محمود منصوری کارشناس ارشد حقوق جزا در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان،گفت: ماده یک قانون جرائم رایانهای بیان میدارد هرکس بهطور
غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
او گفت: قانونگذار دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانهای یا مخابراتی یا دادهها را در صورت وجود شرایطی جرم میداند.
او گفت: اگر این دسترسی بدون اجازه شخص باشد، بنابراین درمواردیکه خود شخص، اذن به مشاهده یا ورود به سامانه را میدهد، جرمی رخ نمیدهد.
منصوری افزود: باید دادهها یا سامانه برخوردار از تدابیر امنیتی باشند، چرا که حمایت قانونی شامل افرادی میشود که خودشان حداقلی از امنیت را برای حریم خصوصیشان قائلاند، برای مثال اگر سامانه مدنظر گوشی همراه یا رایانه شخصی است، دارای رمز عبور باشد که مرتکب با گذر از این تدابیر امنیتی مجرم شناخته خواهد شد.
او افزود:این ماده بهطور گسترده هم شامل زمانی میشود که شخصی در دنیای واقعی رمز عبور شما را بهنحوی بشکند و به اطلاعات سامانه دسترسی پیدا کند و هم زمانیکه در فضای مجازی از طریقی مثل هک و عبور از تدابیر امنیتیتان به اطلاعات دسترسی پیدا کند.
کارشناس حقوق و جزا گفت: حال گذر از این تدابیر امنیتی میتواند از طرق مختلف صورتبگیرد، چه بهصورت فنی و با استفاده از نرمافزار، چه بهصورت غیر فنی مثل فریبدادن شخص برای در اختیار گذاشتن نام کاربری و رمز عبور که قانونگذار بین این دو مورد تفاوتی قائل نشدهاست.
او گفت:همانطور که از ماده فوق پیداست، هم دسترسی به سامانه و هم دسترسی به دادهها (در صورت وجود سایر شرایط) جرم است، بنابراین اگر فردی از تدابیر امنیتی شما عبور کند و وارد سیستم شود، حتی بدون اینکه اطلاعاتی را مشاهده کند، عمل وی جرم و قابل مجازات است.
انتهای پیام/م