رئیس مجلس گفت: در برهه‌ای می‌خواستم زمان سفر به روسیه را به تعویق بیندازم، رهبر انقلاب فرمودند این سفر را به تاخیر نیندازید.

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران  جوان، محمدباقر قالیباف شب گذشته در ساعات اولیه ورود خود به روسیه در نشستی با دیپلمات‌ها و روسای نهاد‌های جمهوری اسلامی ایران در مسکو در محل سفارت ایران در این کشور، ضمن گرامیداشت دهه فجر و سالروز نیروی هوایی گفت: کشور امروز با چالش‌های کوچکی مواجه شده که این چالش‌ها ناراحتی مردم را در پی داشته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نقد‌های به حقی نسبت به مشکلات کشور به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی وجود دارد، اما بیشتر نقد‌ها به جنبه‌های مدیریتی و بوروکراسی حاکم در کشور وارد است، انقلاب اسلامی عظمت‌های بزرگی را آفریده و مشکلات ناشی از ضعف‌های مدیریتی مانند گرد و غباری روی آن را فرا گرفته است.

وی تصریح کرد: قدرت امروز جمهوری اسلامی از شبه قاره هند تا ساحل مدیترانه تاثیرگذار بوده و اجازه شکل گیری به هژمونی آمریکا را نداده است و از سوی دیگر در داخل کشور توانسته ایم در حوزه‌های صنایع دفاعی، تکنولوژی، علم و .. تحولات عظیمی را به وجود بیاوریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه ضمن انتقاد از فرار سرمایه از کشور گفت: شاهدیم که در برهه‌ای با وجود درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری تورم باقی مانده و رشد اقتصادی ایجاد نشده، اما گاهی با درآمد ۲۰ میلیارد دلاری شرایط بهتر و قوی‌تری در حوزه زیرساخت‌های کشور به وجود آمده که این موضوع بیانگر ضعف‌ها و قدرت‌های مدیریتی در کشور است.

قالیباف با تاکید براینکه اکنون در نقطه‌ای ایستاده ایم که با وجود تمام فشار‌ها می‌توانیم یک تحول بزرگ در کشور به وجود بیاوریم، افزود: در بخش‌هایی مانند حوزه علمی، دفاعی و تکنولوژی که مبتنی بر سنت‌های الهی و مدیریت درست حرکت کرده‌ایم، موفق بودیم و عمق استراتژیک ما هم ۲ هزار کیلومتر شده است، اما متاسفانه حوزه اقتصادی ما به اندازه یک خمپاره ۶۰ هم نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به بیان مشکلات و چالش‌ها از سوی افراد حاضر در این نشست، افزود: ما می‌توانیم حوزه اقتصادی را هم با همان قدرت بالا ببریم. فصل مشترک تمام مشکلاتی که امشب در این نشست مطرح شد، این است که ما نمی‌توانیم تولیدات خود را ۲ هزار کیلومتر آن طرف‌تر به فروش برسانیم و ریشه اصلی تمام این مشکلات در این خلاصه می‌شود که توان تولید و قدرت سیاسی برای انجام هماهنگی‌ها و ظرفیت‌های لازم را داریم، اما سوءمدیریت و بوروکراسی‌های غلط موجود، مشکل اصلی ماست که اجازه استفاده از این ظرفیت‌ها را نمی‌دهد.

وی در ادامه همچنین با اشاره به سخنان خود که ۲ هفته پیش خطاب به ظریف وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس بیان کرده بود، اظهار کرد: وزارت امور خارجه باید از ۲۰ سال پیش رویکرد خود را در حوزه وزارت خارجه و سفارتخانه‌ها از نگاه سیاسی- امنیتی تغییر داده و کاملا اقتصادی- سیاسی می‌کرد، تا می‌توانستیم از ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنیم.

قالیباف درباره انگیزه انتخاب روسیه به عنوان اولین کشور خارجی برای سفر پارلمانی خود اظهار کرد: از سال ۲۰۰۸ معتقد بودم که قرن ۲۱، قرن آسیاست، با نگاه به منابع قدرت در پنج قاره دنیا شاهدیم که این قدرت به آسیا و حوزه اوراسیا ختم می‌شود. از سوی دیگر با توجه به یک جانبه گرایی آمریکا، فرصت و منافع مشترک ما با روسیه می‌تواند یک همپوشانی خوبی را به وجود بیاورد مانند موضوع سوریه که در حوزه سیاست جهانی آن به خوبی اقدام شد البته در بحث اقتصادی آن کمی تاخیر داریم.

وی ضمن تاکید براینکه روابط ما با روسیه باید راهبردی، مستمر و مداوم باشد، گفت: علت سفر من به این کشور اطمینان بخشی به روسیه بود تا بداند بروز هر اتفاقی در غرب هیچ تاثیری بر روابط ما با آن‌ها نمی‌گذارد و ما اکنون به دنبال زیرساخت‌های جدیدی برای استفاده از ظرفیت‌ها هستیم.

رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: غرب‌گرا‌ها در کشورمان در بحث همکاری‌های مشترک ایران با روسیه و چین سنگ‌اندازی‌هایی می‌کنند، مانند بحث برنامه راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین که ظرف ۴۸ ساعت هجمه‌ای را علیه چین به راه انداختند که موجب تعجب این کشور شد. همچنین شاهد بودیم که از روزی که سفر من به روسیه قطعی شد، هجمه‌های زیادی را به وجود آوردند.

وی با بیان این که در این سفر حامل پیام رهبرانقلاب که حاوی ادامه‌دار بودن طرح‌های راهبردی میان ایران و روسیه است، برای رئیس جمهور روسیه هستم اظهار کرد: با این وجود شاهدیم همان جریان ها، طی ۲۴ ساعت چه غوغایی علیه این سفر به راه انداختند که بیانگر یک طراحی مشخص است.

قالیباف افزود: در برهه‌ای حتی زمانی که می‌خواستم زمان سفر به روسیه را به تعویق بیندازم، رهبر معظم انقلاب فرمودند این سفر را به تاخیر نیندازید و تأکیدشان بر این بود که نکاتی را به صورت مکتوب به شما ارائه می‌کنم تا به روسیه ببرید.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به دیپلمات‌ها و روسای نهاد‌های جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: اقدامات و تلاش‌های شما بسیار اثرگذار و موثر است و ما در حوزه منطقه‌ای و جهانی فرصت‌های مناسبی را داریم که باید به درستی استفاده شود.

در این نشست دیپلمات‌ها و روسای نهاد‌های جمهوری اسلامی ایران ضمن بیان مشکلات و مسائل خود در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی، نظرات کارشناسی خود را هم مطرح کردند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۲:۱۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
مگه کشور وزیر خارجه نداره که تو رفتی اونجا بعد هم اونجوری تحقیر شدی آبروی نظام بردی
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۱:۴۹ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
دل بستن به روسیه مثل دوستی با خاله خرسه هست هیچ وقت از روسیه توقع دوستی نداشته باشیم که از آمریکا بدتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
این اقا فقط کلمه رویکرد و میدونه انگار خبر از دیپلماسی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
مملکت رییس جمهور و وزیر خارجه نداره که قالیباف باید بره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
تلاش قالیباف برای ریسس جمهور شدن ستودنی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
تلاش آقای قالیباف برای رییس جمهور شدن هیچ وقت به ثمر نمی نشیند. ظریف در قلوب مردم است. گاز انبر تا ابد کار خودش را کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
این وسعت بند خدا ظریف. پس چکار بود. جالب شده
Romania
روح الله
۱۱:۰۳ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
گفتن ظریف خیلی این چند وقت زحمت کشیده یک کمی استراحت بکنه .
آخرین اخبار