در گزارش زیر طرز تهیه یتیمک بادمجان را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر اهل جنوب کشور هستید، این غذا را حتما خورده‌اید. یتیمی، یتیمک و یتیمچه، اسم‌هایی هستند که به این غذای ساده و سریع می‌دهند. یتیمک انواع مختلفی هم دارد. مثلا یتیمک کدو، یتیمچه مرغ، یتیمچه با گوشت و یتیمچه بادمجان با عدس. اما در یتیمی شیرازی و بوشهری، از گوشت و مرغ اثری نیست. دستور پخت‌های این غذا هم در شهر‌های مختلف، متفاوت است و در هر شهری، از حبوبات و گوشت یا سبزیجاتی که با طبع و ذائقه‌شان سازگار است، استفاده می‌شود. در طرز تهیه یتیمک بادمجان به روش شیرازی و بوشهری معمولا از گوجه فرنگی و سبزیجات هم استفاده می‌شود، ولی می‌توان از تمبر هندی هم در آن استفاده کرد. با ما همراه باشید تا ۲ طرز تهیه یتیمک بادمجان را به شما آموزش دهیم و در کنار آن، دستور پخت یتیمک بادمجان در شهر‌های مختلف را نیز بگوییم.

مواد لازم

بادمجان: ۶ عدد

گوجه فرنگی: ۶ عدد

پیاز: ۳ عدد

سیر: ۳ حبه

روغن: به میزان لازم

زردچوبه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

نمک: ۱ قاشق چای‌خوری (سر صاف)

آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری

۲ طرز تهیه یتیمک بادمجان به روش شیرازی و بوشهری + فوت و فن ها


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از کباب کوبیده ارزان و خوشمزه با سویا و جغول بغول به روش زنجانی و قهوه خانه‌ای تا نانایمو بار یک دسر بی نظیر + تصاویر


طرز تهیه یتیمک بادمجان شیرازی و بوشهری

بادمجان‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را بگیرید. آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید. در آب نمک بریزید یا رویشان را نمک بپاشید تا آب قهوه‌ای آن‌ها خارج شود. ۳۰ دقیقه بعد آبکش کنید و بگذارید آب آن‌ها برود.

در یک تابه مقداری روغن بریزید و بادمجان‌ها را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. پیاز را هم به صورت نگینی و ریز خرد کنید. سیر‌ها را پوست بگیرید و خیلی ریز، خرد یا له کنید. بادمجا‌ن‌های طلایی شده را از تابه خارج و پیاز و سیر را در آن سرخ کنید. زردچوبه را با سیر و پیاز سرخ کنید.

۲ طرز تهیه یتیمک بادمجان به روش شیرازی و بوشهری + فوت و فن ها

گوجه فرنگی‌ها را بشویید و آن‌ها را هم مکعبی خرد کنید و به پیاز‌های طلایی شده اضافه کنید. بعد از اینکه گوجه فرنگی‌ها نرم شدند و طعم خامشان گرفته شد، بادمجان را اضافه کنید. نمک را در همین مرحله بیفزایید. می‌توانید از سبزی خشک معطر مثل شنبلیله هم در دستور پخت یتیمچه بادمجان استفاده کنید. فقط حواستان باشد که استفاده از شنبلیله زیاد در غذا باعث ایجاد تلخی می‌شود.

در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند. هنگام سرو یا ۱۰ دقیقه قبل از قطع کردن حرارت، آبلیمو را اضافه کنید.

طرز تهیه یتیمچه یا یتیمک بادمجان (روش دوم)

۲ طرز تهیه یتیمک بادمجان به روش شیرازی و بوشهری + فوت و فن ها

در این روش از طرز تهیه یتیمچه بادمجان می‌توانید به جای سرخ کردن مواد، از روش آبپز کردن استفاده کنید. در این صورت، همه مواد را به صورت حلقه‌ای یا نگینی خرد کنید. یک قابلمه یا تابه عمیق را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. به ترتیی پیازها، لایه بعد را بادمجان و لایه سوم را گوجه فرنگی بچینید.

نمک و زردچوبه را اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. حرارت را کم کنید تا بادمجان‌ها با آب پیاز و گوجه فرنگی بپزند. در ۱۰ دقیقه پایانی، آبلیمو را اضافه کنید. برای پختن این غذا به ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارید. هر از گاهی به غذا سر بزنید تا ته نگیرد.

 


فوت و فن‌های طرز تهیه یتیمک بادمجان

*یتیمک بادمجان شیرازی و بوشهری، یک غذای کاملا گیاهی است و گیاه‌خواران می‌توانند از آن به عنوان یک وعده سالم، در برنامه غذایی خود قرار دهند.

*یتیمچه بادمجان یک غذای ساده نونی است که با سبزی خوردن، نان و انواع ترشی سرو می‌شود.

*در دستور پخت یتیمک از فلفل استفاده نکنید. فلفل طعم بادمجان را خراب می‌کند و باعث می‌شود احساس کنید غذایتان تلخ شده است.

*در طرز تهیه یتیمچه آذربایجان، از گوشت هم استفاده می‌شود. در این حالت می‌توانید هم از گوشت تکه‌ای گوسفند یا مرغ و هم از کوفته قلقلی استفاده کنید.

*در طرز تهیه یتیمچه نیشابور، از حبوباتی مانند عدس هم استفاده می‌شود. می‌توانید از لوبیا و نخود هم استفاده کنید. در این صورت پروتئین گیاهی را نیز به غذا اضافه خواهید کرد.

*در طرز تهیه یتیمچه کاشان نیز از سیب زمینی نگینی شده، در کنار بادمجان و گوجه فرنگی استفاده می‌شود.

*هر چند یتیمک را با بادمجان درست می‌کنند، ولی اگر به بادمجان دسترسی نداشتید، از کدو هم می‌توانید استفاده کنید. در این صورت زمان پخت یتیمک کوتاه‌تر خواهد بود.

منبع:مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Savash_2004
۰۲:۲۵ ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
بابا این غذای آذربایجانه (تبریز) از اسمش هم معلوم یتمک نه یتیمچه به قول علی رضا رنجیپور غذای بی سرپرست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
اونایکه نمی تونند گوشت بخرند بهترین وعالیترین جایگزین که پرتیین کامل داره قلم گاو وگوسفند است وفوق العاده خوشمزه است ومقوی توی اکثر غذاها هم میشه استفاده کرد .نوش جان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
منم درست میکنم ولی ما به زبان ترکی میگیم یتیمچه موادشم سیب زمینی بادمجون گوجه پیازو مرزه و ادویه خیلی خوشمزه میشه
Iran (Islamic Republic of)
آبی
۱۵:۱۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
ی غذای خوشمزه برای کسایی که پول گوشت رو ندارن و بسیار خوشمزه
Iran (Islamic Republic of)
ق ر
۰۷:۱۴ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
دلت خوش الان میتونی با دلال بازی قیمت بادمجان چند تومانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
چه حرف بی ربطی زدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
به این دلیل به این غذا یتیمچه میگن چون گوشت نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۲ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
درست کردم عالیه هم ارزون وهم خوشمزه مرسی از راهنمایتون
Iran (Islamic Republic of)
حمزه
۲۱:۵۰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
ما در رشت مدلهای دیگه ای هم داریم
مثلا از کدو و بادمجان و سیب زمینی و گوجه و پیاز باهم استفاده می کنیم