به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، فرحناز رافع پنجشنبه شب در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده آذربایجان شرقی اظهار کرد: در هنر صنعت فرش، نام آذربایجان شرقی به خصوص تبریز نه فقط در ایران بلکه در کل دنیا پیچیده است.
او یادآور شد: فرش توانسته ارزآوری بسیاری برای کشور داشته باشد، اما اکنون صادرات و تولید فرش رو به کاهش است، این کاهش تولید و صادرات فرش از ضعف مسئولان دولتی و بخش خصوصی نشأت میگیرد.
رافع ادامه داد: هنوز سیاستهای هنر صنعت فرش مشخص نشده و هر کس تفسیر به رای میکند.
او گفت: یکی از مشکلات فرش کشور کوچ رفوگران از این شغل است از طرفی ۲ میلیون نفر در کشور در حوزه فرش فعالیت میکنند، ولی بیمه آنها با مشکل روبه رو است.
رئیس مرکز فرش ایران همچنین خواستار رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان فرش شد و افزود فروش فرش و صادرات آن زمان بر است.
رافع همچنین با اشاره به اینکه پایتخت فرش ایران تبریز است پس باید توجه ویژه به این صنعت در این کلانشهر داشته باشیم، گفت: آذربایجان شرقی میتواند مدیریت فرش جهان را بر عهده داشته باشد.
او همچنین با اشاره به اشتغال زایی صنعت فرش گفت: اگر قرار است مشکل اشتغال جوانان رفع شود فرش دستباف میتواند سهم مهمی را در این خصوص ایفا کند.
رافع اظهار کرد: عدالت و کاهش آسیبهای اجتماعی با صادرات ممکن میشود و نفس اقتصاد کشور، صادرکنندگان و تولید کنندگان بزرگ هستند، صادرات فرش همواره برای کشور ارز آوری داشته است.
رئیس مرکز فرش ایران تاکید کرد: صادرات غیر نفتی یکی از راههای رسیدن به اقتصاد مقاومتی است.
معاون تشکلها و امور استانهای اتاق ایران گفت: مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس و مرکز پژوهشهای ایران نشان میدهد در تصمیم سازیها و تصمیم گیریها با فعالان اقتصادی و مراکز علمی و دانشگاهی مشورت نمیکنیم و تصمیمات خلق الساعه میگیریم.
مظفر علیخانی اظهار کرد: ۷۰ درصد مشکلات اقتصادی کشور مربوط به داخل است و تحریمهای ظالمانه نیز اقتصاد را دچار مشکل کرده مضاف بر اینکه کرونا اقتصاد دنیا را دچار چالش کرده است.
معاون تشکلها و امور استانهای اتاق ایران با تاکید بر نقش صادرات در توسعه اقتصادی گفت: برون زایی تکیه بر تولید داخلی، برونگرایی توسعه صادرات و مردمی شدن اقتصاد توسعه بخش خصوصی است.
او یادآور شد: روزنه تنفسی اقتصاد، صادرات است بر این اساس نباید مسدود شود، ولی آمار ۱۰ ماهه صادرات امسال منفی ۲۰ را نشان میدهد.
علیخانی ادامه داد: کارکردهای صادرات علاوه بر درآمدزایی ارزی شامل جهش تولید، چرخش صنعت، تولید و توزیع ثروت، ثبات اقتصادی و عامل بهبود معیشت مردم است.
نماینده مردم تبریز اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اطمینان را نباید از جامعه بگیریم، چون اعتماد، ثبات و پایداری ایجاد میکند.
مسعود پزشکیان اظهار کرد: بدون تجارت و صنعت ساختار اداری بیمعنی است با تجارت و تولید است که نیاز مردم برطرف میشود.
او تاکید کرد: باید از خالقان، کارآفرینان و تولیدکنندگان حمایت کنیم تا اقتصاد جامعه تضمین شود بر این اساس حمایت و رونق بخشی فعالیتهای تجاری ضرورت اساسی است.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این مراسم گفت: اقتصاد آذربایجان شرقی خیلی بستگی به صادرکنندگان نمونه و برگزیده دارد، ۸۵ درصد اقتصاد استان دست بخش خصوصی است.
یونس ژائله اظهار کرد: بخش خصوصی در شرایط دشوار و تحریمهای ظالمانه توانسته در ۶۵ کشور دنیا نام ایران را همچنان زنده نگه دارد.
او افزود: بخش خصوصی تلاش میکند اشتغال ایجاد کند و فقیری در جامعه نباشد.
ژائله عمده مشکلات صادرات و صنعت آذربایجانشرقی را فرهنگی دانست و افزود: البته میتوانیم رویکردی در آذربایجانشرقی داشته باشیم که هیچ جوان بیکاری وجود نداشته باشد.
او همچنین با تاکید بر صادرات و توسعه تجارت با کشورهای همسایه گفت: توسعه تجارت با جمهوری آذربایجان رقم زده شده و اولین وبینار در این خصوص برگزار شده و استاندار آذربایجانشرقی نیز در این خصوص مسئولیت بر عهده گرفته است.
ژائله تاکید کرد: بازسازی مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان بزرگترین فرصت برای توسعه است و شرکتهای فنی و مهندسی ایران میتوانند در این عرصه وارد شده و مشارکت کنند.
او یادآور شد: بزرگترین انبوه سازان و شرکتهای فنی در آذربایجان شرقی قرار دارند بر این اساس میتوان ارتباطات مناسبی در بازسازی مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان ایفا کرد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز همچنین گفت: ارتباط تجاری تبریز با ترکیه باید احیا شود و تجار این شهر توانایی دارند تا با تجارت آزاد صادرات را به نحو مطلوبی افزایش دهند.
ژائله با بیان اینکه سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی مثبت است، گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری استان در حال انجام است.
در این همایش از ۲۰ واحد برگزیده صادراتی آذربایجان شرقی تجلیل شد.
انتهای پیام/پ