به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ویاچتیسی، علیرغم تصمیم آمریکا مبنی بر آزاد بودن همه معاملات با جنبش انصارالله یمن، سازمان ملل از اینکه شرکتها در حال برنامه ریزی برای لغو یا تعلیق تجارت با یمن باشند، ابراز نگرانی کرد.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت: با وجود میلیونها غیرنظامی در معرض خطر گرسنگی، هنوز مشخص نیست که مجوز جدید از این مشکلات جلوگیری خواهد کرد یا خیر، اما ما همچنان خواستار تغییر جهت در زمینههای بشردوستانه در مورد یمن هستیم.
مایک پمپئو، وزیر خارجه اسبق آمریکا، علی رغم هشدارهای سازمان ملل و گروههای امدادی مبنی بر اینکه تحریم یمن، این کشور را با قحطی گسترده روبه رو میکند، جنبش انصارالله را در فهرست تحریمهای خود قرار داد و این تحریم آمریکاییها را از تجارت با یمن منع و ارایه هر گونه حمایت به این جنبش را جرم دانست.
مقامات سازمان ملل و گروههای امدادی اعلام کردند: یمن، تقریبا تنها به واردات متکی است و با این تحریمها مشکلات بزرگی از جمله امکان رسیدن کمک های بشر دوستانه به این کشور را ناممکن میکند.
سازمان ملل، بحران یمن را بزرگترین بحران انسانی در جهان توصیف میکند که ۸۰ درصد مردم آن نیازمند هستند.
مارک لاوکاک، رئیس کمکهای سازمان ملل در اوایل ماه جاری به شورای امنیت گفت: در حال حاضر، حدود ۵۰ هزار نفر در قحطی کامل به سر می برند.
با مشکلات اقتصادی و شیوع بیماری کرونا اوضاع یمن نیز بدتر شده و مقامات سازمان ملل متحد در تلاشند تا گفتگوهای صلح را برای پایان دادن به جنگ در این کشور احیا کنند.
وزارت خزانه داری آمریکا روز گذشته با صدور مجوزی، اجازه تراکنشهای مالی را تا تاریخ ۲۶ فوریه برای معاملاتی از جمله با جنبش انصارالله یمن صادر کرد. این در حالی است که دولت ترامپ در اقدامی خصمانه، این گروه را در شمار گروههای تروریستی قرار داده بود.
به نظر میرسد وزارت خزانه داری آمریکا تلاش دارد تا نگرانیهای شرکتها و بانکهایی را که در تجارت با یمن مشارکت دارند و بیشتر بر واردات متمرکز هستند، آرام کند.
انتهای پیام/