ابراهیمی مدیر کل
محیط زیست مازندران در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، با اشاره به وجود ۲۴ تالاب ثبت شده در مازندران نقش آنان را در ایجاد اشتغال، رونق گردشگری مهم ارزیابی کرد و گفت: خشک شدن تالابها، مدیریت نشدن منابع آبی، ساخت و سازهای غیرمجاز و نداشتن الگوی مناسب کشت در اطراف این تالبها حال خوش آنان را دگرگون کرده است.
او
تالاب میانکاله را یکی از مهمترین تالابهای کشور دانست و افزود: این تالاب سالهای گذشته به دلیل آب فراوان و فراونی مواد غذایی زیستگاه با کیفیتی برای پرندگان مهاجر بود، اما چند سال است حیاتش در معرض خطر جدی قرار گرفته است.
مدیر کل محیط زیست مازندران عدم مدیریت منابع آبی این تالاب را یکی از مهمترنی دلایل خشک شدن آن دانست وادامه داد: در جنوبی میانکاله تعداد زیادی آب بندان برای مصارف کشاورزی و شیلاتی راه اندازی شد و آبی که برای تالاب حیات بخش بود اکنون در بالادست مهار شد و به این پهنه آبی نمیرسد.
بیشتر بخوانید:
ابراهیمی با بیان اینکه مرگ تالاب میانکاله در حال رقم خوردن است، گفت: اگر الگوی کشت در منطقه تغییر پیدا نکند حیات موجودات این تالاب در معرض خطر نابودی قرار میگیرند.
او وجود چاههای غیر مجاز در شرق مازندران را نیز یکی از عوامل تهدید تالاب میانکاله برشمرد و افزود: ۱۴۰ هزار چاه در مازندران وجود دارد که ۶۰ هزار حلقه بلاتکلیف هستند.
مدیر کل محیط زیست مازندران گفت: با توجه به اینکه نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای مجاز نیز با کندی انجام میشود برداشت آب از چا ههای مجاز نیز به اندازه نیست.
ابراهیمی نبود شبکه فاضلاب در شرق مازندران و ساخت وسازهای بی رویه در منطقه را نیز یکی دیگر از عوامل تهدید برشمرد و افزود: خشکی تالابها اگر با ورود فاضلابهای خانگی همراه شود ادامه حیات آبزیان، پرندگان و حیات وحش در پناهگاه میانکاله با بحران مواجه میشود.
او گفت: مشکل کم آبی تالابها اکنون از حوزه دشت به تالابهای جنگلی هم رسیده و استفاده از آب این تالابهای برای مصارف کشاورزی تالابهای جنگلی مازندران را نیز در خطر نابودی قرار داده است.
مدیر کل محیط زیست مازندران بر لزوم تغییر الگوی کشت، حذف چاههای غیرمجاز، جلوگیری از ورود آلودگیها و شیرابهها و دادن حقابه به تالابها که از گذشته مرسوم بود تاکید کرد و گفت: حیات بخشی به تالابها مشارکت جمعی دستگاههای اجرایی استان را میطلبد.
ابراهمی با بیان اینکه پدیده تغییر اقلیم نیز حساسیت تامین آب را متاثر کرده است، افزود: ما باید خود را با طبیعت سازگار کنیم، چونکه طبیعت نمیتواند با این مشکلاتی که برای او به وجود میآوریم خود را با ما سازگار کند.
انتهای پیام /س