رضا سنجری مدیر کل امور اقتصادی استانداری کرمان در حاشیه جلسه بررسی وضعیت مسائل و مشکلات صادرات پیاز و بهبود وضعیت حمل و نقل در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، گفت: صادرات در سطح کلان دارای سه رکن گمرک، استاندارد و ناوگان حمل و نقل است.
او افزود: نمایندگی گمرک در منطقه جنوب کرمان مستقر است برای استاندارد هم نماینده داریم، در بخش حمل و نقل مشکلاتی وجود داشت با توجه به اینکه محصولات کشاورزی در جنوب همزمان برداشت میشود و در زمان پیک بار محصول، شاید بیش از سه هزار ناوگان لازم است.
سنجری تصریح کرد: خیلی از محصولات در مرزها باید از ماشینی به ماشین دیگر منتقل و آسیب جدی به محصول وارد می شود که برای رفع این مشکل بزرگ در مسیر صادرات مجوز ورود مستقیم ناوگان خارجی صادر شده است.
او افزود: موافقت شرکت نفت برای موضوع سوخت تکمیلی برای ناوگان حمل و نقل داخلی و خارجی اخذ شده است.
سنجری گفت: برای بازار رسانی سریع، کشتی تندرویی که در انزلی است و به سمت بنادر روسیه حرکت میکند با مکاتبات انجام شده با استانداری گیلان و مسئولان استفاده از ظرفیت این کشتی به صورت چارتر موافقت شده و زیرساخت صادرات آماده است.
مدیر کل امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: هماهنگیهایی درون منطقه لازم است که مجموعه صادرات را به هم متصل کند.
او افزود: در برخی مرزها امکان دارد محدودیتهایی وجود داشته باشد، که از طریق نمایندگی وزارت امور خارجه کرمان در حال پیگیری است که این محدودیتها برداشته شود و کامیونی که قرار است از مرز خارج شود در نوبت قرار نگیرد.
سنجری تصریح کرد: حال باتوجه به اقدامات انجام شده، باید صادر کنندهای باشد که محصول را از تولید کننده بخرد و در کشور هدف عرضه کند.
سنجری با اشاره به مهیا شدن زیرساختهای صادرات گفت: در کل کشور افرادی که کارت بازرگانی دارند و میتوانند صادرات را به صورت قانونمند انجام دهند و باحضور در منطقه جنوب کرمان میتوانند کار صادرات را شروع کنند و یکی از اقلام صادراتی پیاز است.
مدیر کل امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: در کنار صادرات محصول عرضه مستقیم را نباید نادیده گرفت و این را هم از طریق شبکه تعاون روستایی پیگیری کردیم که در تمامی استانها و شهرستانهای سراسرکشور غرفههای عرضه مستقیم کالا در نظرگرفته شود و به صورت موقت این محصولات را مستقیم عرضه کنند که تنش قیمت را در کوتاه مدت بگیرد و افت قیمت نداشته باشیم.
علی محبان مدیر اجرایی اتاق بازرگانی جنوب کرمان نیز گفت: هدف از تشکیل این جلسه رفع مسائل مربوط به مسیر صادرات و ارتباط بازرگانان با جنوب کرمان برای خرید و صادرات پیاز است.
او افزود: با فراهم سازی زیر ساختهای صادراتی؛ استاندارد، گمرک، مجوز کارنِتیر (حمل مستقیم کالا) و ورود مستقیم شرکتهای بین المللی حمل و نقل در جنوب کرمان با پشتیبانی دفتر اتاق بازرگانی جنوب برای توسعه فعالیت بازرگانی بسترسازی شده است.
محبان تصریح کرد: بازرگانان باید از این ظرفیتها استفاده کنند تا این زیر ساختها بقاء داشته و نقطه قوتی برای سالهای آینده باشند.
مدیر اجرایی اتاق بازرگانی جنوب کرمان گفت: گمرکات مرزی که با کشورهای ترکمنستان داشتیم مورد بررسی قرار گرفته، وزارت امور خارجه در حال رفع مشکلات و توسعه دیپلماسی با کشورهای هدف است که برای حوزه صادرات جنوب کرمان بتواند ارتباط بهتری را برقرار کند.
محبان گفت: یکی از اهداف مهم جلسه برای توسعه حوزه بازرگانی منطقه، ایجاد شرکت مدیریت صادرات جنوب کرمان است که اتاق بازرگانی با مشارکت و سهام گذاری بنا دارد این شرکت را راه اندازی کند.
او افزود: از بازرگانان و فعالان اقتصادی میخواهیم که برای خریداری سهام اقدام کنند تا بتوانیم هرچه سریعتر شرکت توسعه صادرات را راه اندازی کنیم.
محبان گفت: درخواست اتاق بازرگانی این است که سازمان توسعه تجارت حمایت ویژهای برای ایجاد دفاتر فروش در کشورهای هدف داشته باشد.
محبان تصریح کرد: با راه اندازی شرکت مدیریت صادرات تمام مسیر صادرات هدفمند انجام میشود و در آینده باوجود این شرکت، کشتها بر اساس تقاضا شکل میگیرد و مشکلی برای فروش محصولات نخواهیم داشت.
مدیر اجرایی اتاق بازرگانی جنوب کرمان گفت: پشتیبانی استانداری، نمایندگان مجلس برای حمایت دولت از پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای راه اندازی این مجموعه و حمایت سازمان توسعه تجارت برای ایجاد دفاتر فروش در خارج از کشور را لازم داریم.
انتهای پیام/ی