به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشوردر شامگاه چهارشنبه با حضور در صدا و سیمای مرکز کردستان و در برنامه گفتمان اظهار داشت: قطار یک سرمایه است و بنا داریم از این ظرفیت برای توسعه مناطق مختلف کشور از جمله استان کردستان و اتصال آن به مرزهای غربی و کشورهای همسایه استفاده کنیم.
او به تلاش برای بهرهبرداری از راه آهن همدان - سنندج تا قبل از پایان دولت دوازدهم و تاکید بر متوقف نشدن این طرح اشاره کرد و افزود: همه کوشش ما این است که قبل از پایان این دولت و در سال آینده این پروژه مهم به بهرهبرداری برسد و در سفر کاری آینده از طریق قطار وارد سنندج شویم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یادآور شد: سالهای قبل، ۱۷ هزار میلیارد ریال برای ریلگذاری در کشور سرمایهگذاری شده و از سال گذشته نیز تاکنون ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای ریلگذاری هزینه کردهایم.
نوبخت اضافه کرد: پیرو سفرهای قبلی رییس جمهوری حدود ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برآور اعتباراتی بود که باید برای ۳۳ طرح در کردستان هزینه میکردیم که این رقم اکنون به بیش از ۳۲ هزار میلیارد ریال رسیده است.
او با اشاره به اینکه تا پایان دولت دوازدهم میتوانیم ۲۶ طرح بزرگ را با ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار به بهرهبرداری برسانیم، افزود: یکی از مهمترین این طرحها، اتصال کردستان و سنندج به شبکه ریلی کشور است، ضمن اینکه از این ۲۳ هزار میلیارد ریال، ۱۱ هزار میلیارد ریال آن پرداخت شده و بقیه آن براساس اولویت پرداخت خواهد شد.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: حدود ۳۳ طرح دیگر را در حوزه تولیدی در کردستان شناسایی کردهایم که برای اجرای آنها پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و با بهرهبرداری از این پروژهها چهار هزار و ۲۰۰ فرصت شعلی فراهم میشود، هر چند نباید به این طرحها بسنده کرد چراکه نیاز به اشتغالزایی بیشتری در استان داریم.
نوبخت به آغاز اجرای طرح انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه آب سنندج اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه آب شرب سنندج از لحاظ بهداشتی سالم بوده، اما دارای طعم و بو است، این طرح در دستور کار قرار گرفت، هرچند تا پایان این دولت به بهرهبرداری نخواهد رسید.
او اشارهای به در دست اجرا بودن فرودگاه سقز و اتمام آن قبل از پایان دولت داشت و افزود: در مسیر فرودگاه سنندج هم از نظر وجود دکل جابجاییهایی باید انجام شود که حداقل از وضعیت موجود فراتر رود و پروازهای بیشتر و بهتری داشته باشیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در بخش دیگری از صحبتهایش به ظرفیت کردستان در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: برای ایجاد صنایع تبدیلی و مشوق صادراتی در استان، ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص دادهایم و دولت خود را موظف به حمایت از ایجاد این صنایع میداند.
نوبخت با بیان اینکه کمبود منابع آب برای توسعه کشاورزی در منطقه غیرقابل کتمان است، اضافه کرد: در جلسه با نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی، از ما درخواست افزایش تخصیص آب به بخش کشاورزی مطرح شد که برای این کار اعلام آمادگی کردیم تا سطح زیر کشت منطقه را بالا ببریم.
اواظهار داشت: اعتبارات طرحهای عمرانی این استان ۴۲ درصد نسبت به سال گذشته و اعتبارات هزینهای بیش از ۶۲ درصد افزایش یافته است و کردستان از این لحاظ نسبت به سایر استانها در جایگاه ممتازی قرار گرفته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه سنندج را زیبنده شهر خلاق موسیقی دانست و گفت: پیش بینی کردیم برنامه اشتغال ویژهای به تناسب ظرفیت استانها تعریف شود و برای کردستان هم این مهم تعریف شده و از نظر مالی، اعتبار مورد نیاز تامین شده است.
نوبخت با اشاره به در نظر گرفته شدن اعتبارات ویژه در حوزه کشاورزی، باغات و توسعه گردشگری کردستان، افزود: تسهیلات ارزان قیمتی برای رونق گردشگری در نظر گرفته شده و برای سرمایهگذاری در این زمینه آمادگی داریم.
انتهای پیام/ع