محسن عباسی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا خروج از بازار سرمایه در شرایط پر نوسان کنونی کار درستی است، گفت: بحث مدیریت سرمایه مطرح است و اینکه افق سرمایه گذاری کسانی که وارد بورس شدند به چه صورت است و پول وارد شده را با چه میزان از ریسک وارد بازار کرده اند.
او ادامه داد: کسانی که سرمایه وارد شده را از جایی قرض کرده اند یا وام گرفته اند در اولین قدم این پولهای در اصطلاح قیمت ها از بازار خارج کنند. در شرایط فعلی هرگونه پول استرس داری مانند اعتبار و وام باید از بازار خارج شود. شرایط کشور به لحاظ اقتصادی و ثبات قوانین و مقررات کمی مخدوش شده است. فضای قبل از انتخابات، فضای خاصی است و تا به حال بورس این نوسانات را تجربه نکرده است.
عباسی درباره ورود سرمایه جدید به بازار اظهار کرد: اگر بخواهم تکنیکال صحبت کنم باید بگویم کسانی که میخواهند وارد بورس شوند احتیاط کنند. به هیچ وجه ورود پول جدید را توصیه نمیکنم.
او افزود: افرادی که در بورس هستند دو دسته اند. کسانی که تجربه نوسان داشته اند و میتوانند نوسانات را تحمل کنند، در بازار بمانند. اما افرادی که تصور میکنند مثل چند ماه گذشته این نوسانات آنها را اذیت میکند، میتوانند خارج شوند و حدود یک ماه دیگر در اواخر سال مجددا وارد شوند. همین طور کسانی که دید بلندمدت دارند، با این قیمتهای فعلی در صورت وجود نقدینگی جدید، در این یک ماه پیش رو کم کم پورتفوی خود را تغییر دهند.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص خروج از بورس و ورود به سایر بازارها تاکید کرد:افراد به هیچ وجه پول را به بازارهای دیگر نبرید، زیرا در سایر بازارها خیلی فضای کسب سود وجود ندارد. بازارهای دیگر هم راکد هستند و راکد خواهند ماند.
عباسی در پایان خاطر نشان کرد: خیلی از مردم ورود به بورس را برای اولین بار تجربه کرده اند. روندصعودی بورس در اوایل سال را مشاهده و وارد بازار شدند. توصیه من این است که افراد همیشه یک بخش از سرمایه خود را در بورس نگه دارند. زیرا بورس در بلند مدت به عنوان یک عامل درآمدزا سودآور خواهد بود. شاید در شش ماه یا یکسال اول فضا برای افراد تازه وارد گنگ باشد، اما در بلند مدت خیلی میتواند کمک کننده باشد.
انتهای پیام/