به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات ثابت کرده بعضی از ترکیبات شیمیایی خاص که در مواد غذایی وجود دارند (حتی در مواد غذایی سالم مثل ماهی، میوه و سبزیجات)، بدن را به ذخیره چربی ترغیب میکنند.
این ترکیبات، در فعالیت هورمون ها تداخل ایجاد کرده و تعادل باکتری های خوب و بد دستگاه گوارش را بر هم میزنند. این عدم تعادل منجر به گرسنگی شده، متابولیسم را کاھش داده و ذخیره چربی بدن را افزایش میدھد و ھمه اینھا باعث میشوند که چاق شویم. ھمچنین، این ترکیبات خطر بروز بیماری ھای قلبی، دیابت و کلسترول بالا را نیز افزایش میدھد.
تری فلوزیمول: ماده قارچ کش و استفاده از آن در بسیاری از محصولات کشاورزی و مخصوصا در سبزیجات برگ دار، بسیار رایج است، و به نظر خاصیت چاق کنندگی دارد. تقریبا تمام ترکیبات شیمیایی که به طور گستردهای در تولید محصولات کشاورزی به کار میروند، در فعالیت غدد درون ریز بدن، تداخل ایجاد میکنند. این باعث میشود که ذخیره چربی در بدن افزایش پیدا کند. سعی کنید که تا جایی که میتوانید از میوه ها و سبزیجات ارگانیک استفاده کنید.
بیشتر بخوانید
امولسیفایرها: از این ترکیبات در تهیه مواد غذایی فراوری شده استفاده میشود تا بافت آنها را قوام ببخشند (مثل مایونز و سس های سالاد). این ترکیبات، تعادل هورمون ھای روده را بر هم میزنند و سندرم متابولیک ایجاد میکنند. بهترین شیوه برای مقابله با امولسیفایرها این است که از خوردن مواد غذایی فراوری شده پرهیز کنیم و به جای آن از مواد غذایی کامل و غیر فراوری شده استفاده کنیم. امولسیفایرها تقریبا در همه جا هستند و ما میتوانیم یک ماده غذایی سالم مثل کنگر فرنگی را در سس مایونز فرو کنیم و در نتیجه فواید ارزشمند کنگر را به میزان قابل توجهی از بین ببریم.
آنتی بیوتیک ها و هورمون ها: وقتی که دام ها و طیور در مزارع و چراگاه ها با آنتی بیوتیک ها و هورمون ها تغذیه میشوند، ما هم از این ترکیبات بی نصیب نمیمانیم. این مواد میتوانند به افزایش وزن منجر شوند. استفاده از هورمون های استروئیدی در پرورش دام ها و طیور، در بروز چاقی نقش دارد. محصولات گوشتی استفاده کنید که نسبت به سالم بودن تغذیه آنها، اطمینان داشته باشید. بخش های کم چرب گوشت را خریداری کنید، زیرا بسیاری از ترکیبات شیمیایی مضر، محلول در چربی هستند یعنی احتمال تجمع آنها در بافت های چربی حیوان بیش از سایر قسمت ها است.
بیسفنول آ: در ظروف پلاستیکی که ما نوشیدنی ها و مواد غذایی را در آنها نگهداری میکنیم، وجود دارد. تحقیقات نشان میدهند که بیسفنول آ در عملکرد لوزالمعده اختلال ایجاد نموده و منجر به مقاومت به انسولین میشود پس در افزایش وزن نقش دارد. سعی کنید که از ظروفی استفاده کنید که فاقد بیسفنول آ هستند. حتی ظرف کنسرو ها هم میتواند حاوی بیسفنول آ باشد.
پرفلورو اکتانوئیک اسید: این ترکیب در ظروف آشپزی نچسب تفلون وجود دارد و با بروز چاقی در ارتباط است. محققین دانمارکی در یک تحقیق بیست ساله متوجه شدند که میزان این ترکیب در خون مادران بارداری که فرزندان آنها در آینده دچار چاقی و اضافه وزن شده بودند، بیشتر از زنان دیگر است. حتی اگر از ظروف تفلون استفاده نمیکنید باز هم امکان اینکه بدن شما به این ترکیب آلوده شود، وجود دارد، زیرا این ترکیب در بسته بندی های ضد روغن بعضی از خوراکی ها و بسته های پاپ کورن مخصوص مایکروویو هم وجود دارد. از ظروف استیل ضد زنگ استفاده کنید و مخصوصا اگر ظرف تفلون شما دچار خراشیدگی شده است، دیگر از آن استفاده نکنید.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/