به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه مشترک بین این وزارتخانه و شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران در جمع خبرنگاران تصریح کرد: این سند همکاری سبب راه افتادن یک مرکز علم و فناوری در راستای دانش و فنآوریهای بهروز در توسعه راهآهن خواهد بود.
غلامی عنوان کرد: کاری که در اینجا انجام گرفته است، استفاده از دستاوردهای علمی و همکاری و مشاوره اساتید و نخبگان دانشگاهی را مضاعف کرد که این موضوع وظیفه متقابلی را برای جمعیت علمی کشور در این حوزه فراهم میآورد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشور گفت: این رویکرد میتواند هم به استقلال علم و فناوری در این حوزه و هم به توسعه و تعمیق آن، کمک کند. البته هماکنون نیز جامعه علمی ما وضعیت خوبی را در حوزههای مختلف علمی دنیا دارند؛ اما با این همکاریها، در تولید فناوری و طرحهای توسعه و آموزشهای مبتنی به دانشهای فناوری روز، میتوانیم جایگاه مناسبی در منطقه خودمان داشته باشیم تا بین دارندگان این دانش و فناوری جایگاه بهتر و بیشتری را کسب کنیم.
او بابیان اینکه هماکنون آمادگی مجموعه علمی کشور برای همکاری در همه حوزههای علمی و فناوری در بخشهای مختلف کشور وجود دارد، افزود: خوشبختانه این همکاریها در سطح گسترده شکل گرفته و حتماً آینده خوبی را به لطف خدا در این حوزه رقم خواهد زد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: وجود این دانشگاهها یک ظرفیت بزرگی در کشور است که طی ۲۰ سال اخیر به روندی بالنده و در حال رشد تبدیل شده است. در یک سال اخیر شاهد حضور شرکتهای دانش بنیان در مجموعه راه آهن هستیم و سبب شده در این یک سالی که کرونا بر دانشگاهها سایه انداخته است، هر روز گزارشهایی از توانمندیهای علمی برای خدمت به مردم اعلام شود و بسیاری از یافتههای علمی هم حتی فرصت خبری شدن نیافتند.
غلامی گفت: با این تفاهمنامهای که بین وزارت راه وشهرسازی و وزارت علوم به امضا رسید، دانشگاهها نیز درگیر موضوع خواهند شد. اکنون چند دانشگاه مانند شهید بهشتی، علم و صنعت، ابوعلی سینا و یزد بهطور مستقیم در پروژهها همکاری میکنند. از اینپس این تفاهمنامه بهمنظور گسترش همکاریها به کار گرفته خواهد شد.
او بیان کرد: امیدواریم با این روند همکاری شاهد استفاده بیشتر از ظرفیت های متخصصان و دانشجویان در این عرصه باشیم.
انتهای پیام/