی بودجه سنواتی است که اکنون در مجلس است که یک عددی را دولت در نظر گرفته که شما این عدد را برای رسیدن به اهداف کافی نمیدانید و نظر هلال احمر بر افزایش این مبلغ است و ما تمام تلاش خود را در این راستا به کار خواهیم گرفت.
او افزود: اکثریت قریب به اتفاق مجلس حامی هلال احمر است، اما از نظر پارلمانی نسبت به گذشته باید تحرک بیشتری داشته باشد.
او اظهار داشت: وجود پروندههای فساد اقتصادی در هلال احمر برای ما قابل قبول نیست و این علاوه بر از بین بردن منابع افکار عمومی را بیشتر از نگاه مثبت دور میکند که نگران کننده است.
پورابراهیمی گفت: اعتقاد ما این است بخشی از ظرفیتهای هلال احمر میتواند از طریق منابع داخلی به واسطه مجوزهای قانونی که در حوزههای مختلف کار میکند بتواند تجهیز بشود.
او تاکید کرد: به مدیران قبلی هم گفتم که ما نگران جریانها هستم و در مورد تخلفات هشدار دادیم که سه ماه بعد این تخلفات به وقوع پیوست.
پورابراهیمی اظهار داشت: پیشنهاد میکنم همانطور که نیروی انسانی هلال احمر با رویکرد و نگاه مردم درگیر شده بخش منابع مالی را هم به مردم وصل کنید.
او تاکید کرد: اگر در اصلاح قانون نیز تصویر میکنید نیاز است بازنگری و ایجاد ظرفیت شود پیشنهاد میدهم، دو متخصص اقتصادی، حقوقی تشکیل بدهند و موضوع بازنگری در قانون هلال احمر را برای رسیدن به سرفصلهای جدید و بروز رسانی منابع پایدار در مجلس یازدهم در قالب یک طرح انجام شود.
انتهای پیام/ح