مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت ترم تحصیلی بهمن دانشگاه ها، اظهار کرد: با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا ترم آینده دانشگاهها هم شبیه به دو ترم گذشته مجازی، خواهد بود.
صدیقی افزود: در ترم آینده اصل بر آموزش غیر حضوری خواهد بود، اما به دانشگاه ها اعلام کردیم که آمادگی حضور دانشجویان در دانشگاه برای ترم بهمن ماه را داشته باشند.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: نگرانی ما واحدهای عملی دانشجویان و پایان نامه های تحصیلات تکمیلی است، زیرا ممکن است با رویه فعلی دانشجویان دچار عقب ماندگی تحصیلی شوند. به همین دلیل دانشگاه ها باید برای برگزاری کلاس های عملی و کلاس های دانشجویان تحصیلات تکمیلی آمادگی لازم را داشته باشند.
به گفته معاون وزیر علوم، خوابگاه های دانشجویی باید در ترم بعد آمادگی بیشتری برای پذیرش دانشجویان با رعایت شیوه نامه ها بهداشتی داشته باشند و علاوه بر این خدمات ارائه غذا نیز باید گسترده تر شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: نگرانی که برای دانشجویان وجود دارد این است که اگر کلاس ها برگزار نشود فارغ التحصیلی ها عقب می افتد و این بار به ورودی های جدید اضافه می شود.
صدیقی در ادامه توضیح داد: در ابتدای نیمسال تحصیلی فعلی ظرفیت خوابگاهها را به صورت حضور حداقلی تعیین کردیم که از همین ظرفیت هم استفاده نشد. البته در دو ترم قبل زمینه حضور دانشجویانی که تعطیلی ها بر روی پروژه ها و پایان نامه های آنها تاثیر سو می گذاشت فراهم شده بود که در ترم پیش رو این امکان بیشتر فراهم خواهد شد.
گفتنی است، علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیش تر در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره نحوه آغاز ترم تحصیلی جدید در دانشگاههای سراسرکشور، اظهار کرد: با توجه به وضعیت کنونی شیوع ویروس کرونا، ترم تحصیلی آینده در دانشگاههای کشور صد در صد مجازی خواهد بود. وزارت علوم در صورت بهبود وضعیت کشور از نظر بیماری کرونا و فراهم آمدن شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه تمایل به برگزاری ترم آینده به شیوه ترکیبی (آموزش حضوری و مجازی) دارد، اما با توجه به وضعیت کنونی انجام چنین اقدامی امکان پذیر نخواهد بود.
خاکی صدیق تصریح کرد: در صورت اجازه ستاد ملی مقابله با کرونا تمامی دانشگاهها در سراسر کشور امکان برگزاری ترم آینده را به صورت ترکیبی دارند تا برخی از دانشجویان بتوانند در دانشگاه حضور یابند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
من ترم یک ام،چجوری میتونم ترم رو پاس کنم؟یعنی حداقل نمره های درسیم چند باشه که پاس شم ...
میانترمارو که گند زدم نمیدونم چیکار کنم.استادامم افتضاحن مخصوصا ریاضی عمومی ۱.
با این اوضاع مگه میشه حضوری دانشگاه رفت
نمی توانید با دیگر دانشگاه محل سکونت دانشجو هماهنگ کنید که واحدهای عملی شان را در همان شهر بگذارند . در مشهد داشگاه ازاد رشته دکترا دامپزشگی نداره ولی دانشگاه فردوسی مشهد این رشته داره . شما که در وزارت خانه هستید . لطفا زحمت بکشید با دانشگاه دولتی که بچه ها واحد های عملی شان در انجا بگذارنند واحدهای توری که محازی است . تو به خدا فکر بجه های مردم را هم بفرمایید . اینکه کارز نداره برای شما که می خواهید فکر پدرو مادر ها را درگیر کنید .
یک مقدار فکر بفرمایید کار بسیار راحتی هست
ما که میخوانیم چه فرقی با بقیه داریم
واقعاً خسته کننده است
این همه تبعیض
این همه ناحقی
لطفا چاره ای بیاندیشید واقعا ما علممون خیلی کمه
بنظر من در مقطع ارشد و دکتری که تعداد دانشجویان در هر کلاس کم است کلاسها را حضوری برگزار نمایند. و یا اینکه طرح زوج و فرد را اعمال کنند. نصف دانشجویان کلاس حضور داشته باشند. راه حل بعدی حضور اختیاری برای دانشجویان است.
بذارید در آرامش تقلبمون رو بکنیم
با این وضع کرونا ترجیح میدم دوسال دیگه درس بخونم تا پول به این ها بدم
من میترسم که برم دانشگاه. تورو خدا این جوری نباشه.
کسی براش مهم نیس فقط پول میخان....
خدا ازشون نگذره
راستی کرونا هست ولی ما باید ب درسمون برسیم بعضی از دانشجوها یکیشون منم بخدا از ترم اول هیچی بلد نیستم
اگر مسئله درس هست که با مجازی فقط خنگتر میشیم، اگر مسئله بهداشته که ۸۰ درصد مردم رعایت نمیکنن، کلا بقول یکی هم در آخر خود درس هم فایده نداره دیگه تو این مملکت
حتی نمیتونه تجسم کنه که وقتی خوابگاه باز بشه ولو برای یک سوم دانشجوها ممکن هست از طریق غذا، حمام، سرویس بهداشتی کرونا منتقل بشه... نمیتونه درک کنه که چطور میشه شما دانشجویی رو از یک شهر به شهردیگه بفرستی برای کلاس حضوری بعد در اتوبوس یا قطار دچار کرونا نشه با احتساب اینکه هرشهری همه رشته ها رو نداره و نمیشه گفت دانشجو در شهر خودش سر کلاس بره...
کاش اینها قبل از اظهار نظر یه کم فکر هم بکنن چیز خوبیه فکر کردن
من موندم اینایی که دادن بقیه براشون امتحان بدن چطوری درسای ترمای بالاترشونو میخوان پاس کنن
:))
همبن مجازی بهتره
دیگه طاقت کرونا گرفتن رو ندارم
کافیه فقط یه نفر مبتلا به کرونا به یک دستگیره در یا شیر آب دست بزنه، بعدش همه افرادی که به اون دستگیره یا شیر آب دست زدن مبتلا میشن.
به نظرم بهتر هست فقط دانشجوهایی که کار آزمایشگاهی دارند، آن هم با رعایت کامل نکات بهداشتی و به صورت انفرادی در آزمایشگاه دانشگاه ها حضور داشته باشند.
حتی قبلاً که حضوری بود، تمام کارگاه های برق و جوشکاری و فرزکاری و اتومکانیک رو هم با جزوه مطالعه می کردیم. پس از لحاظ درس های عملی و آزمایشگاهی احتمالاً مشکلی وجود نداشته باشه که الآن هم با جزوه یا فیلم تدریس بشن.
البته درسته در آموزش مجازی گاهی صدا قطع میشه و... اما در آموزش حضوری هم خیلی وقت ها استاد یا دانشجوها دیر سر کلاس می اومدن یا خیلی وقت ها سر کلاس از شدت خستگی همش خوابمون می برد و درس رو نمی فهمیدیم یا گاهی مریض بودیم و با اینکه حوصله نداشتیم، مجبور بودیم چند ساعت سر کلاس تحمل کنیم و جزوه بنویسیم.
آموزش مجازی واقعاً یک شاهکار واقعاً بزرگ در زمینه آموزش بود که در این مدت کم دانشگاه ها تونستن آموزش رو ادامه بدن و نباید این تجربه عظیم رو فراموش کنیم و کنار بگذاریم. یادم هست سالهای پیش که کرونا نبود، همیشه فکر می کردم که در آینده های خیلی دور، سطح دانش و تکنولوژی به حدی برسه که آموزش های مدرسه و دانشگاه به صورت ارتباط از راه دور باشه؛ اما هیچوقت فکر نمی کردم اینقدر زود این امر تحقق پیدا کنه. آموزش مجازی همچنین باعث شد کلی در مصرف برق و گاز توسط کلاس های مدارس و دانشگاه ها صرفه جویی بشه.
واقعاً باید از تمام کسانی که تلاش کردند و امکان آموزش مجازی رو با این سرعت و فراگیری فراهم کردند تشکر کنیم. و امیدوارم بعضی مشکلاتی که هست هم حل بشه و این روش روز به روز پیشرفته تر و گسترده تر استفاده بشه.
علم در حال پیشرفته و...
سرعت اینترنت هم نسبت به گذشته بهتر شده........
آموزش مجازی حداقل این خوبی رو داشت که روزانه حدود چهار تا پنج ساعت وقت ما در جاده ها تلف نشه. الآن که علاوه بر مسیر طولانی، کرونا هم هست. تازه از این مهمتر بحث دانشجوهای غیربومی هست که باید از شهری به شهر دیگه سفر کنند و بحث خوابگاه و غذا هم هست.
خواهش می کنم دانشگاه رو حضوری نکنید یا اگر هم حضوری شد، حتماً حتماً حتماً به استادها تاکید کنید که حضور دلخواه باشه و دانشجوها رو مجبور به حضور نکنند.
ما استادانی داشتیم که چه حضوری و چه مجازی، خیلی خوب درس داده اند و حتی جزوه هایشان اینقدر کامل و گویا بوده که حتی به صورت خودخوان هم می توانستیم مطلب را کامل یاد بگیریم. حتی استادی داشتیم که در این مدت کرونا اینقدر احساس مسئولیت می کرد، وقتی در ارتباط اینترنتی مشکلی پیش می آمد، درس را تعطیل نمی کرد بلکه فیلم را ضبط می کرد و به صورت آفلاین برای ما می فرستاد.
اما از آن طرف، استادانی هم داشته ایم که در ترم های حضوری، به جای اینکه درس بدهند، برای درسهای تئوری، پروژه های عملی تعریف می کردند!!! و در کلاس هم خودشان درس نمی دادند بلکه به عنوان شنونده می نشستند تا دانشجوها مطالب را ارائه کنند. ما در این کلاسها که حضوری هم بود اصلاً مطالب درسی را یاد نمی گرفتیم و مطمئناً دانشجویی که درس تئوری را یاد نگیرد، قادر نخواهد بود پروژه های عملی یا شبیه سازی های نرم افزاری انجام دهد اما این استادها فقط اصرار داشتند که ما پروژه انجام دهیم و آن را تبدیل به مقاله کنیم.
به نظر من هر استادی که در آموزش مجازی خوب درس می دهد، در حالت حضوری هم خوب درس می دهد و برعکس، استادهایی که از آموزش مجازی همواره ایراد می گیرند و درسشان با مشکل مواجه بوده، در حالت حضوری هم همینطور خواهند بود.
عادی انگاری کرونا کار بسیار اشتباهیست.
خواهشا این حرف ها را نزنید.
وقتی میگویید حضوری, مردم دهن شما را می بینند و فکر میکنم که کرونا کمرنگ شده.
نزنید این حرفها را.
با جان مردم بازی نکنیدددددددد.
نکنید این کارها راااا
نزنید این حرف ها رااااااا
نباید با جان دانشجویان بازی کرد.
نمیخوام بخاطر حضور من در دانشگاه, یک عده کرونا بگیرند.
زندگی مجازی هم جزیی زندگی که باید به آن عادت کنیم.