به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،روز ۲۲ ژانویه محرزیه العبیدی سیاستمدار، مترجم، استاد دانشگاه و نمایندهی پارلمان تونس از حزب اسلامگرای میانهروی «النهضه» در تونس درگذشت. رسانههای تونس گزارش کردند که علت مرگ العبیدی ابتلا به ویروس کوید-۱۹ بود. با این حال در اقدامی عجیب وزیر زنان در تونس منکر ابتلای وی به کرونا شد، اما العبیدی که بیشتر عمرش را در فرانسه زیسته بود، از چند هفته قبل مرگ نیز به فرانسه منتقل شده بود و رسانههای عرب فرانسه نیز گزارش دادند که او به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت.
میراث سیاسی ماندگار خانم العبیدی برای تونس، تلاش جدی و خستگیناپذیر او بود تا در قانون اساسی تازهی تونس بعد از بهار عربی، مادهای گنجانده شود که پایبندی همیشگی به حقوق زنان، برابری حق زنان و رفع تبعیض از آنان را تضمین کند. العبیدی در خاورمیانه و شمال آفریقا، یکی از معدود زنانی محسوب میشود که به بالاترین سمتهای سیاسی رسید. او که یکی از عالیترین سمتهای اجرایی حزب خود را عهدهدار بود، از سوی حزب از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ در شورای تدوین قانون اساسی تازهی تونس حضور داشت و از سال دوم سخنگوی شورا شد. او با تلاش بسیار موفق شد بقیه اعضا را سوق دهد و وادار کند تا مادهای را در قانون اساسی بگنجاندند که حقوق برابر زنان را تضمین کند.
العبیدی در بحثهای طولانی شورای تدوین قانون اساسی تونس، از موضع خود دربارهی لزوم گنجاندن مادهای برای تضمین حقوق برابر زنان کوتاه نمیآمد. آنقدر پافشاری داشت که حتا داد مردان حزب خودش را درآورده بود. او گفته بود که روند تدوین قانون اساسی و پافشاری او برای این ماده مثل «تجربهی زایمان» است: «دردناک است، اما دست آخر همه از به دنیا آمدن بچه خوشحال و راضی خواهند بود.»
او بارها تاکید کرده بود که برای او مهم است زنان نیز به اندازهی مردان از قانون اساسی تازه راضی باشند و بدانند حقشان پایمال نخواهد شد. او از سوی برخی مردان حزب خود و مردان از احزاب اسلامگرای دیگر، بارها متهم شد که «همدست سکولارها» ست. العبیدی، اما تسلیم این برخوردها نمیشد و لزومی هم نمیدید که وارد بحث شود تا ثابت کند مسلمان خوبی است.
العبیدی در رشتههای تئاتر، ادبیات انگلیسی، اقتصاد و ترجمه در فرانسه تحصیل کرده و دو فوقلیسانس و یک مدرک دکتری داشت. العبیدی به باور به گفتوگو معروف بود و از هر روزنه استفاده میکرد تا فضای میانهی بیشتری را بسازد که آدمها از باورها و منش و مذاهب مختلف جامعه بتوانند حرف بزنند و شنیده شوند.
منبع:تابناک با تو
انتهای پیام/