استاندار کرمانشاه دغدغه اصلی زلزله زدگان استان را تمدید یک ساله امهال تسهیلات پرداختی به آن‌ها عنوان کرد و گفت : برای تحقق این امر ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار باید از سوی سازمان برنامه و بودجه به بانک مرکزی پرداخت شود.

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه در جلسه شورای اقتصاد مقاومتی استان که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، با اشاره به زلزله سال ۹۶، به ساخت و ساز گسترده در مناطق زلزله زده اشاره کرد و گفت : در مدت بازسازی ۱۳۱ هزار واحد مسکونی در این مناطق بازسازی و نوسازی شده و عملا پرونده بازسازی بسته شده است.

او گفت : در حال حاضر مشکل و دغدغه اصلی زلزله زدگان بحث تمدید امهال تسهیلات به مدت یک سال دیگر است.

بازوند افزود: برای تحقق این موضوع نیاز است سازمان برنامه و بودجه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان به بانک مرکزی پرداخت کند که امیدواریم به زودی حل شود.

استاندار کرمانشاه اشاره‌ای هم به پروژه‌های اقتصاد مقاومتی استان داشت و افزود: ۲۴۸ پروژه اقتصاد مقاومتی در استان داریم که بسیاری از آن‌ها در حال حاضر به پایان رسیده است.

بیکاری کرمانشاه کم شده و فضای کسب و کارکمی بهبود یافته

بازوند به بهبود شاخص‌های اقتصادی استان هم اشاره کرد و ادامه داد: در چهار سال اخیر برخی شاخص‌های اقتصادی از جمله نرخ بیکاری و بهبود فضای کسب و کار بهبود یافته که نقطه امیدی برای استان است.

او به کاهش محسوس نرخ بیکاری استان در چهار سال اخیر اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیکاری استان از ۲۱.۶ درصد در پایان سال ۹۶ به ۱۵.۷ درصد رسیده است.

بازوند گفت: نرخ بیکاری استان از ۲۵ درصد در پایان پاییز ۹۶ به ۱۲.۴ درصد در پاییز امسال رسیده است.

استاندار کرمانشاه افزود: شاخص فضای کسب و کار استان طی چهار سال گذشته بهبود یافته و کرمانشاه از رتبه ۳۱ در سال ۹۶ به رتبه ۱۷ در امسال رسیده است.

بازوند ادامه داد: شاخص فلاکت نیز از رتبه اول کشور در سال ۹۶ به رتبه نهم کشور در امسال رسیده ایم.

۵۲۸ واحد راکد را احیا کردیم

استاندار کرمانشاه گفت: طی این مدت ۵۲۸ واحد راکد با اشتغالزایی ۴۳۷۸ نفر فعال شده است، واحد‌هایی که میانگین شش تا ۱۰ سال راکد بوده اند.

بازوند افزود: طی این مدت طرح توسعه در ۳۹۲ واحد صنعتی اجرا شده است.

استاندار کرمانشاه به افزایش ۴۸۶ درصدی قرارداد‌ها و افزایش ۴۳۴ درصدی واگذاری اراضی در شهرک‌های صنعتی استان هم اشاره کرد و این میزان رشد را نشانه استقبال سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در استان دانست.

بازوند به فعالیت شبانه روزی مرز پرویزخان در شرایط کرونایی اشاره کرد و افزود: روزانه هزار تا ۱۲۰۰ کامیون در این مرز تردد میکنند و در سایر مرز‌های استان این تعداد روزانه ۸۰۰ کامیون است.

او ادامه داد: در مجموع میانگین روزانه دو هزار کامیون در مرز‌های استان تردد دارند و این میزان فعالیت در ۱۰ ماهه امسال دو میلیارد صادرات غیرنفتی را همراه داشته است.

بازوند گفت: این‌حجم صادرات از مرز‌های استان تنها مربوط به صادرات غیرنفتی است و جدای از صادرات نفت و گاز و برق محسوب می شود.

بازوند به رشد اراضی آبی استان هم اشاره کرد و افزود: حدود ۲۸ هزار هکتار از اراضی دیم استان را طی سال‌های اخیر به آبی تبدیل کردیم که ۱۸ هزار هکتار آن مربوط به سامانه گرمسیری است.

کمبود اعتبارات روند اجرای راه آهن کرمانشاه-خسروی را کند کرده است

استاندار کرمانشاه گریزی هم به پروژه راه آهن غرب کشور داشت و با اشاره به فرصت بی نظیر این پروژه در بحث رونق صادرات و اتصال ایران به راه آهن بین المللی، از کندی پیشرفت آن به دلیل کمبود اعتبارات خبر داد.

بازوند گفت: راه آهن طرف عراق آماده است و اگر بتوانیم راه آهن را به مرز خسروی برسانیم می‌توانیم به راه آهن سوریه و از آنجا به بندر لاذقیه متصل شویم و امیدواریم اهمیت پروژه در اعتبارات لحاظ شود و اعتبار بیشتری به پروژه اختصاص داده شود.

بازوند به ظرفیت توسعه حمل و نقل هوایی استان هم اشاره کرد و با بیان اینکه فرودگاه بین المللی کرمانشاه به استان‌های غرب کشور خدمات رسانی می‌کند، افزود: پیگیری‌های بسیاری انجام دادیم که یکی از ایرلاین‌های کشور در کرمانشاه مستقر شود و اگر این اتفاق بیفتد و ایران ایر در کرمانشاه قرار گیرد، اتفاقات خوبی برای غرب کشور رخ خواهد داد و کرمانشاه میتواند خدمات رسانی بهتری به این استان‌ها داشته باشد.

بازوند به برخی مشکلات استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر فاضلاب کرمانشاه دچار مشکل است و حدود ۱۵۰ میلیارد تومان برای رفع این مشکل نیاز داریم.

او ادامه داد: منابع بانکی استان در گرو زلزله است و بسیاری بازپرداخت‌ها هنوز انجام نشده و این مشکل موجب شده تا بانک‌ها منابع لازم برای پرداخت تسهیلات سرمایه گذاری و ... را نداشته باشند.

استاندار کرمانشاه بر نیاز استان به راه اندازی منطقه آزاد قصرشیرین تاکید کرد وافزود: این مصوبه در مجمع تشخیص مصلحت نظام است و انتظار داریم معاون اول رییس جمهور و دولت نیز حمایت کرده و این طرح را تصویب کنید.

یک شهرستان نارنجی داریم و مابقی زرد وآبی اند

بازوند اشاره‌ای هم به وضعیت کرونا در استان داشت و افزود: در حال حاضر از ۱۴ شهرستان، متاسفانه یک شهرستان در وضعیت نارنجی قرار گرفته، سه شهرستان در وضعیت زرد و مابقی در وضعیت آبی کرونا قرار دارند.

او کنترل وضعیت کرونا در استان را در حال حاضر مطلوب دانست و افزود: خوشبختانه این وضعیت با اجرای طرح‌هایی مانند طرح شهید سپهبد خاج قاسم سلیمانی و همکاری خوب مردم در اجرای دستورالعمل های بهداشتی به دست آمده است.

او ادامه داد: استان تاکنون سه پیک کرونا را پشت سر گذاشته که پیک آخری متاسفانه خسارت بسیاری وارد کرد و ما میانگین روزانه ۱۸ نفر را از دست دادیم و حداکثر بستری‌ها در این پیک به ۱۲۶۵ نفر رسید.

بازوند گفت: خوشبختانه هم اکنون تعداد بستری‌های کرونا به ۱۴۵ نفر رسیده و میانگین روزانه فوتی‌های کرونا در استان هم یک تا دو نفر است .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.