به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرشاد كاوه پيشه عضو هیئت مدیره انجمن صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در شرایط فعلی پروژه های عمرانی داخلی به دلیل کمبود منابع مالی در کشور تقریبا بطور کامل تعطیل شده اند گفت: در حالی که توان فنی و مهندسی شرکت های مهندسی کشور در سطح منطقه و جهان کاملا قابل رقابت با همتایان بین المللی است.
او افزود: افزایش شدید نرخ تسعیر ارز باعث شده قیمت انجام کارهای مهندسی، که بخش عمدهای از آن قابل انجام در داخل کشور است، مزیت رقابتی را برای شرکتهای ایرانی ایجاد کند، کشورهای همسایه ایران و منطقه یک بازار حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلاری برای واردات خدمات فنی و مهندسی دارند.
در ادامه علیرضا شهابیان دبیر جامعه مهندسان مشاور در خصوص مشکلات عمده مهندسان مشاور رسته ساختمان گفت: هیچگونه سندی مبنی بر ارزیابی طرحها و پروژههای عمرانی انجام شده طی ۴ دهه گذشته وجود ندارد.
شهابیان با بیان اینکه دهه اول بعد از انقلاب، کشور درگیر جنگ تحمیلی بود و طرحهای عمرانی اولویت کشور نبود، افزود: دهه دوم و پس از خاتمه جنگ عقب ماندگی طرحهای عمرانی با شدت خیلی زیاد در دستور کار دولت قرار گرفت و در دهه بعدی از سرعت کارهای عمرانی کاسته شد، ولی کماکان این طرحها در دستور کار قرار داشت. در دهه چهارم کشور با تحریمهای شدیدتر روبرو شد و طرحهای عمرانی در برنامه ریزی و بودجه بندی از سهم خیلی کمتری برخوردار شدند.
او ادامه داد: در تمام این دورهها هرگز ارزیابی برنامهها و طرحهای عمرانی انجام شده مورد بررسی و ارزیابی قرار نگرفت. بدیهی است که هیچ برنامه و طرحی نمیتواند صددرصد با اهداف آن منطبق اجرا شود. از این رو اختصاص ۳ درصد از بودجه سالیانه کل کشور در حوزه عمران برای بررسی و ارزیابی طرح و پروژههای انجام شده در ۴ دهه گذشته کمک میکند تا از آن در مطالعه و تعیین پروژههای عمرانی ضروری آتی و آماده کردن اسناد مربوط برای برنامههای آینده کشور استفاده شود.
شهابیان بیان کرد: در صورت تحقق این پیشنهاد، نه تنها نتایج بررسی و ارزیابی طرحها و پروژههای گذشته چراغ راه آینده خواهد بود، اشتغال منطقی برای مهندسان و کارشناسان تربیت شده آن هم فراهم میشود تا از فرار مغزها و تخصصها که طی دهههای گذشته آموزش دیده اند جلوگیری شود.
انتهای پیام/