به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با توجه به این که قم محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور است، احتمال ابتلا به کرونای انگلیسی در قم دور از انتظار نیست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، محمدرضا قدیر،رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم امروز در نشستی خبری با اصحاب رسانه که در سالن امام علی (ع) دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد،اظهار کرد: با توجه به این‌که ویروس جهش یافته انگلیسی در برخی شهر‌های کشور کشف شده، چند نمونه از شهر قم نیز به تهران ارسال شده، ولی تاکنون هیچ‌کدام مثبت گزارش نشده است.

او با بیان این‌که کرونای انگلیسی قدرت سرایت و مرگ و میر بیشتری دارد و جوان‌تر‌ها را درگیر می‌کند، افزود: با توجه به این‌که قم محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور است، احتمال ابتلا و چرخش ویروس انگلیسی در استان دور از انتظار نیست.

قدیر  با اشاره به این‌که در چند روز گذشته آمار بستری‌ها افزایش قابل توجهی نداشته، ولی آمار پذیرش سرپایی افزایش یافته است، اضافه کرد: وضعیت استفاده از ماسک در شهر قم مطلوب نیست و باید بیش از این دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت:باید ۶۰ درصد مردم واکسن بزنند تا چرخه انتقال ویروس قطع شود که این درصد در کشور ایران، دست کم ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر است.

او عنوان کرد: در این زمینه کمیته واکنش سریع در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شده و بیماریابی و الزام رعایت بهداشت را بیش از گذشته انجام دادیم، ولی اگر  رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی و عادی‌سازی ادامه یابد، کار سخت می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه با بیان این‌که تزریق واکسن کرونا کاملا اختیاری است، گفت: در مرحله نخست، ۳۸۰ دوز برای ۱۹۰ نفر از کادر درمان شاغل در بخش بیماران کرونایی تزریق شد و تاکنون عارضه قابل توجهی در این افراد مشاهده نشده است.

 قدیر با اشاره به این‌که با هر نوع تجمع و بازگشایی مراکز آموزشی مخالف هستم، بیان کرد: در حال حاضر مدارس با ظرفیت محدود و اختیاری فعال هستند و رعایت موارد بهداشتی در آن‌ها ضروری است؛ ولی توصیه می‌کنیم تمام کلاس‌ها به‌صورت مجازی و غیرحضوری باشد.

او تاکید کرد: در وضعیت حال حاضر، اگر بهداشت رعایت نشود شاهد خیز بعدی کرونا خواهیم بود و اگر پیک بعدی کرونا رخ دهد، با توجه به جهش یافته بودن ویروس، وضعیت بحرانی‌تر از گذشته می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: بحرانی که بیش از یک سال زمان ببرد، انرژی و بضاعت مالی را تحلیل برده و با وجود این‌که پس از یک سال نیرو‌های درمان خسته شده‌اند، ولی همچنان در آمادگی کامل برای خدمت‌رسانی هستند.

قدیر گفت: مرحله دوم تزریق واکسن نیز به زودی انجام می‌شود که ادامه تکمیل واکسیناسیون کادر درمان است و در مرحله سوم افراد پرخطر دارای بیماری زمینه‌ای و جانبازان بالای ۵۰ درصد واکسینه خواهند شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه با بیان این‌که تزریق واکسن کرونا کاملا اختیاری است، گفت: در مرحله نخست، ۳۸۰ دوز برای ۱۹۰ نفر از کادر درمان شاغل در بخش بیماران کرونایی تزریق شد و تاکنون عارضه قابل توجهی در این افراد مشاهده نشده است.

او  در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که حدود یک‌هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی در قم فعال است، گفت: در حال حاضر به ازای هر یک هزار نفر ۱/۶ تخت در قم وجود دارد.

قدیر با بیان این‌که تا سال ۱۴۰۴ حدود یک‌هزار و ۵۰۰ تخت دیگر به مجموعه درمان  اضافه می‌شود، افزود: با بهره برداری از بیمارستان یک‌هزار تختخوابی خاتم، ۱۸۰ تختخوابی مادر و ۳۰۰ تختخوابی نور، تعداد تخت در سال ۱۴۰۴ به ازای هر یک‌هزار نفر، ۲/۶ خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه با بیان این‌که در طرح شهید سلیمانی بیماران کرونا مثبت ره‌گیری هوشمند می‌شوند، گفت: برای افرادی که به مراکز منتخب سرپایی مراجعه می‌کنند، در ۲۰ دقیقه جواب تست کرونای آن‌ها آماده و تکلیف همراهان بیمار نیز مشخص می‌شود.

 قدیر افزود: تاکنون ۱۳۲ هزار و ۶۰۰ نفر در طرح شهید سلیمانی غربالگری شده‌اند و تعداد کل تست‌های انجام شده در مراکز منتخب نیز ۱۲ هزار و ۳۶۳ تست بوده است.

او ادامه داد:طرح شهید قاسم سلیمانی در بخش‌های پنج‌گانه با کیفت خوب و باسرعت در حال انجام است.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۵ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
چقد بلا نازل میشه
آخرین اخبار