به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، میترا جودکیان مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با ارائه توصیههایی برای جلوگیری از ابتلا سرطان گفت: تغذیه سالم نقش مهمی در جلوگیری از این بیماری دارد.
او با تاکید بر لزوم خودداری از مصرف گوشتهای فرآوری شده و محدود کردن گوشت قرمز برای جلوگیری از سرطان افزود: مردم از غذاهای گیاهی بیشتر استفاده کنند.
جودکیان توجه به بشقاب غذایی را نخستین گام برای اصلاح عادتهای غذایی دانست و اظهار داشت: بهتر است سه چهارم یا بیشتر بشقاب را سبزیجات، میوهها، غلات کامل، حبوبات و یک چهارم آن با غذاهای حیوانی پر شود.
او تصریح کرد: مصرف بیشتر میوهها و سبزیهای متنوع به دلیل محتوای آنتی اکسیدان و فیبر میتواند از سرطان دهان، ریه، گلو، مری، معده، روده و پروستات جلوگیری کند به همین دلیل صندوق جهانی تحقیقات سرطان، مصرف روزانه حداقل سه واحد میوه و سبزیجات را توصیه میکند.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول به ارتباط بین سرطان روده و گوشتهای فرآوری شده اشاره کرد و گفت: بهتر است از خوردن غذاهای فرآوری شده مانند همبرگر، کالباس، کنسرو و سوسیسها که با روش دودی کردن، پختن، در نمک خواباندن و مواد نگهدارنده شیمیایی تهیه میشوند، اجتناب کرد.
جودکیان بیان داشت: باید با اصلاح عادتهای غذایی (مصرف کمتر گوشتهای پرچرب، افزایش مصرف سبزیجات، میوهها و غلات کامل)، افزایش فعالیت بدنی، حفظ وزن مناسب از بروز یک سوم سرطانها پیشگیری کرد، ضمن اینکه فعالیت بدنی منظم روزانه برای محافظت بدن در برابر سرطان اهمیت زیادی دارد به طور کلی، هرگونه فعالیت بدنی حتی به مقدار کم مفید است، زیرا فعالیت بدنی موجب کاهش میزان هورمونهای موثر در بروز سرطان پستان و رحم شده و با افزایش سرعت عبور غذا از دستگاه گوارش بروز سرطان روده را کاهش میدهد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه نتایج حاصل از تحقیقات نشان میدهد مصرف پروبیوتیکها ممکن است برای افرادی که دارای سیستم ایمنی با عملکرد ضعیف هستند مفید باشد، گفت: این مطلب که برخی از پروبیوتیکها از طریق القای آپوپتوز فعالیت ضدسرطان دارند باعث شده بتوان آنها را به عنوان عاملی برای درمان در نظر گرفت که بسیار ایمن است و هیچ اثر جانبی در میزبان برجا نمیگذارد.
او دوغهای کفیر، ماستها و پنیرهای پروبیوتیک، شکلات تلخ و سرکه سیب از جمله پروبیوتیکها عنوان کرد و اظهار داشت: باید مصرف نمک را محدود کرد، زیرا مصرف بیش از حد آن میتواند موجب سرطان معده شود.
جودکیان با اشاره به اهمیت خودداری از مصرف غذاهای شور بیان کرد: غذاهای فرآوری شده بیش از ۸۳ درصد نمک رژیم غذایی ما را تشکیل میدهند، ضمن اینکه برخی غذاها مانند غلات صبحانه، نان، غذاهای آماده، پیتزا، گوشتهای فرآوری شده مانند (همبرگر و سوسیس)، سوپهای آماده، سیب زمینی سرخ شده و سسها با وجود اینکه طعم شوری ندارند حاوی نمک بالایی هستند.
طبق اعلام مدیرکل دفتر بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آمار ابتلا به سرطان در ایران پایینتر از متوسط جهانی است، اما سرطان دومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب میشود و سالانه نزدیک به ۵۱ هزار مرگ ناشی از سرطان در کشور داریم.
انتهای پیام/گ