محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۶ هزار تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۲۱ هزار و ۷۳۰ تومان و در خرده فروشی ۲۳ هزار و ۴۰۰ تا ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان است.
وی با اشاره به اینکه قیمت مرغ در مناطق شمال شهر و جنوب شهر با یکدیگر متفاوت است، افزود: بنابر بررسیهای میدانی قیمت مرغ در برخی نقاط ۲۸ هزار تا ۳۶ هزار تومان عرضه میشود که مغازه داران علل اینگرانی را مرغ a+ و خرید با نرخ بالا از کشتارگاه مطرح میکنند.
کمالی سروستانی ادامه داد: کیفیت مرغ a+ نسبت به مرغ b و b+ بالاتر است و از آنجا که مرغ سنگین ۲۶ درصد و مرغ سبک تا ۲۹ درصد افت دارد، به همین خاطر با قیمت بالاتری عرضه میشود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی از افزایش قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۴ هزار و ۹۵۰ تومان است که به علت ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی، بالاتر از قیمت مصوب در بازار عرضه میشود.
وی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که در بهمن ۱۲۷ تا ۱۲۸ میلیون قطعه جوجه ریزی شود که با عرضه مرغ سبک در میزان عرضه و تقاضا مشکلی نداریم.
کمالی سروستانی با بیان اینکه مشکلی در تامین نهادههای دامی نداریم، گفت: مسئولان دولتی بارها اعلام کرده اند که تا پایان سال نهاده مورد نیاز را تامین میکنند و برای سال جدید بر مبنای نرخ ارزی که مجلس تعیین میکند، تامین نهاده صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: کارگروه تنظیم بازار اعلام کرده که ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در ماههای بهمن و اسفند باید صورت گیرد که طبق برآوردها میزان جوجه ریزی ۱۲۶ تا ۱۲۷ میلیون قطعه خواهد بود، اما به علت شرایط اقتصادی، کاهش قدرت خرید خانوار و استمرار ویروس کرونا مشکلی در عرضه نداریم.
کمالی سروستانی با اشاره به اینکه کمبود عرضه مرغ واقعیت ندارد، بیان کرد: زمانی کالایی دچار کمبود است که در مغازهها موجود نباشد، اما هم اکنون در تمامی مغازهها مرغ فراوان است.
وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۷ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان اعلام کرد.
اینمقاممسئول ادامه داد: سامانه بازارگاه بخش زیادی از مشکلات تامین نهاده را برطرف کرد، اما چون برخی مرغداران، نهاده دیر به دستشان میرسد، مجبور میشوند که بخشی از نهادهها را از بازار آزاد تهیه کنند.
کمالی سروستانی ادامه داد: با نگه داری مرغ تا سن ۴۵ روز در واحدهای مرغداری به طور متوسط ماهانه ۴۸ هزار تن به تولید گوشت مرغ اضافه می شود که با این وجود قیمت مرغ در بازار به تعادل می رسد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: طبق برنامه ریزی ستاد تنظیم بازار ۱۳۰ میلیون قطعه برای ایامپایانی سال جوجه ریزی صورت گرفته که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی برای تامین مرغ شب عید نیست.
به گفته وی، اگر حواله نهاده در دست مرغدار به ذرت و کنجاله تبدیل شود، بازار به آرامش و تعادل میرسد و چنانچه عرضه با تاخیر صورت گیرد، بازار دچار التهاب میشود.
این مقام مسئول در واکنش به عرضه مرغ با نرخهای بالاتر در بازار افزود: در شرایط فعلی، میزان تقاضا به سبب نگرانی خانوارها از آینده بازار بالا رفته که برخی خرده فروشان هم بی انصافی کرده و مرغ را با نرخ بالای ۳۰ هزار تومان عرضه میکنند. این امر گرانفروشی و اجحاف در حق مصرف کننده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، بیان کرد: بنابر آمار حدود ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت گرفته که از این میزان حدود ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می شود و این میزان با مصرف کاملا همخوانی دارد.
انتهای پیام/
مشکلی زیادی داریم