حجت الاسلام و المسلمین دعایی به نقل خاطره‌ای شنیدنی درباره پرواز امام (ره) به ایران از حاج احمدآقا پرداخته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی از پیشگامان و همراهان نهضت امام خمینی در گفت و گویی به خاطرات خود از روز هنگام بازگشت امام به ایران اشاره می‌کند و می‌گوید:

در جریان بازگشت از پاریس به ایران و شبی که قرار بود، یاران حضرت امام انتخاب شوند، لیستی تعیین شده بود که کارت پرواز در اختیار آن‌ها قرار گیرد، مسئول اصلی آن کار، مرحوم شهید عراقی بود. وی بازوی توانایی بود که در کنار حاج احمدآقا قرار داشت. امام در تمام دورانی که در پاریس بودند، به دو نفر اعتماد صددرصدی و کامل داشتند که یکی از آن‌ها حاج احمدآقا و دیگری مرحوم شهید عراقی بود.


بیشتربخوانید


این دو بزرگوار سازمان دهی جریانی را که قرار بود در کنار حضرت امام و به اتفاق ایشان وارد ایران شوند، برعهده داشتند. آن پرواز حساسی بود و افرادش نیز با دقت انتخاب شده بودند و جایگاه هر فرد در داخل هواپیما با دقت انتخاب شده بود تا هرکسی مدعی نشود و سوءاستفاده‌ای در این زمینه صورت نگیرد.

لحظه‌ای که ما قاطعیت حاج احمدآقا را از نزدیک دیدیم، لحظه‌ای بود که هواپیما در فرودگاه مهرآباد نشست و در هواپیما باز شد و مرحوم آیت الله مطهری و پسندیده به عنوان دو شخصیت ارجمندی که رسالت تشریفاتی را انجام می‌دهند، وارد هواپیما شدند. مرحوم حاج احمدآقا، لیستی را در دست گرفت و با قاطعیت و جدیت گفت: غیر از افرادی که نام می‌برم، هیچ کس حق ندارد از جایش تکان بخورد و تنها این افراد می‌توانند حرکت کنند.

اولین نفر، مرحوم مهدی عراقی بود که امام را در آغوش گرفت و به مثابه یک یار صمیمی و عزیزی که در کنار مرادش قرار می‌گیرد، ایشان را به همراه حاج احمدآقا همراهی کرد. در مرحله بعدی که امام از پلکان هواپیما پایین می‌آیند و به پلکان نهایی می‌رسند، حاج احمدآقا باز هم لیستی را در دست داشت و یادآوری کرد؛ تنها آن افراد می‌توانند در کنار درب هواپیما که نزدیک پلکان هست، قرار گیرند.

بعد از آنکه امام از پلکان پایین آمدند، مرحوم دکتر لاهوتی، صادق طباطبایی و چند نفر دیگر در کنار ایشان بودند. مرحوم عراقی و حاج احمدآقا، بازوان توانا و یاران فداکار و نیرومندی بودند که هیچ گاه امام را تنها نگذاشتند و در همه صحنه‌ها حضور این دو بزرگوار دیده می‌شود. البته مرحوم عراقی در بهشت زهرا (س) نبود و به صف سازمان دهندگان جریان استقبال و حضور امام در مدرسه رفاه پیوسته بود و رسالت دیگری داشت.

اگر قرار بود همه با امام پایین بیایند، بلبشوی عجیبی اتفاق می‌افتاد. این سازماندهی معقولی بود که اول مهمان پایین بیاید و بعد همراهان، بعد از آنکه به امام پیشنهاد بدهند که پایین بیایند، ایشان فرمودند که اول آقای پسندیده، زیرا برادر بزرگتر ایشان بودند. هرچه آقای مطهری اصرار کردند که شما مهمان هستید، اول بفرمایید؛ ایشان فرمودند که جلوتر از اخوی شان راه نمی‌روند.

از این رو، ابتدا آقای پسندیده پایین آمدند و بعد از آن امام به اتفاق آقای عراقی و مطهری پایین آمدند. 

منبع: جماران

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.