به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل ازشبکه تلویزیونی المیادین، در ابتدای دوره ریاست جمهوری جو بایدن در آمریکا، داعش و قسد در شرق سوریه تحرکاتی داشتند؛ آن هم در حالی که این گروهها در دوره دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا آرام بودند.
از این رو، مسکو و دمشق از نزدیک، افزایش این فعالیتها را زیر نظر دارند و قاطعانه برای برنگشتن به عقب تصمیم گرفته اند.
بر اساس این گزارش، داعش از صحرای سوریه سر بلند کرده و قسد محاصره محلههای استان قامشلی طرفدار حکومت سوریه را تشدید کرده است. شاید این تحولات جدای از یکدیگر تلقی شود؛ اما در واقع در عرصه میدانی به یکدیگر مرتبط است. ارتش آمریکا بزرگترین گروه در دو منطقه محسوب میشود. در حالی که روسیه برای از بین بردن شکاف بین گروههای کُردی و حکومت تلاش میکرد، بار دیگر صدای آمریکا برای حمایت از کُردها بلند شد.
این دو موضع حکایت گر عرصه سوریه است؛ یک موضع به دنبال حل سیاسی در این کشور است. از سوی دیگر، موضع ترکیه و آمریکا است که از طریق تشدید تنش نظامی در مواضع نفوذ آنها و تکرار عمل گروههای افراط گرا مانند داعش و النصره و آغاز عملیات آنها علیه ارتش سوریه در مناطق صحرایی، دیرالزور و دیگر جبهههای پراکنده از مناطق نفوذ ترکیه و آمریکا، اوضاع را پرتنش کنند.
این تشدید درگیریها در حالی صورت گرفت که اقدامات مقدماتی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سوریه در چند ماه آینده انجام میشود و از سوی دیگر، نشستهای کمیته تدوین قانون اساسی که در ژنو تشکیل جلسه میدهد، با کشمکش مستمر همراه است.
ترکیه از یک سو به حمایت از گروههای افراط گرا ادامه میدهد و از سوی دیگر، با ارتش خود در عملیات نظامی مشارکت میکند.
همان طور که این موضوع در عین عیسی روی داد. آنکارا در بیانیهای مشترک با روسیه و ایران، در چارچوب آمادگی برای برگزاری نشست سه جانبه کشورهای حامی آستانه مشارکت کرد. این بیانیه بر پایبندی این کشورها به حاکمیت سوریه و وحدت و استقلال آن تاکید میکند.
با بازگشت پرچمهای سیاه گروههای تروریستی و تهدید امنیت سوریه، هر لحظه این احتمال وجود دارد که این کشور بار دیگر به تیتر خبرها تبدیل شود.
انتهای پیام/