حرکت در تاریکی، عنوان مستندی به کارگردانی داریوش گرگوند بوده که به تازگی ساخته شده و راوی شخصیت جلال صمیمی، دانشمند و اخترفیزیکدان ایرانی است.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حرکت در تاریکی عنوان مستندی است که راوی زندگی و شخصیت علمی مرحوم جلال صمیمی، دانشمند و اختر فیزیکدان ایرانی است که به کارگردانی داریوش گرگوند، تهیه کنندگی روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف و مدیریت تولید محمد قاسمی ساخته شده است.

این مستند، پرتره‌ای از جلال صمیمی است و با حضور خانواده، همکاران و شاگردان او ابعاد شخصیتی، علمی و دستاورد‌های بین‌المللی این فیزیکدان ایرانی بررسی شده است.

جلال صمیمی، در سال ۱۳۱۹ در شهر زابل به دنیا آمد و پس از تحصیل در رشته مهندسی برق در دانشگاه آبادان برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و دکترای فیزیک خود را از دانشگاه اوکلاهاما کسب کرد. او در طول حدود بیست سال فعالیت خود در این کشور دستاورد‌های علمی مختلفی را به دست آورد و از جمله آن‌ها کشف ۵ چشمه کیهانی در فضا بود.

صمیمی پس از بازگشت به ایران مدتی ریاست دانشکده علوم دانشگاه فردوشی مشهد را به عهده داشت و سپس به دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف رفت. حضور او در ایران نیز همراه با همکاری‌های علمی بین‌المللی بود و از جمله آن‌ها می‌توان به همکاری با دانشگاه ریورساید آمریکا در زمینه احتر فیزیک و همکاری در پروژه‌های ناسا اشاره کرد.

او در ایران نیز فعالیت‌های مختلفی را انجام داده است که در این میان فعالیت در زمینه توسعه انرژی‌های سبر نیز قابل توجه است. صمیمی در دوره‌ای به بررسی و محاسبه میزان تابش انرژی خورشیدی در ۲۸ شهر مستعد کشور پرداخته بود. تاسیس رصد خانه پرتو‌های کیهانی البرز و فعالیت در پروژه رصد خانه ملی ایران نیز از جمله دیگر فعالیت‌های این دانشمند ایرانی بود.

جلال صمیمی در سال ۸۱ در دفتر کار خود در دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف دچار سکته مغزی شد و این بیماری منجر کاهش توانایی جسمی و حرکتی او شد، اما با این حال در همان دوره نیز به فعالیت‌های علمی خود پرداخت و پس از مدتی، حضور در کلاس‌های درس را هم از سر گرفت. در همان دوران "رصد چشمه پرتو‌های گاما" از جمله فعالیت‌هایی بود با همراهی همکارانش انجام داد و در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شد. وی همچنین رتبه اول پژوهش‌های بنیادی نوزدهمین دوره جشنواره خوارزمی را هم در همان دوران کسب کرد. همچنین،  جلال صمیمی در ۲۲ خرداد ۹۹ دیده از جهان فروبست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محقق
۰۹:۰۹ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
خدا رحمت كنه.واقعا براي جامعه دانشگاهي متاسفم كه هيچگونه اطلاع رساني انجام نمي دن.بنده همشهري ايشون هستم الان متوجه وجود همچين گوهري در سرزمين خودم شدم.آخه اينجوري از نخبگان ايران تجليل مي كنيد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۲ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
ما هم اخترفيزيكدان داريم ؟
Iran (Islamic Republic of)
باهر
۲۲:۲۴ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
ولی متاسفانه هیچ برنامه در خور شان او برای شناساندنش به جامعه و نسل قدیم و جوان بعمل نیامد.بالاخره این افراد دانشمند می توانند الگوهای جوانان ما باشند نه اینکه همه اش دنبال افراد خارجی باشند و فکر کنند که مملکت از این افراد مفید و موثر و عالم و سرشناس تهی است!!!