در بازارچه عرضه محصولات گواهی شده در شیراز، میوه با هولوگرام و برچسب ملی عرضه می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمد مهدی غیاثی رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذای جهاد کشاورزی فارس، با اشاره به تدوین شیوه نامه واگذاری غرفه‌های بازارچه‌ میوه و تره بار گفت: بر اساس مذاکرات انجام شده چنانچه  سازمان جهاد کشاورزی بتواند محصولات گواهی شده را به اندازه کافی به این بازارچه‌ها تزریق کند، سایر غرفه‌ها نیز در اختیار توزیع محصولات گواهی شده و استاندارد قرار می گیرند.

او، با اشاره به اینکه محصولات عرضه شده در این بازارچه‌ها دارای هولوگرام و برچسب ملی هستند، بیان کرد: مصرف کنندگان این گونه محصولات می‌توانند از طریق اپلیکیشنی که برای این منظور طراحی شده، تولید کننده محصول، تاریخ تولید، مدیر کنترل کیفیت واحد تولید‌ی و اطلاعات مورد نیاز مرتبط با محصول را ردیابی و از صحت و سلامت آن اطمینان پیدا کنند.

غیاثی، با تاکید بر اینکه مابقی محصولاتی که در این بازارچه‌ها عرضه می‌شود به صورت بسته بند‌ی و دارای برچسب مشخصات تولید کننده هستند، تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که با توجه به حذف دلال‌ها و واسطه‌ها از گلوگاه توزیع، قیمت تمام شده محصول برای مصرف کننده کمتر از فروشگاه‌های سطح شهر است.
 
رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذای جهاد کشاورزی فارس، با بیان اینکه در فاز نخست راه اندازی این بازارچه‌ها ۱۵ نوع محصول خام گواهی شده از جمله گوجه، خیار، سیب زمینی و کاهو در این غرفه‌ها عرضه می‌شوند، ادامه داد: تلاش می‌ شود در فاز دوم، عرضه محصولات پروتئینی و لبنیاتی نیز در دستور کار قرار گیرد.
 
او، هدف از راه اندازی این گونه بازارچه‌ها را حذف دلالان و حفظ سلامت و حقوق مصرف کنندگان دانست و افزود: در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار تن محصول گواهی شده و دارای کد در استان فارس تولید می‌شود.
 
غیاثی، اضافه کرد: علاوه بر این تاکنون ۲۸ نوع محصول مسیر استاندارد سازی را در استان فارس طی کرده اند هر چند در بخش عرضه با مشکلاتی نیز مواجه هستند.
 
رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذای جهاد کشاورزی فارس، با تاکید بر تولید محصولات گواهی شده از روش‌های غیر شیمیایی و منطبق با محیط زیست اظهار کرد: در این محصولات که با حضور مدیر کنترل کیفی تولید می‌شوند، خطرات ناشی از مصرف مواد شیمیایی بر مصرف کننده، تولید کننده و محیط زیست کاهش می‌یابد و فرآیند تولید محصول و صدور مجوز آن تحت نظارت دستگاه‌هایی مانند سازمان جهاد کشاورزی، اداره استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی اتفاق می‌افتد.
 
غیاثی، در خصوص چگونگی ثبت نام متقاضیان این غرفه‌ها گفت: تولید کنندگان محصولات گواهی شده کشاورزی، شرکت‌های تعاونی روستایی، مراکز دارای زنجیره ارزش و افراد واجد شرایط می‌توانند برای ثبت نام و بارگذاری مدارک مورد نیاز به سامانه سِرگانیک و یا پنجره واحد خدمات الکترونیک مراجعه کنند.
 
او، در خصوص آغاز فرآیند واگذاری‌ها غرفه‌ها بیان کرد:  تا کنون ۲۲ بازارچه عرضه محصولات گواهی شده برای ۱۱ منطقه شهر شیراز پیش بینی شده است و متقاضیان دارای شرایط پس از تایید گروه محیط زیست و غذای سازمان جهاد کشاورزی فارس به مراجع ذی صلاح معرفی می‌شوند.
 
رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی فارس، تصریح کرد: در هر بازارچه بین ۳ تا ۹ غرفه وجود دارد که در مجموع ۲۲ بازارچه ۱۵۰ تا ۲۰۰ غرفه می‌توانیم داشته باشیم.
 
انتهای پیام/ت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.