به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،مرضیه مرادی کارشناس مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکزبهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه امروزه ارتباط تغذیه نامناسب و چاقی در بروز بیماریهای غیر واگیر از جمله سرطانها ثابت شده است، گفت: برای پیشگیری از انواع سرطان، سکتههای قلبی عروقی و دیابت، آموزش تغذیه مناسب و پیشگیری از چاقی از موضوعات مهم برنامههای نظام سلامت کشور است.
او با تأکید بر اینکه تغذیه سالم، عدم مصرف دخانیات، سیگار و فعالیت بدنی مناسب میتواند تا ۵۰ درصد از خطر بروز سرطان را کاهش دهد، تصریح کرد: عادات غذایی نامناسب، مصرف بیش از حد مواد قندی و شوریجات، مصرف گوشت قرمز و چربیهای حیوانی، استفاده مداوم از مواد غذایی فرآوری شده و آماده، کم تحرکی و چاقی تأثیر زیادی در بروز انواع سرطان دارد.
کارشناس مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و درمان سرطان موثر است گفت: با انجام ورزش و فعالیت بدنی حداقل ۳۰ دقیقه در روز، کاهش مصرف قند و شکر به کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه، کاهش نمک مصرفی به کمتر از ۵ گرم در روز و مصرف ۵ واحد میوه و سبزی و جایگزین کردن غلات کامل، حبوبات و گوشت سفید با گوشت قرمز و غذاهای آماده، میتوان از بروز سرطان پیشگیری کرد.
مرادی با تأکید بر اینکه سرطانهای روده و کنسر برست از سرطانهای شایع در استان همدان است افزود: با برنامههای غربالگری و تشخیص زود هنگام این سرطانها قابل پیشگیری و درمان بوده و موفقیت در درمان مستلزم تشخیص بیماری در مراحل اولیه است.
گفتنی ست؛ ۱۶ بهمن ماه روز جهانی سرطان نام گذاری شده است.
انتهای پیام/م