به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، در نشست شصت و چهارم کمیته معرفی رقم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رقم جدید برنج حاصل پژوهش مشترک بین موسسه تحقیقات برنج کشور و سازمان انرژی اتمی (پژوهشکده کشاورزی هستهای) با نام "کیان" نامگذاری شد.
در این جلسه معرفیکنندگان این رقم، داوران و بازدیدکنندگان مطالب مورد نظر را ارائه و پس از بحث و بررسی در نهایت با نامگذاری این رقم به نام کیان موافقت شد که پس از اصلاحات مربوطه به صورت رسمی معرفی خواهد شد.
این رقم از نظر کیفیت پخت مشابه ارقام محلی بوده، با میانگین برداشت حدود ۶ تن در هکتار، دارای متوسط طول دوره رشد ۱۰۵ تا ۱۱۰ روز و نسبت به رقم محلی ۲۰ سانتیمتر کوتاهتر است.
رقم کیان با توجه به کیفیت پخت بسیار عالی و زودرسی مورد استقبال کشاورزان در مراحل تحقیقی - ترویجی قرار گرفته است.
این رقم که در مقابل کم آبی و بیماری مقاوم است، در غربال ارقام برای شرایط خشکهکاری (کشت مستقیم در بستر خشک) در استانهای گلستان و خوزستان نیز سازگاری مناسبی دارد.
انتهای پیام/ع