به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا، تورم و نوسانات ارزی موجب شده گوشیهای هوشمند نیز همانند سایر اجناس و کالاها با جهش قیمت مواجه شده و بسیار گران شوند. اگرچه این گرانی در سراسر جهان اتفاق افتاد اما در ایران بیشتر از سایر نقاط دنیا حس شد. درنتیجه بسیاری از افراد جامعه توانایی خرید گوشیهای پیشرفته را از دست دادهاند و بازار گوشیهای میانرده رونق گرفته است.
بیشتر بخوانید
گوشیهای میانرده اگرچه قدرت، کارایی و برخی قابلیتهای گوشیهای پیشرفته را ندارند اما از تنوع بیشتری برخوردارند و هرکدام ویژگیهای جذابی را برای جذب مشتریان ارائه میکنند.
در این گزارش به بررسی قیمت و مشخصات گوشیهای زیر ۳ میلیون میپردازیم.
نوکیا ۱۵۰
اگرچه مدتی است بیشتر افراد رو به استفاده از گوشیهای هوشمند با صفحهنمایش بزرگ آوردهاند اما هنوز هم گوشیهای معمولی صفحهکلیددار هواداران و کاربران خاص خود را دارند. ازاینرو برخی شرکتها هنوز هم مدلهای جدید از آنها را تولید و روانه بازار میکنند. یکی از آنها نوکیا مدل ۱۵۰ است. این گوشی سال ۲۰۲۰ عرضه شد و ۹۰ گرم وزن دارد. این گوشی همچنین به بلوتوث نسخه ۳، دوربین VGA، کارت حافظه، چراغقوه و درگاه «میکرو یواسبی» مجهز است. باتری این گوشی ۱ هزار و ۲۰ میلیآمپر ظرفیت دارد که تا ۵۶۰ ساعت زمان آمادهباش برای گوشی فراهم میکند. این گوشی در حال حاضر بین ۸۰۰ هزار تا ۱ میلیون تومان به فروش میرسد.
نوکیا C۲
نوکیا یکی از محدود شرکتهایی است که گوشیهای میانرده و متوسط اما با قابلیتهای بهروزی را تولید و روانه بازار میکند. نوکیا C۲ یکی از این مدلها است. این گوشی که جنس آن ترکیبی از شیشه و پلاستیک است در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شد. صفحهنمایش آن از نوع لمسی خازنی IPS بوده که اندازه آن ۵,۷ اینچ است. علاوه بر این C۲ از ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی، ۱ گیگابایت رَم و دوربین اصلی ۵ مگاپیکسلی بهره میبرد. این گوشی همچنین به درگاه «میکرو یواسبی» نسخه ۲.۰، سیستمعامل اندروید نسخه ۹.۰، پردازنده ۴ هستهای یونیساک و باتری ۲ هزار و ۸۰۰ میلیآمپر مجهز است. این گوشی اکنون باقیمت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در بازار موجود است.
نوکیا ۲,۲
این گوشی در سال ۲۰۱۹ عرضه شد. صفحهنمایش لمسی خازنی IPS با اندازه ۵,۷۱ اینچ (مجهز به قابلیت نمایشگر همیشه روشن)، دوربین اصلی ۱۳ و سلفی ۵ مگاپیکسلی، سیستمعامل اندروید نسخه ۹.۰، پردازنده ۴ هستهای مدیاتِک و باتری ۳ هزار میلیآمپری ویژگیهای اصلی این گوشی هستند. این گوشی در دو نسخه با حافظه جانبی آن ۱۶ با رَم ۲ گیگابایت و ۳۲ با رَم ۳ گیگابایت عرضه شده است. در حال حاضر نوکیا ۲.۲ باقیمت ۲ میلیون ۸۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
نوکیا ۲,۳
این گوشی بهنوعی برادر بزرگتر مدل ۲,۲ است. درواقع مشخصات فنی آن در بسیاری از موارد همانند نوکیا ۲.۲ است. تنها تفاوتهای این گوشی سایز صفحهنمایش ۶.۲ اینچی و باتری ۴ هزار میلیآمپری آن است. اکنون میانگین قیمت این گوشی در بازار ۳ میلیون تومان است.
آنر ۷S
گوشی آنر ۷S یکی از گوشیهای میانرده هواوی است که در سال ۲۰۱۸ به بازار جهانی عرضه شد. صفحهنمایش این گوشی از نوع LCD با سایز ۵,۴۵ اینچ است. آنر ۷S دارای ۱۶ گیگابایت حافظه جانبی و ۲ گیگابایت رَم بوده و از کارت حافظه جانبی نیز پشتیبانی میکند. دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی، دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی، سیستمعامل اندروید نسخه ۸.۱، پردازنده چهار هستهای مدیاتک ۶۷۳۹ و باتری ۳ هزار میلیآمپری از دیگر ویژگیهای این گوشی است. در حال حاضر این گوشی باقیمتی حدود ۱ میلیون ۹۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
Y۵ لایت
گوشی هواوی Y۵ لایت در اواخر سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه شد. صفحهنمایش LCD با سایز ۵,۴۵ اینچ، ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۱ گیگابایت رَم، دوربین اصلی ۸ مگاپیکسلی، اندروید نسخه ۸.۱، پردازنده چهار هستهای مدیاتک ۶۷۳۹ و باتری ۳ هزار میلیآمپری مشخصات این گوشی را تشکیل میدهند. اکنون این گوشی باقیمتی بین ۲ میلیون و ۱۰۰ تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در بازار موجود است.
آنر ۸S
گوشی آنر ۸S در اواسط سال ۲۰۱۹ وارد بازار شد. صفحهنمایش آن از نوع IPS با اندازه ۵,۷ اینچ بوده و دوربین اصلی آن ۱۳ مگاپیکسل کیفیت دارد. این گوشی با دو نسخه حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت با رَم ۳ گیگابایتی و ۳۲ گیگابایت با رَم ۲ گیگابایتی عرضه شده است. اندروید نسخه ۹.۰، پردازنده چهار هسته مدیاتِک ۶۷۶۱ و باتری ۳ هزار میلیآمپری از دیگر ویژگیهای آنر ۸S هستند. این گوشی با میانگین قیمت ۳ میلیون تومان در بازار به فروش میرسد.
A۰۱ Core
سامسونگ نیز برای رقابت با سایر برندها و داشتن سهم بزرگی از بازار گوشیهای ارزانقیمت و میان رده، مدلهای مختلفی دارد. گلکسی A۰۱ Core یکی از این مدلها است که در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شد. نوع صفحهنمایش آن PLS بوده و ۵,۳ اینچ اندازه آن است. حافظه داخلی این گوشی ۳۲ گیگابایت و رَم آن ۲ گیگابایت است. دوربین اصلی ۸ مگاپیکسلی، سلفی ۵ مگاپیکسلی، اندروید نسخه ۱۰، پردازنده چهار هسته مدیاتِک ۶۷۳۹ و باتری ۳هزار میلیآمپری سایر مشخصات این گوشی را تشکیل میدهند. این گوشی اکنون با میانگین قیمت ۲ میلیون ۲۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
J۱ Ace
گوشی گلکسی J۱ Ace از نخستین مدلهای سری J سامسونگ است که سال ۲۰۱۵ روانه بازار شد. سری J در آن زمان با استقبال کاربران مواجه شد و فروش بالایی داشت. صفحهنمایش J۱ Ace از نوع سوپر آمولد بوده و اندازه ۴,۳ اینچی دارد. حافظه داخلی ۴ گیگابایتی، رَم ۷۶۸ مگابایتی، دوربین اصلی ۵ مگاپیکسلی اندروید نسخه ۴.۴.۴، پردازنده ۴ هستهای و باتری ۱ هزار و ۹۰۰ میلیآمپری سایر مشخصات این گوشی هستند. در حال حاضر J۱ Ace باقیمتی بین ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
A۲ Core
گوشی A۲ Core یکی دیگر از گوشیهای میان رده سامسونگ است که در سال ۲۰۱۹ وارد بازار شد. این گوشی با صفحهنمایش ۵ اینچی IPS معرفی شد. حافظه داخلی آن ۸ گیگابایت و رَم آن ۱ گیگابایت است. دوربین اصلی ۸ و سلفی ۵ مگاپیکسلی، پردازنده هشت هستهای اگزینوس ۷۸۷۰ و باتری ۲ هزار و ۶۰۰ میلیآمپری از دیگر مشخصات این گوشی هستند. اکنون A۲ Core باقیمتی بین ۲ میلیون ۴۰۰ تا ۳ میلیون تومان در بازار موجود است.
اگرچه برخی از گوشیهای معرفیشده در این گزارش قدیمی بوده و در مقایسه با گوشیهای امروزی از امکانات و ویژگیهای بسیار کمتری برخوردارند، اما توجه به این نکته ضروری است که هر گوشی با توجه به اقتضای همان زمان توسط شرکتها تولید میشود. بهعبارتیدیگر این گوشیها در زمان خود از مشخصات قابل قبولی برخوردار بودهاند.
همچنین مدلهایی همچون نوکیا ۲,۲، هواوی Y۵ لایت یا سامسونگ A۰۱ Core اگرچه نسبت به سایر گوشیهای میان رده قدرت و کارایی پایینتری دارند اما نکته مثبت آنها مجهز بودن به جدیدترین نسخه سیستمعامل اندروید است که ویژگیهای بهروزی را در اختیار کاربران قرار میدهد. همچنین این گوشیها از باتریای با دوام بالا بهره میبرند. درمجموع کاربران میتوانند با درنظرگرفتن موارد مختلفی ازجمله هزینه و کارایی گوشی مناسبی را خریداری کنند. برای مثال افراد بسیاری امسال باتوجه به شیوع کرونا و برگزاری مدارس در قالب اپلیکیشن شاد مجبور به خرید گوشی هوشمند هستند. خرید گوشیهای زیر ۳ میلیون میتواند کارایی لازم را برای چنین افرادی فراهم کند. اما برعکس افرادی که برای اجرای برنامهها و بازیهای سنگین که نیاز به رَم و گرافیک بالایی دارند قطعاً باید به فکر گوشیهای میانرده قدرتمندتر و یا گوشیهای پیشرفتهتر باشند.
منبع: آنا
انتهای پیام/