به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تینا جعفری با بیان اینکه گوشتهای سفید شامل ماکیان مانند مرغ، بوقلمون و ماهی است، اظهار کرد: مصرف این نوع گوشتها نسبت به گوشت قرمز در اولویت است.
وی با اشاره به اینکه بهطور کلی طبقهبندی گوشتها بستگی به میزان چربی آنها دارد، افزود: گوشت سفید کلسترول و اسیدهای چرب ترانس کمتری در مقایسه با گوشت قرمز دارد، این مواد تاثیر مستقیم بر سلامتی داشته و در ابتلا به بیماریهای مزمن و سرطانها نقش دارند.
این متخصص تغذیه در خصوص گوشت قرمز، گفت: بهتر است چربیهای رویت شده بر سطح گوشت قرمز تا حد امکان گرفته شود، بهعلاوه گوشت چرخشده بهدلیل دارا بودن چربی زیاد مناسب نیست و بهتر است کمتر استفاده شود، در افرادی که سن بالا داشته و یا مبتلا به بیماریهای متابولیک، چاقی، فشار خون و بیماری قلبی هستند خطرساز است.
جعفری درباره ماده غذایی جانشین برای گوشت قرمز بیان کرد: ممکن است افرادی امکان تهیه گوشت قرمز برایشان وجود نداشته باشد یا از طعم و مزه گوشت خوششان نیاید، باید گفت که در مجموع توصیه به مصرف روزانه گوشت نمیشود.
وی اضافه کرد: اگر به هرم مدیترانهای که یک الگوی غذایی مناسب برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن است توجه کنیم، مشاهده میکنیم که در این هرم مصرف گوشت قرمز تنها بهصورت ماهیانه توصیه میشود.
این متخصص تغذیه یادآور شد: اگر بخواهیم از جانشینهای گوشت صحبت کنیم، بهترین جایگزین حبوبات هستند، چرا که میزان پروتئین آن مناسب است، مصرف حبوبات در کنار غلات، نان، برنج و ماکارونی میتواند خلا اسیدهای آمینه پروتئینهای گیاهی را جبران کند.
جعفری با اشاره به اینکه پروتئین گیاهی نسبت به پروتئین حیوانی کیفیت پایینتری دارد، تصریح کرد: در پروتئینهای جانوری، اسیدهای آمینه بهصورت کامل وجود دارد، اما میزان اسیدهای آمینه در پروتئینهای گیاهی کمتر است.
وی درخصوص استفاده از حبوبات بهعنوان جایگزین گوشت توضیح داد: افراد ممکن است بهدلیل نفخ و مشکلات گوارشی از مصرف این مواد سودمند خودداری کنند، اما باید گفت که خیساندن حبوبات، عوض کردن آب آنها و در نهایت افزودن آویشن میتواند در کاهش نفخ حبوبات موثر باشد، به هر حال مشکلات گوارشی قابل حل بوده، اما مشکلات متابولیک ناشی از کمبود پروتئین قابل حل نیست.
این متخصص تغذیه یکی دیگر از جانشینهای گوشت را تخم مرغ دانست و اضافه کرد: افراد ممکن است از مصرف تخم مرغ هراسان باشند، اما استفاده از یک تا سه عدد در هفته برای بزرگسالان و سه تا چهار عدد در هفته برای کودکان بدون خطر است، مگر آنکه پزشک استفاده کمتر را توصیه کند.
جعفری بهترین و باکیفیتترین پروتئین را، پروتئین تخم مرغ عنوان و بیان کرد: کیفیت پروتئین این ماده حتی با گوشت نیز مقایسه میشود.
وی در ادامه درخصوص بهترین روش طبخ گوشت اظهار کرد: بخارپز، آبپز کردن و پخت آرام، بهترین روش طبخ گوشت است که تمام خواص پروتئین و ویتامینها حفظ میشود.
این متخصص تغذیه بدترین فرم طبخ گوشت، کباب کردن و سرخ کردن مطرح و خاطرنشان کرد: در روش کباب، آتش بهصورت مستقیم با گوشت ارتباط داشته و باعث تولید ترکیبات خطرناک میشود، این ترکیبات مضر بوده و سرطانزا هستند، سرخ کردن نیز بهدلیل اضافه کردن روغن سرخکردنی خطرناک بوده و کالری گوشت را افزایش میدهد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/