به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، کتاب «گفتگوهای عمیق برای بچههای دقیق، جهانبینی فلسفی برای کودک و نوجوان» تألیف الهام یاوری و همکاران در انتشارات سروش منتشر شد. در پیشگفتار این اثر به مهمترین نقطه تمایز فلسفه اسلامی به ویژه حکمت متعالیه با رویکردهای فکری غربی، با محوریت مفهوم وجود در اندیشه فیلسوفان اشاره شده است.
بیشتر بخوانید
نویسنده یک جلوه از این محوریت را فلسفه اسلامی میداند. فلسفهای که با هدف کشف حقیقت و رهایی از قید موهومات و اعتباریات برای تشرف به محضر حق مطلق (خداوند) تلاش میکند؛ اما رویکرد غالب در اندیشههای غربی مدرن را تلاش برای سامان دادن دریافت ها، احساسها و ارتباط انسان با جهان موجودات و با هدف رساندن انسان به حداکثر منفعت و رفاه میداند.
در ادامه پیشگفتار کتاب بیان میشود:
«جهان بینی اسلامی و به تبع آن اخلاق و سبک زندگی اسلامی نیز ارتباط وثیقی با مسئله وجود دارد. ما می خواهیم دانش آموزانمان را موحد بار بیاوریم؛ یعنی آدمی که با نگاه به جهان، از ظواهر می گذرد و وجودها را درک می کند؛ بیش از این، وجودها را در یک وجود مطلق فانی می بیند و «فَأَیْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ»، به همین دلیل در اولین دفتر از سلسله درسنامههای حاضر، مفهوم «وجود» را در ذهن مخاطبان پررنگ کرده ایم تا مسئلۀ «حق و باطل» که فرع بر مسئله وجود است، مسئله «زندگی با احساسهای خوب» را که فرع بر مسئله «نمود» است، تحت تأثیر قرار دهد. تعریف و تقسیم بندی وجود به انواع مختلف، مسئلۀ کلیدی تشکیک وجود و رابطه مراتب طولی مختلف وجود (بحث علیت) همه در همین راستا قرار دارند و ...
انتهای پیام/