به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، محمود بهمنی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در بازدید از طرحهای تحقیقاتی حوزه شیلات استان آذربایجان غربی با بیان اینکه امسال ۱۵ طرح تحقیقاتی در دست انجام و خاتمه یافته در زمینه آرتمیا در کشور اجرایی شده است، افزود: مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با ظرفیتهای بالای بین المللی در سطح غرب آسیا در ارومیه مستقر بوده و تاکنون فعالیتهای ارزشمندی در حوزه دانش فنی آرتمیا توسط این مرکز در حال انجام بوده و است.
او ادامه داد: در حال حاضر توسط این مرکز فعالیتهای تحقیقاتی خوبی در زمینه ارزیابی ذخایر، سیست و بیومس آرتمیا در حال انجام است و این مرکز مرجع ارزیابی ذخایر آرتمیا را بر عهده دارد که در دو استان مرکزی و اصفهان بحث تحقیقاتی در زمینه استفاده از آبهای غیرمتعارف برای کشت و تولید سیست آرتمیا در حال انجام است.
بهمنی پرورش ماهی در قفس را از دیگر طرحهای اولویت دار توسط این موسسه عنوان کرد و افزود: به علت تغییرات اقلیمی به ویژه در یک دهه اخیر و کاهش شدید بارشها و کمبود آب شیرین، یکی از فعالیتهایی که برای حفظ و حتی افزایش تولیدات آبزیپروری در ایران در دستور کار قرار گرفته، پرورش ماهی در قفس است که به عنوان اولویت نخست سازمان شیلات ایران، برای تامین خوراک سالم، مورد عنایت و توجه ویژه قرار دارد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور خاطرنشان کرد: ﺑﻪ دﻟﯿﻞ وﺟﻮد ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺴﺘﻌﺪ ﺑﺎ ﻋﻤﻖ ﻣﻨﺎﺳﺐ برای آﺑﺰیﭘﺮوری در ﻗﻔﺲ و ﺧﻂ ﺳﺎﺣﻠﯽ درﯾﺎ، کشور ما از ﭘﺘﺎﻧﺴﯿﻞ ﺑﺎﻻﯾﯽ ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ، همچنین وجود شرایط زیست محیطی و امکانات مناسب اکولوژیک در سواحل سرزمینی کشور، امکان به کارگیری سیستمهای نوین پرورش ماهیان دریایی در قفس، زمینه ساز افزایش بخشهای خصوصی علاقهمند سرمایه گذاری و از فرصتها و نقاط قوت پرورش ماهی در قفس محسوب میشود.
بهمنی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بالای شیلاتی و آبزی پروری در آذربایجان غربی گفت: استان در حوزه حل مشکل حمل و نقل آبزیان از ظرفیتهای خوبی برخوردار است که امیدواریم با بکارگیری از این ظرفیتها بتوانیم در زمینه حل این مشکل اقتصادی در حوزه شیلاتی قدمهای خوبی برداریم.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ضمن تاکید بر ضرورت و نقش تحقیقات کاربری برای صنعت فرآوری آبزیان به ویژه در برنامههای توسعهای شیلات کشور، از شرکتهای دانش بنیان برای همکاری و اجرایی کردن ایدههای خلاقانه با بهره گیری از توانمندیهای علمی موجود را از اولویتهای موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در این بخش برشمرد.
بهمنی با اشاره به مشکل کاهش دخایر شاه میگوی سد ارس نیز گفت: فعالیتهای تحقیقاتی خوبی در این حوزه توسط مرکز تحقیقات آرتمیا در کشور ونیز این موسسه در دست اجراست که با عملی شدن این فعالیت امیدواریم گامهای خوبی برای حفظ ذخایر این گونه برداریم.
انتهای پیام/گ