به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار سید محمود میرفیضی اظهار کرد: با توجه به روند افزایشی کلاهبرداریهای اینترنتی در فضای مجازی و فراگیر شدن سرقت اطلاعات حسابهای مالی افراد از طریق سایتها و نرم افزارهای جعلی با عناوین غیراخلاقی و نامتعارف به روش فیشینگ، ریشه یابی و شناسایی عاملان اصلی جرم در دستور کار پلیس فتا استان قم قرار گرفت.
او افزود: در ابتدا و پس از بررسیهای صورت گرفته مشخص شد فردی با یک آیدی تلگرام و پس از درج آگهی کاریابی در سایت دیوار، با در اختیار گرفتن اطلاعات هویتی و اطلاعات حساب کارجویان اقدام به پولشویی مبالغ حاصله از فیشینگ کارتهای بانکی میکند.
فرمانده انتظامی استان قم افزود: در ادامه با تلاشهای انجام شده ۴ نفر متهم در این رابطه دستگیر و مشخص شد توسط آنها ۳ هزار و ۵۶۵ شماره حساب افراد هک شده که کارشناسان پلیس فتای استان قم مبلغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال موجود در حساب افراد مذکور را مسدود کردند.
میرفیضی از دیگر اقدامات پلیس فتا استان، شناسایی ۱۸ گروه تلگرامی فعال درحوزه فیشینگ در این رابطه دانست.
وی گفت: متهم اصلی این پرونده با افراد فعال در زمینه فیشینگ در خارج از ایران آموزشهایی را در رابطه با فیشینگ به روش نت بانک دریافت و با مشارکت و پشتیبانی از خارج مرزها سعی در پیاده سازی این روش در کشور داشته است، همچنین تعاملات مالی خود با سایر مجرمان را از طریق ارز دیجیتال انجام می داد و از هیچ حسابی با نام خود در فعالیتهای مجرمانه اش استفاده نمیکرده است.
فرمانده انتظامی استان ادامه داد: در نهایت متهمان به همراه پرونده تشکیل شده برای انجام مراحل قانونی تحویل مرجع قضایی استان شدند.
سردار میرفیضی تصریح کرد: بهرغم اطلاع رسانی گسترده در جهت ارائه نکردن اطلاعات کارت بانکی در سایتهای فیشینگ، متاسفانه مردم به راحتی اطلاعات کارت بانکی خود را در این پنلها وارد میکنند.
فرمانده انتظامی استان قم با بیان این که استفاده از شبکههای اجتماعی در سطح جامعه به طور چشمگیری افزایش دارد، سن مجرمان سایبری را غالباً زیر ۲۰ سال عنوان کرد و نظارت والدین نکردن را یکی از دلایل اصلی گرایش این افراد به اعمال مجرمانه دانست.
انتهای پیام/ش