گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زاکانی در جلسه علنی امروز یکشنبه (۲۶ بهمن ماه) در نطق میان دستور خود، ضمن گرامی داشت ماه رجب، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ولادت امام محمدباقر (ع) گفت: افتخار میکنم به ملتی که با حضور خودشان در روز ۲۲ بهمن تجلی شور، نشاط، شعور، عقلانیت و انگیزه الهی را به نمایش گذاشتند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حضور رئیس مجلس در روسیه و تقدیم پیام مقام معظم رهبری و حضور رئیس دستگاه قضایی در عراق حاوی نکات بسیار مهمی بود، تصریح کرد: همه دنیا غرب نیست و همه غرب نیز آمریکا نیست؛ دوران جدید انقلاب در گام دوم آن در شرایطی آغاز شده است که نگاه به شرق و همسایگان یک اولویت قطعی است. با توجه به شرایط امروز جهان و نقش ملت رشید ایران در سازندگی آن یک اولویت خاص را برای ما هموار کرده و آن اینکه با خودباوری و ابتکار عمل بتوانیم معاملات قدرت را در سطح جهان تغییر دهیم و شرایط را به سمت و سویی ببریم که نقش فزاینده ایران اسلامی را درجهان آینده روز به روز پر رنگتر ببینیم؛ لذا از هر دو رئیس قوه تشکر میکنیم و به هیئتهای همراه خدا قوت میگویم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه برجام سندی است که جز به رفع تحریمها باقی نخواهد ماند؛ تصریح کرد: لذا همانگونه که دوره بزن برو تمام شد، دوره تحمیق ملتها و تحمیل ننگنامهها نیز تمام شده است، لااقل برای ایران اسلامی دیگر قابل تکرار نخواهد بود؛ رهبری هوشمند و فرزانه، ملتی آگاه و در صحنه، نخبگانی شجاع و و مبتکر شرایطی را برای ما فراهم کرده که به واسطه آن ننگنامههایی که توسط دشمنان به ما تحمیل میشد را در مسیر لغو شدن میبینیم.
وی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی با هوشمندی لازم در ۱۲ آذر امسال با تصویب طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمهای ظالمانه، بر مبنی گام به گام عمل کردن توانمدنیهای هستهای و رجوع به توانمندیها شرایط جدیدی را رقم زد؛ معنی این حرف راس امور بودن مجلس است؛ لذا دست دولت را باز گذاشت و اگر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان حرکت نکنند، اسفند ماه خداحافظی با پروتکل الحاقی و خروج ناظران افزون بر آنچه در ان پی تی اعلام کرده ایم را شاهد خواهیم بود؛ لذا گره برجام فقط با رفع تحریمها باز خواهد شد از این جهت ابتکار عمل مجلس، میدان عمل را برای مسئولان کشور باز کرد.
زاکانی اظهار کرد: مجلس یازدهم اصلاحات را از خودش شروع کرد؛ تعارض منافع، عدم شفافیت و رانت سه ویژگی خاصی است که به کشور آسیب میزند، لذا اگر مجلس طرح شفافیت آراء را با سه رای تصویب نکرد دوباره توسط نمایندگان امضا شده و در دستور کار مجلس قرار میگیرد؛ مجلس قائل به شفافیت است و بخش عمدهای از همکارانی که رای ندادند، قائل بودند که شفافیت کم است، لذا دو نفر از سه سخنران مخالف طرح این را اذعان داشتند. ما به مردم شریفمان قول میدهیم در این مسیر هیچ کوتاهی نخواهیم کرد و در آینده نزدیک با تصویب این طرح آغاز شفافیت و اصلاح را از مجلس خواهیم داشت.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت:مجلس دهم و دولت کنونی اشتباه بزرگی را انجام دادن و در سال ۹۸، مبلغ ۱۶۷ هزار میلیارد کسر بودجه برای دولت به ارمغان آمد و سال ۹۹ این رقم به ۲۷۳ هزار میلیارد رسید. آنچه در مجلس رخ داد شفافیت بود و جبران کسری بودجه و مواجه با لایحه سیاسی بود که دولت به مجلس تقدیم کرده بود، لذا کمیسیون تلفیق با همه مجاهدتها و تلاشهای خودش اصلاحاتی را انجام داد، گر چه آن تمام اصلاحات نبود، اما اصلاحات بسیار مهمی بود. دولت اعلام کرد این بودجه را اجرا نخواهد کرد، برای جلوگیری از این تعارض، نمایندگان مجلس تشخیص دادند که کلیات را رد کنند و لایحه به دولت برگشته و دوباره دولت با در نظر گرفتن شفافیت، رفع تعارض منافع و ایجاد رانت لایحه را تنظیم و به مجلس تقدیم کند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: امیدواریم لایحه تقدیمی دولت در روزهای آینده حاوی پیام بسیار مثبتی در جهت رفع مشکلات، تناقضات و کسری بودجه باشد که در لایحه اولیه به مجلس ارائه شد. آنچه مجلس انجام داد خدمت به مردم و جلوگیری از تورم و کاهش ارزش پول ملی بود؛ لذا امیدواریم بتوانیم در پاسخ معتبر به نیاز جامعه و حرکت در مسیر تحقق اهداف عالیه انقلاب اسلامی با همکاری سایر قوا، گامهای بلندی را برداریم؛ مجلس جز به مصالح انقلاب و منافع ملت نمیاندیشد.
انتها پیام/