کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از موضوعات اصلی وزیر امور خارجه عراق در ایران این است که چگونه کشورش بتواند تضاد‌هایی که کشور‌های ایران، عربستان و آمریکا با هم دارند را مدیریت کند.

حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق چهارشنبه ۱۵ بهمن وارد تهران شد و با حضور در محل وزارت امور خارجه با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد. وی همچنین با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز دیدار کرد.

پایگاه خبری شبکه العالم ۱۴ بهمن در خبری اعلام کرد که قرار است وزیر خارجه عراق چهارشنبه ۱۵ بهمن ماه به ایران سفر کند. فؤاد حسین وزیر خارجه عراق مهر ماه امسال در سفری از قبل اعلام نشده و دو ماه پس از سفر «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق به منظور انجام دیداری دو روزه و گفت‌وگو با مقامات جمهوری اسلامی ایران به تهران آمد.

پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سفر وزیر خارجه عراق به ایران، گفت: عراق اکنون در وضعیت خاصی قرار دارد از یک طرف کشور‌های عربی به ویژه عربستان سعودی سعی می‌کنند که عراق را به طرف خود بکشانند و هویت عراقی و عربی آن را تقویت کنند و از سوی دیگر جمعیت شیعه عراق به سمت ایران تمایل دارند و یک نوع  گروه شیعی_ مذهبی در عراق الان وجود دارد و در موضوع مسلط هستند.

او افزود: این هویت دوگانه به نظر می‌آید برای دولت فعلی عراق که از یک طرف می‌خواهد مناسباتش را با کشور‌های عربی، از طرف دیگر ایران گسترش دهد به نوعی مشکل به وجود آورده است. علاوه بر این‌ها عراق درحال برقراری مناسبات دوستانه با آمریکاست، بنابراین اکنون که در یک مقطع زمانی این کشور سعی دارد با هر سه طرف که صاحب نفوذ هستند مناسبات متعادلی برقرار کند، درصدد است با ایران مشورت کند.

کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: یکی از موضوعات اصلی و مورد بحث با وزیر امور خارجه عراق در ایران این است که چگونه عراقی‌ها بتواند  تضاد‌هایی که کشور‌های ایران، عربستان و آمریکا با هم دارند را مدیریت کند و علی رغم رقابت های ایدئولوژیکی که بین ایران و عربستان سعودی وجود دارد، عراق منافع ملی خود را تامین کند و شرایطی به وجود نیاید که یکی از سه طرف در موضع برتر قرار بگیرد و منافع ملی عراق به خطر بیفتد.

ملازهی با اشاره به وضعیت حشدالشعبی در عراق، تصریح کرد: گروه حشدالشعبی نیرو‌های طرف ایران و مسلح هستند و پشتوانه مردمی در جمعیت شیعه دارند.


بیشتر بخوانید


کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: این احتمال وجود دارد که عراقی‌ها بخواهند با هماهنگی با ایران  راه حلی برای برخورد با حشدالشعبی پیدا کنند، لذا به نظر می‌رسد که یکی از موضوعات مهم مورد بحث وضعیت نیرو‌های حشدالشعبی باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۶ ۱۶ بهمن ۱۳۹۹
ارتباط دوستانه با عربستان سعودی بعد از این همه خرابکاری و توطئه و کشتار مردم کشورعزیرمان خیانت به تمام ایرانی ها است و هر کس با آنها دوستی کند جزء خائنین به کشور ایران است و باید در محضر مردم محترم و شهیدپرور ایران محاکمه شود
آخرین اخبار