کارشناس مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: ۳۰ درصد از سرطان‌ها در همدان مربوط به تغذیه نامناسب است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،مرضیه مرادی کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکزبهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه امروزه ارتباط تغذیه نامناسب و چاقی در بروز بیماری‌های غیر واگیر از جمله سرطان‌ها ثابت شده است، گفت: برای پیشگیری از انواع سرطان، سکته‌های قلبی عروقی و دیابت، آموزش تغذیه مناسب و پیشگیری از چاقی از موضوعات مهم برنامه‌های نظام سلامت کشور است.

او با تأکید بر اینکه تغذیه سالم، عدم مصرف دخانیات، سیگار و فعالیت بدنی مناسب می‌تواند تا ۵۰ درصد از خطر بروز سرطان را کاهش دهد، تصریح کرد: عادات غذایی نامناسب، مصرف بیش از حد مواد قندی و شوریجات، مصرف گوشت قرمز و چربی‌های حیوانی، استفاده مداوم از مواد غذایی فرآوری شده و آماده، کم تحرکی و چاقی تأثیر زیادی در بروز انواع سرطان دارد.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و درمان سرطان موثر است گفت: با انجام ورزش و فعالیت بدنی حداقل ۳۰ دقیقه در روز، کاهش مصرف قند و شکر به کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه، کاهش نمک مصرفی به کمتر از ۵ گرم در روز و مصرف ۵ واحد میوه و سبزی و جایگزین کردن غلات کامل، حبوبات و گوشت سفید با گوشت قرمز و غذا‌های آماده، می‌توان از بروز سرطان پیشگیری کرد.

مرادی با تأکید بر اینکه سرطان‌های روده و کنسر برست از سرطان‌های شایع در استان همدان است افزود: با برنامه‌های غربالگری و تشخیص زود هنگام این سرطان‌ها قابل پیشگیری و درمان بوده و موفقیت در درمان مستلزم تشخیص بیماری در مراحل اولیه است.
گفتنی ست؛ ۱۶ بهمن ماه روز جهانی سرطان نام گذاری شده است.
انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.