به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، سید کاظم سجادی معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه در نشست مسئولان عالی رتبه دانشگاه های عضو کنسرسیومIUN (همکاری های بین المللی در خارج کشور) با اشاره به اینکه دست کم هفت میلیون ایرانی مقیم خارج کشور داریم، اظهار داشت: باید از چهره های علمی خارج کشور حمایت کنیم تا هم آورده ای برای کشور داشته و هم مانع پیوستن آنها به اپوزیسیون ها شویم.
او با اشاره به اینکه نمی توان هجرت کسی را مورد سئوال قرار دارد، افزود: ما باید پایه و اساسی را در جامعه ایرانی خارج کشور ایجاد کنیم که بتوان پل ارتباطی را حفظ و حداقل این افراد آورده ای برای کشور داشته باشند.
معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه تاکید کرد: ارتباط نداشتن با ایرانیان خارج کشور دغدغه ای است که باید برای رفع آن تدابیری اندیشید.
سجادی ادامه داد: ما باید قدردان ارتباط دانشگاه ها با همدیگر و پل های ارتباطی مشترک آنها و جلوگیری از پراکنده کاری آنها باشیم.
او با اشاره به اینکه پارک های علمی باید تلاش های خود را به رخ دنیا بکشند، گفت: انسان های فرهیخته خارج از کشور می توانند به تقویت بنیه کشور کمک کنند و ما باید در کنار آنها باشیم.
سجادی با اشاره به پاره ای از مشکلات صدور ویزا برای تحصیل در ایران افزود: انتظار داریم دانشگاه ها پیشنهادات خود را به این وزارتخانه ارجاع دهند تا در بخش امور بین الملل از طریق رایزنان فرهنگی و علمی اقدامات لازم صورت گیرد.
معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه اضافه کرد: برای تحقق و رفع برخی از مشکلات تحصیل و روان سازی ویزا باید از سازمان ها و نهادهای دیگر در زمینه علمی، فرهنگی، تجاری و بازرگانی کمک گرفت.
او اعلام آمادگی کرد از طریق وزارت امور خارجه پیگیر سهولت مراودات مالی و کاهش تحریم ها، برگزاری نمایشگاه در یونسکو باش
سجادی با اشاره به شهرهای خواهر خوانده اصفهان، بیان کرد: از زمان طرح خواهر خواندگی تا کنون اقدام موثر و همکاری جدی با کشورهای خواهر خوانده توسط استانداران این شهر انجام نشده است.
او در پایان گسترش زبان فارسی در بین دانشجویان خارجی و مدرسه های فارسی زبان خارج کشور را برای انتقال زبان فارسی به نسل آینده و حفظ هویت ایرانی یکی از الزامات مورد پیگیری دانست.
انتهای پیام/ب