معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری، از فعالیت ۶۰ مرکز درمانی ترک اعتیاد زیرنظر این دانشگاه در سطح استان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فریدون رحمانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اقداماتی را در راستای پیشگیری و درمان معتادان عهده دار است.

او با توجه به اینکه معتادان برای تامین مواد ممکن است دست به کار‌های خطرناک بزنند و همچنین عوارض پس از مصرف مواد در جامعه خطرآفرین است افزود: علاوه بر اینکه روش‌های مصرف مواد می‌تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد، در سلامت اجتماعی نیز تاثیر گذار است.


بیشتر بخوانید


رحمانی اضافه کرد: فرد معتاد، به عنوان یک بیمار محسوب می‌شود و از نظر جسمی هم در معرض بسیاری از بیماری‌ها همچون HIV و عفونت‌های عروقی، قلبی قرار دارد.

او ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در جهت کاهش عوارض مصرف مواد، اقداماتی به منظور پیشگیری، تغییر روش‌های مصرف (استفاده از مواد کم خطر و کم عارضه تر) و همچنین کاهش ریسک بیماری‌های پرخطر برای معتادان انجام می‌دهد.

رحمانی گفت: روان درمانی مهمترین روش در پیشگیری و درمان اعتیاد است که در این خصوص مطب ها، کلینیک‌های تخصصی روانپزشکی و ۶۰ مراکز درمانی خصوصی و دولتی در سطح استان قابل دسترسی و آماده ارایه خدمات هستند.

او با بیان اینکه در این مراکز یک روان‌کاو و یک روان‌پزشک افراد دارای اعتیاد را تحت درمان قرار می‌دهند افزود: متادن تراپی از جمله راهکار‌های موثر برای درمان معتادان است، در این روش فرد مواد را به طور کامل کنار نمی‌گذارد بلکه مواد را از فرمی به فرم دیگر تغییر می‌دهد.

رحمانی اضافه کرد: در این روش به جای استفاده از مواد غیرقانونی مثل تریاک، هروئین و... از متادن (شربت یا قرص) به صورت مجاز و با دوز مشخص با عوارض بسیار کمتر، تحت کنترل و نظارت پزشک استفاده می‌شود.

او با اشاره به اینکه دوره درمان بسته به شرایط ۶ ماه تا سال‌ها ممکن است بطول بینجامد ادامه داد: آنچه در درمان معتادان حائز اهمیت است تمایل و انگیزه افراد برای ترک است، که هر چه تصمیم قاطعانه‌تر گرفته شود زمان درمان کمتر و با سرعت بیشتر سپری خواهد شد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار