به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، رودخانه کارون طولانیترین رودخانه دائمی کشور از دل خوزستان و مرکز استان میگذرد و به عنوان نماد این شهر مورد توجه همه است.
این جاذبه شهری در صورت سرمایه گذاری و توجه مسئولان و فضاسازی مناسب میتواند نقش مهمی در گردشگری طبیعی ایفا کند. نبود راهبرد مناسب در بهره مندی از این فرصت طبیعی باعث شده این رودخانه به محلی برای تخلیه فاضلاب شهری باشد.
صادق حقیقی پور مدیر عامل آبفای خوزستان با اظهار تأسف از این مسئله اظهار داشت: از ریزش فاضلاب به کارون شرمنده هستیم و اعتقاد دارم که پاکسازی کارون به اجرای طرح غدیر اولویت دارد و از سال ۸۵ و ۸۶ باید جلوی سرریز فاضلاب به کارون را میگرفتیم.
او عنوان کرد: ۱۸۵ هزار مترمکعب فاضلاب در شرق تولید میشود که بخشی از آن به رودخانه کارون سرریز میشود. از ۱۰۷ هزار مترمکعب فاضلاب غرب اهواز نیز ۷۵ هزار مترمکعب به رودخانه کارون سرریز میشود.
محمد جواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در نشست خبری با اصحاب رسانه در تیرماه ۱۳۹۹ تصریح کرد: در تلاش هستیم تا این مشکل به صورت کامل حل شود، به مردم شریف خوزستان قول میدهیم تا ظرف سه سال آینده فاضلاب وارد رودخانه کارون نخواهند شد.
او افزود: اعتبار برای تصفیه خانه فاضلاب تخصیص داده شده و اراده همه مسئولان استان برای حل موضوع است، بر همین اساس فعالیت شروع شده و آب و فاضلاب اهواز در حال انتخاب پیمانکار و انجام کارهای اداری است؛ که این امر مشکلاتی هم برای رودخانه و شهروندان اهوازی به دنبال داشته است.
اشرفی افزود: به همین منظور در شورای حفاظت کیفی کارون و با تلاش استاندار اقدامات و پیگیریهای زیادی انجام شده که منجر به تأمین اعتبار ۱۰۰ میلیون یورویی برای تکمیل شبکه فاضلاب شهر اهواز شد، و باموافقت مقام معظم رهبری و برداشت از صندوق ملی توسعه کشور این اعتبار تأمین شده است.
در مقطع شهر اهواز در ۲۵ نقطه فاضلاب خام به رودخانه کارون تخلیه میشود که این مسئله علاوه بر تخریب محیط زیست و مجموعه اکولوژیک این پهنه آبی، سلامت شهروندان خوزستانی که از آب کارون برای شرب استفاده میکنند، میشود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب