به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،سرهنگ داداشی فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از میراث فرهنگی در جوامع، گفت: با توجه به اینکه حفاظت و صیانت از مواریث تاریخی وظیفهای همگانی بوده، بنابراین لازم است تا تمام آحاد مردم در پیشگیری از وقوع جرایم مرتبط با این مواریث ارزشمند همراه اداره کل میراث فرهنگی استان باشند.
او افزود: با توجه به تعدد آثار تاریخی در استان و لزوم حفاظت هر چه بهتر از این آثار متعدد تاریخی، یگان حفاظت میراث فرهنگی با همراهی نیروی انتظامی استان به صورت مستمر از مکانهای تاریخی بازدید و با متخلفانی که به صورت پایشی و گزارش مردمی شناسایی شدهاند، از طریق مراجع قانونی برخورد میکند.
او به میزان حفاریهای غیرمجاز شناسایی شده در سطح استان طی سالهای ۹۲ تا ۹۹ اشاره کرد و گفت: طی هشت سال گذشته با اهتمام ویژه این اداره کل و همکاری مستمر نیروی انتظامی استان، ۱۳۹ محل حفاری غیرمجاز از طریق پایشهای محلی و گزارشهای مردمی شناسایی شده است.
سرهنگ داداشی به میزان قاچاق اموال تاریخی و برخورد قانونی با جرایم صورت گرفته اشاره کرد و افزود: طی مدت زمان مذکور ۶۰ مورد قاچاق اموال تاریخی در سطح استان اتفاق افتاده که با ورود به هنگام یگان حفاظت میراثفرهنگی استان از ادامه آنها جلوگیری شده است.
او با اشاره به ضبط ابزارآلات غیر مجاز حفاری حین عملیات برخورد با عاملان، گفت: طی عملیات برخورد با متخلفان و عاملان حفاریهای غیر مجاز از سال ۹۲ تا ۹۹، ۵۱ دستگاه فلزیاب غیرمجاز ضبط و به مراجع قانونی تحویل داده شد.
سرهنگ داداشی گفت: یگان حفاظت میراث فرهنگی استان طی سالهای ۹۲ تا ۹۹ به صورت جدی ضمن جلوگیری از اقدامات غیر مجاز پیرامون مواریث تاریخی با متخلفان به صورت جدی برخورد کرده است، به طوری که طی مدت زمان مذکور ۸۲۷ نفر در حوزههای حفاری غیرمجاز، قاچاق اموال تاریخی، تخریب آثار، استفاده از فلزیاب و ... دستگیر و به مراجع قانونی ارجاع داده شدهاند.
انتهای پیام/ک